BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem Vali Şahin Sonuçlar Giresun'a Yakışmıyor

Vali Şahin Sonuçlar Giresun'a Yakışmıyor

YGS sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Dursun Ali Şahin, YGS sonuçlarının Giresun’a yakışmadığını söyledi.

· 3 dk okuma
Vali Şahin Sonuçlar Giresun'a Yakışmıyor


Valilik Toplantı Salonunda bugün yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Milli İdarecileri İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Meslek Liseleri hariç 25 okul müdürü katıldı.

 

Giresun’da eğitim alt yapısının büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Vali Şahin, YGS’de 56. sıranın Giresun’a yakışmadığını belirterek, bütün müdürlerden gelecek yıl en az 45. sıraya yükselinmesi sözünü aldı. Alınan sözler için tutanak düzenlendi.

 

Gelecek yıl okulların ve öğretmenlerin başarılarına göre değerlendirileceğini belirten Vali Şahin, denetimin önemine değinerek şunları söyledi, “Yönetici demek hükümranlık değil, hizmetkarlıktır. Gerektiğinde merhamet duygularını bir kenara bırakarak olumsuzlukların üzerine gideceksiniz. Ama asla kimsenin onurunu da kırmayacaksınız. Koltuklarına oturup çakılı kalmayacaksınız. Aslında döner koltuklar insanlara rehavet veriyor.  Sık sık denetim yaparak durum değerlendirilmesi yapılması gerekir. Öğretmenlere baskıyla, korkuyla değil de güler yüz, tatlı dil ve tebessümle yaklaşılması başarıyı artırır. Bir de mesai mevhumu gözetmeden çalışmalısınız. İşinizi severek, heyecanla yaparsanız başaramayacağınız konu yoktur. Öğrenci, öğretmen, okul aile birliği ve idare arasındaki uyum başarıyı mutlak suretle artıracaktır.”

 

“İl olarak YGS’de 56. sırada olmamız bana hoş gelmiyor ve ilimize de yakışmıyor” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Şahin “Okullarımızdaki fiziki alt yapımız gayet iyi seviyede. Öğretmen yönünden de iyi durumdayız. Buna rağmen 56. sıradayız gelecek yıl en az 45. Sıraya yükselebilmemiz için sizden söz istiyorum.” dedi.  Milli Eğitim İdarecileri ve okul müdürleri de eğitim-öğretimde başarının artırılarak gelecek yıl 45. sıraya yükselineceğinin sözünü verdiler.  Sözlerini imzayla teyit ettiler.

 

Vali Şahin, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğinize ve başarıyı artıracağınıza inanıyorum diyerek sözlerini tamamladı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Necati Akkurt’ta, bütün okulların YGS sınav sonuçlarıyla ilgili bilgiler aktardı.