Denizde Boğulmalara Önlem
az mevsimi ve deniz sezonunun açılmasından dolayı artan boğulmalar için alınması gereken önlemlerle ilgili toplantı Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında, bugün saat 14.00’de Valilik Kriz Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.
Vali Şahin Başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ve ilgili daire amirleri katıldı.
Toplantı’nın açılışında bir konuşma yapan Vali Şahin, “Takdir Allah’tandır ama tedbirini almak ta kuldandır. Tedbir alınırsa belki başına gelenleri uzaklaştırabilir. Bizim inancımızda güzel bir söz vardır; ‘Bir kişinin canını kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibi olur’ o vesileyle denizde boğulmaları önlemek bizim için önemlidir.” diyerek Cankurtaran görevlisi olmayan işletmelerin açılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ve açılan işletmelerinde verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlamamaları durumunda derhal kapatılacağını söyledi.
Yapılan toplantı sonucunda; Yaz mevsimi ve deniz sezonunun açılmasından dolayı meydana gelebilecek boğulmaların önlenmesi için; İl Özel İdaresi, sorumluluk bölgesine göre İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik, Defterdarlık, İl Halk Sağlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerinden müteşekkil bir komisyon kurulmasına karar verildi.
Bu Komisyon’un Giresun il sınırları içerisindeki sahillerde bulunan işletmeleri, güncel olarak hazırlanacak bir valilik genelgesindeki usul ve esaslara göre denetleyerek eksikliklerin giderilmesi için 1 hafta süre tanınmasına ve bu süre zarfında eksikliklerini tamamlamayan işletmelerin kapatılmasına için erekli yasal işlemlerin başlatılması da alınan kararlar arasında yer aldı.
Benzer Haberler
Hüseyin BESLİ Tüyapta kitap severlerle buluşuyor.
90' lı yılların başından beri Başbakan Erdoğan' ın yol arkadaşlarından aslen Giresun doğumlu...
Selahattin Karaahmetoğlu kaza geçirdi!..
CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, sabah saatlerinde trafik kazası geçirdi...
Vali Şahin Şebinkarahisar'da
Vali Dursun Ali Şahin ve eşi Melahat Şahin, beraberinde bazı daire amirleri ve teknik elemanla...
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





