BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,95 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.226 %5,88
Dolar 45,92 ₺ %0,03
Euro 53,46 ₺ %0,01
Sterlin 61,93 ₺ %0,14
Gümüş 110,99 ₺/gr %0,43
Ethereum $1.909,02 %4,13
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,04
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,10
Avustralya Doları 32,97 ₺ %0,29
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,05
GİRESUN 15°C 6.624,95 ₺/gr 45,92 ₺ 53,46 ₺
Anasayfa Gurbette Giresun TİRDEF Genel Başkanı Ulusal Basında

TİRDEF Genel Başkanı Ulusal Basında

Tirebolu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Halit Keskin, yaptığı başarılı çalışmalarla ulusal basına konu oldu.

· 3 dk okuma
TİRDEF Genel Başkanı Ulusal Basında

TİRDEF Genel Başkanı Ulusal Basında

Tirebolu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Halit Keskin, yaptığı başarılı çalışmalarla ulusal basına konu oldu. Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Keskin ve Prof. Dr. Ali Ekber Akgün birlikte yaptıkları bilimsel çalışma dünya literatürüne girdi. 17 Ocak 2010 Pazar günü Habertürk Gazetesi Kariyer ekinde

Konuya yer vererek Doç. Dr. Halit Keskin ile geniş bir röportaj yayınladı. 


Duygusal Yeteneği Ölçtü

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Halit Keskin ve Prof. Dr. Ali Ekber Akgün işletme ve yönetim literatürüne ilk kez örgütsel seviyede “Duygusal Yetenek” ölçeğini kazandırdılar. Genellikle belirli kavramları kullanırken yabancı literatürü ve onların bilim adamlarının çalışmalarını örnek olarak veriyoruz. Nerdeyse bu bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Türkiye’de bu ve benzeri yaygın kabulleri değiştiren gelişmelerde oluyor. Bilindiği gibi “Duygusal Zekâ” kavramı bilimsel yazının yanı sıra gündelik hayatımızda da uzun bir süredir kullanılmaktadır. Duygusal zekâ ile ilgili tutum ölçekleri bilim adamları tarafından geliştirilmiş ve uzun yıllardır da kullanılmaktadır. Quy Nguyen Huy isimli bilim adamı 1999 yılında Academy of Management Review isimli meşhur yönetim dergisinde yayınlanan “Emotional capability, emotional intelligence, and radical change (duygusal yetenek, duygusal zekâ ve radikal değişim)” isimli makalesinde ilk kez “Duygusal Yetenek (emotional capability)” kavramını gündeme getirmiştir.   

Doç. Dr. Halit Keskin ve Prof. Dr. Ali Ekber Akgün, 2009 yılında Journal of Engineering and Technology Management isimli saygın bir dergide yayınlamış oldukları “Organizational emotional capability, product and process innovation, and firm performance: An empirical analysis”  başlıklı makalelerinde işletme ve yönetim literatürüne direkt bir katkı olan örgütsel seviyedeki duygusal yetenek ölçeklerine yer vermişlerdir.   

Ekim 2008’de yapılan Tirebolu Dernekler Federasyonu kongresiyle genel başkan seçilen Doç. Dr. Halit Keskin, başkanlığını yaptığı TİRDEF’te yaptığı beyin fırtınası toplantısı ile de yerel amaçlı Sivil Toplum Kuruluşlarında bir ilki başarmıştı.  

Haber: Abdullah Yazıcı