BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem Tirdef İftarda Buluşturdu

Tirdef İftarda Buluşturdu

Tirebolu Dernekler Federasyonu'nun (TİRDEF) geleneksel olarak bu yıl 5.'sini düzenlediği iftar yemeği Tirebolu Gelevera Restaurant'ta yapıldı.

· 5 dk okuma
Tirdef İftarda Buluşturdu

TİRDEF İFTARDA BULUŞTURDU

 

Tirebolu Dernekler Federasyonu'nun (TİRDEF) geleneksel olarak bu yıl 5.'sini düzenlediği iftar yemeği Tirebolu Gelevera Restaurant'ta yapıldı.

 

  4 Ağustos Cumartesi akşamı gerçekleşen İftar Yemeğinde TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Yönetim Kurulu üyelerinden Dilek Çöl, Kamil Sakal, Telat Öztürk, İsmail Somuncu, Hasan Dönmez ve İsmail Demirel ile TİRDEF Gençlik Kolları Başkanı Kemal Kahya hazır bulundu. 
 
 İftar yemeğine İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve eşi Olcay Domaç ile Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Espiye Kaymakamı Mitat Gözen Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Tirebolu Cumhuriyet Savcıları Ertun Ergün ve Deniz Yılmaz, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, CHP Tirebolu İlçe Başkanı Murat Yıldırım, CHP Espiye İlçe Başkanı İbrahim Akgün, Tirebolu MHP İlçe Başkanı Durmuş Aydın, HAS Parti Tirebolu İlçe Başkanı Halil Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şanlı, ilçedeki bazı daire amirleri ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldı.

İftar Yemeğinde bir konuşma yapan TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, tüm katılımcılara teşekkür ederken; derneklerden aldıkları gücün önemine değindi. Domaç şunları söyledi; “Öncelikle şehidimiz Yaşar Durmuş’u bu anlamlı günde bir kez daha anıyor, Allah’tan rahmet diliyor ve dualarımızı gönderiyoruz.”

Haldun Domaç, Gelevera Restaurant’ı kendilerine tahsis eden Yılmaz Bal’a da teşekkür ederken,  TİRDEF ile ilgili olarak şu bilgileri verdi;  “TİRDEF olarak bu yıl 3. Kültür ve Sanat Günlerini başarıyla ve yüksek katılımla yaptık. Giresun Günleri’nde Tirebolu’yu temsil ettik. Burslarımızla üniversitede okuyan 10 öğrenciye katkıda bulunmaya devam ettik. Bununla yetinmiyoruz. Tirebolu’nun çöp atık merkezi olmaması için çalışmalara öncülük yapıp, destek vermeye devam ediyoruz. Demiryolu projesi de vazgeçilmezlerimizden. Burada bir de güzel bilgi vermek istiyorum. Tirebolu için yaptıklarımıza bir de Tirebolu tanıtım filme eklemek için hazırlıklara başladık. Tirebolu İletişim Fakültesi’nin öğrenci alacak olmasının heyecanını da sizlerle paylaşmak isterim”

TİRDEF Başkanı Domaç; Bu yıl hazırlanan Tirebolu broşürü ve Tirebolu Hikayeleri kitaplarını da bu anlamlı günde tüm misafirlere hediye edecek şekilde masalara yerleştirdikleri söyledi ve “özellikle broşürün basımı konusunda maddi destek veren işadamı hemşerimiz Şeref Gümüş’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Domaç sözlerini tamamlarken, Belen Köyü’nün  şebeke suyuna kavuşmasını sağlayan Mehmet Domaç’a da teşekkür etti. Domaç’ın mikrofon uzattığı Tirebolu Belediye Başkanı Takır tüm davetlilere katılımları nedeniyle teşekkür edip, “hoş geldiniz” dedi.

  Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar’ın ise kısa konuşmasında Tirebolu için elinden geleni yapmaya çalıştığını bundan böyle de hizmete devam edeceğini söyledi. Espiye Kaymakamı Mitat Gözen’in hoş geldin konuşmasının ardından mikrofonun uzatıldığı CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim konuşmasında, TİRDEF’e davet için teşekkür etti.      Karaibrahim, Giresun’un önemli sorunlarının olduğunu bunların çözümü için elbirliği ile hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. 

  İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Tirebolu’yu ve Giresun’u çok sevdiğini söyledi. Domaç, ilçeye yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verirken, dayanışma duygusunu geliştirmemiz gerektiğini ifade etti. Domaç şöyle devam etti; “Ben Tireboluluyum ve memleketimi çok seviyorum. Buraya katkı yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tirebolu’ya bir erkek öğrenci yurdu kazandırmak için inşaat devam ediyor. Bu yurdun yapılması konusunda yer desteği veren Burhan Takır’a teşekkür ediyorum. Şimdi bir de kız öğrenci yurdu yapmak istiyoruz ve yer arıyoruz. Ayrıca ben annemin adına bir anaokulu yaptıracağım. Bu çalışmaları da başlatıyoruz.”

İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Tirebolu için Denizciliğin önemine değinirken, deniz turizmini de canlandırmanın önemine değindi. Tirebolu’da bir yat bağlama tesisinin yapılmasının önemine işaret eden Domaç, Tirebolu’nun bir turizm kenti olmaktan başka çaresi bulunmadığını vurguladı. Domaç; Tirebolu’da bulunan ailesinden kalan evi de yaptıracağını bu şekilde Tirebolu ile bağlarını güçlendireceğini belitti.

 
TİRDEF’ten Kaymakam Yazar’a Plaket

 
  TİRDEF Tirebolu’daki İftar Yemeğinde; Kaymakam Gülhan Yazar için bir plaket hazırladı. Tirebolu’da 5 yıldır görev yapan Yazar’ın tayininin çıkması nedeniyle hazırlanan anı plaketini Kaymakam Yazar’a İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç verdi.

 
  TİRDEF’in Tirebolu’daki İftar Yemeğine katılımın yüksek olurken, TİRDEF’e üye dernekler yüksek katılımla federasyonun yanında yer aldı. İftar yemeğine Giresun ve Tirebolu basını da yoğun ilgi gösterdi.Ayrıca hemşerilerimiz İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç birer kutlama telgrafı gönderdi.