BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.631,92 ₺/gr %0,01
Bitcoin $67.525 %4,84
Dolar 45,97 ₺ %0,01
Euro 53,55 ₺ %0,01
Sterlin 62,05 ₺ %0,00
Gümüş 111,01 ₺/gr %0,01
Ethereum $1.899,22 %4,67
İsviçre Frangı 58,47 ₺ %0,00
Kanada Doları 33,25 ₺ %0,01
Avustralya Doları 33,04 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,00
GİRESUN 15°C 6.631,92 ₺/gr 45,97 ₺ 53,55 ₺
Anasayfa Gurbette Giresun ÇANAKKALE' DE GİRESUN RÜZGARI ESTİ

ÇANAKKALE' DE GİRESUN RÜZGARI ESTİ

Çanakkale Giresunlular Derneğinin düzenlediği organizasyon kapsamında 29-30 Mayıs 2010 tarihlerinde bilimsel ve kültürel birtakım etkinlikler gerçekleştirildi.

· 3 dk okuma
ÇANAKKALE' DE GİRESUN RÜZGARI ESTİ

ÇANAKKALE’DE GİRESUN RÜZGARI ESTİ 
 

     Çanakkale Giresunlular Derneğinin düzenlediği organizasyon kapsamında 29-30 Mayıs 2010 tarihlerinde bilimsel ve kültürel birtakım etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinliklere İstanbul’dan işadamları Zeki Gülmüş, Bahattin Şenel, Kemal Toraman da katıldı. Sanatçı katılımı ise Zeki Gülmüş’ün sponsorluğunda Musa Ada, Tuncay Uzun, Şerif Pir ve Murat Kulluk olarak gerçekleşti.

  100_1230.jpg

     Daha önce sadece yaz başında piknik şöleni şeklinde gerçekleştirilen etkinliklere bu yıl “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye Giresun ve Giresunlular” konulu panel de eklenerek etkinlikler iki güne yayıldı. 29 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenen ve oturum başkanlığını Musa Ada’nın yaptığı panele konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Teoman Alpaslan ile ÇOMÜ öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Esenkaya katıldı.

     Düzenlenen panelin ardından il dışından katılan misafirlerle birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesinde akşam yemeği yenildi. Yemekte sanatçılarımız katılımcılara müzik ziyafeti çektiler.

  100_1268.jpg

     30 Mayıs 2010 Pazar günü ise Güzelyalı Köyü Mesudiye Tabyası mesire alanında piknik şöleni gerçekleştirildi. Yaklaşık 350 kişinin katılımıyla gerçekleşen şenliğe Giresunluların yanı sıra Karadenizli ve diğer illerden dostlarımız da katılımlarıyla destek verdiler.

     Şenliğin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Dr.Selçuk İpek, bu tür etkinlikleri mütevazi bir anlayış ve mütevazi bir bütçeyle imece usulüyle gerçekleştirdiklerini belirterek Çanakkale’deki ve diğer illerdeki hemşehrilerimizin katkılarını beklediklerini belirtti. Şölenin sunuculuğunu yapan Musa Ada, etkinliğin amacına ulaşması için olağanüstü çaba harcayarak tüm katılımcıların takdirini topladı ve herkesin etkinliğe aktif katılımını sağladı.

     Şölende misafirlere Çavuşlu Ekmeği, Piraziz Köftesi ikramı yapıldı. Piknik, yemek yarışması, çocuklara yönelik bazı yarışmalar ve yetişkinlerin katıldıkları bazı yarışmalarla renklendi. Yemek yarışmasında Zekiye Patan, yaptığı siron ve burma tatlısıyla birinci oldu. Ödülü ise Zeki Gülmüş ve Bahattin Şenel’in sponsorluğunda İstanbul-Trabzon gidiş dönüş uçak bileti olarak kendisine takdim edildi. Kemal Toraman da ikinci olan Fatma Kacar’a  İstanbul-Giresun gidiş dönüş otobüs bileti hediye etti. Ayrıca düzenlenen çekilişlerle katılımcılara sembolik hediyeler verildi.

     Sanatçı kadrosu ise birbirinden güzel halk türküleri ve horon havalarıyla katılımcılara çok güzel bir gün yaşattılar. Tuncay Uzun sahne performansı ve mütevaziliğiyle hemşehrilerimizin takdirini kazandı. Diğer sanatçılarımız Şerif Pir ve Murat Kulluk da katılımcılardan tam not aldılar.

     Sonbahar’da düzenlenecek 4. Giresunlular Gecesi için şimdiden hazırlıklarına başlayan dernek yönetim kurulu, sanatçı katılımı konusunda şu anda netleşen ve hemşehrilerimizi heyecanlandıran ismin Katip Şadi olduğunu belirtti. Zeki Gülmüş ve Bahattin Şenel, Katip Şadi’nin geceye katılımını sağlayacaklarını belirterek destek sözü verdiler.



Gurbette Giresun Haberleri

Tümü

Giresunlular NY Türkevi’nde gönül sofrasında buluştu

NEW YORK’TA RAMAZAN BULUŞMASI Giresunlular Türkevi’nde gönül sofrasında buluştu Amerika Karadeniz...

2 ay önce

Başkan Demir, Karahasan Ailesinin Mutluluğuna Ortak Oldu

Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Karahasan Ailesinin Mutluluğuna Ortak Oldu

3 ay önce

YALOVA’DA UMUT GECESİ

1000 KİŞİLİK DEV KADINLAR MATİNESİ KADINLAR EĞLENDİ EGEMEN İÇİN 800 BİN TL TOPLANDI...

4 ay önce

Giresun’un Değerli Sanatçısı Yüksel Kader’i Kaybettik

Giresun’un Değerli Sanatçısı Yüksel Kader’i Kaybettik Giresun’umuzun sevilen sanatçılarından...

7 ay önce

Giresun Konağı: Karadeniz’in Eşsiz Lezzetleri Bağcılar’da!

Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini keşfetmek isteyenler için harika bir haberimiz...

1 yıl önce

Yalova Giresunlular Yayla Festivali Düzenledi

Yalova Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen geleneksel...

1 yıl önce

BEYTULLAH AVCI YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Derneğin 25 yıllık başkanı İbrahim Arslan, yapılan seçimle görevini İşadamı Beytullah Avcı’ya...

2 yıl önce

İş Adamı Avcı, Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Yalova’nın tanınan iş adamlarından, CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Beytullah Avcı, Yalova...

2 yıl önce

TİRDEF İftar Buluşması birçok önemli ismi ve vatandaşı...

Tirdef, 08.04.2024 Pazartesi günü Tirebolu Aşgana Davet ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği...

2 yıl önce

Bursa Yağlıdereliler Derneğinden Bereketli İftar Sofrası

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Giresun Yağlıdereliler Derneği yönetim...

2 yıl önce

Tirebolu Karakaya Bölgesi Derneği Olağan genel kurulunu...

Genel Kurul Ümraniye İstiklal mahallesinde bulunan Dernek merkezde 10.03.2024 Pazar Günü yapıldı....

2 yıl önce

Tirebolulular, Pendik Tirebolulular Derneğimizin...

Pendik Tirebolu Derneği üyeleri ve Tirebolular kültürünü, geleneğini ve dayanışmasını...

2 yıl önce