BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,95 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.226 %5,88
Dolar 45,92 ₺ %0,03
Euro 53,46 ₺ %0,01
Sterlin 61,93 ₺ %0,14
Gümüş 110,99 ₺/gr %0,43
Ethereum $1.909,02 %4,13
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,04
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,10
Avustralya Doları 32,97 ₺ %0,29
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,05
GİRESUN 15°C 6.624,95 ₺/gr 45,92 ₺ 53,46 ₺
Anasayfa Gurbette Giresun CHP'li Giresun Belediyesi Borçları Belediye Mallarını Sat...

CHP'li Giresun Belediyesi Borçları Belediye Mallarını Satarak Kapatmaya Çalışıyor.

Özel İdare İş Hanı hep özel şirket ve şahıslar tarafından kiralanmak amacıyla yapılan bir iş hanı olduğundan partimiz tarafından da aynı şartlarda kiralanmasında hiçbir hukuki ve siyasi olumsuz taraf yoktur.

· 3 dk okuma · 14.2K okunma
CHP'li Giresun Belediyesi Borçları Belediye Mallarını Satarak Kapatmaya Çalışıyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi
GİRESUN İL BŞKANLIĞI
BASIN AÇIKLAMASI                                  

 

CHP İl Başkanı Sayın Mustafa KISA, önceki gün yaptığı açıklamasında Belediye Meclisindeki Giresun Belediyesine ait taşınmazların satışına getirdiğimiz eleştiriye atıfla AK Parti İl Başkanlığı’nın taşındığı Özel İdare İlhanındaki yeni yerini hedef göstererek CHP’li Kerim AKSU’yu savunuyor.

 

Öncelikle İl Başkanlığımız tamamen özel işyerlerinin, ticarethanelerin, dershanelerin, STK’ların bulunduğu ve mülkiyeti Özel İdare’ye it bir iş hanına taşınmış, tüm kamuoyu ve basının iştirakiyle bayramlaşma töreni yapılarak hizmete açılmıştır. Partimizin bulunduğu 5. kat, 2886 sayılı kanun gereğince pazarlık usulüyle yapılan ihale sonucu 3 yıllığına kiralanmıştır. Binanın mevcut eskimiş hali partimizin ve üyelerimizin desteğiyle yeniden tadil edilerek AK Parti’ye yakışır hale getirilmiştir. Özel İdare İş Hanı hep özel şirket ve şahıslar tarafından kiralanmak amacıyla yapılan bir iş hanı olduğundan partimiz tarafından da aynı şartlarda kiralanmasında hiçbir hukuki ve siyasi olumsuz taraf yoktur.  Kaldı ki aynı şekilde CHP Bulancak İlçe Teşkilatı ile Dereli CHP İlçe Teşkilatı mülkiyeti belediyelere ait binalarda kiracıdırlar.

 

Sayın CHP İl Başkanı’nın asıl amacı galiba hedef şaşırtmak. Sayın il başkanı, Giresun Belediyesinin mülklerinin bir bir elden çıkaran Sn. Kerim AKSU’ya baksın. Bizim amacımız, belediyeyi uyarmak, doğru yola sevk etmek. Ki CHP’li Giresun Belediyesi, kötü yönetilerek yapılan borçları müflis mirasyedinin aile mallarını satarak savurganlıktan doğan borçlarını ödemesi gibi belediye mallarını satarak kapatmaya çalışıyor.

 

Kadınlar Pazarı binasının ilk kez yıkılarak yeni bina yapılması fikrini ve kararını AK Partili belediye almıştır. Ama o zamanın CHP’li siyasetçileri halkı kışkırtarak bunun yapılmasını önlemişti. Biz bu binanın yapılmasına karşı değiliz. Biz çok değerli arazinin en değerli bölümünün elden çıkarılarak değersiz kısmının belediyeye kalmasına karşıyız. Biz belediyenin zararına olacak şekilde kat karşılığı anlaşma yapılmasına karşıyız. Belediye kat karşılığı anlaşma yapmış ama aldığı değerli kat yok. Biz buna itiraz ediyoruz. Biz Giresun Belediyesine yandaş işçi ve kadroların doldurularak bir işe 10 kişinin bakmasına karşıyız. Bu kişilerin, çalışmadan bankamatikten maaş alan eleman giderlerinin karşılanması için de milletin malının satılmasına karşı çıkıyoruz.

 

Kamuoyuna saygılarımızla

                   Av. Sabri ÖZTÜRK

                            AK PARTİ Giresun İl Başkanı