DOKAP Bölgesi Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi
DOKAP BKİ tarafından yürütülen “Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” , “DOKAP Bölgesi Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı” kapsamında 82 arıcıya hibe yoluyla verilen arıcılık malzemelerinin dağıtımı 13.01.2017 tarihinde Bayburt ilinde
DOKAP BKİ tarafından yürütülen “Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” , “DOKAP Bölgesi Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı” kapsamında 82 arıcıya hibe yoluyla verilen arıcılık malzemelerinin dağıtımı 13.01.2017 tarihinde Bayburt ilinde törenle düzenlendi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali İsmail Ustaoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yaşar Siypak ve arıcılar katıldı.
Dağıtım töreninde konuşan DOKAP Başkanı Sayın Ekrem Yüce, “Başkanlığımız tarafından Bayburt’ta birçok proje yürüttüklerini fakat Bayburt için en önemli sektörün arıcılık olarak gördüğünü ve Türkiye’de arıcılığın en iyi Bayburt’ta yapılacağını ifade etti. Arıcılığın ek iş olarak yapılması yerine tamamen arıcılıkla uğraşan kişiler tarafından yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkanımız Sayın Ekrem Yüce arıcılığın artık hobi olarak değil, işletme mantığıyla yapması gerektiğini belirtti. Bölgemizdeki tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili proje yürütüyoruz. Bölgemizdeki bu bitkilerin envanterini çıkartıyoruz. Çeşitli üniversitelerden hocalarımız var. Türkiye’deki 4 bin tür tıbbi ve aromatik bitkinin yarısı Doğu Karadeniz’de. Böyle bir varlığımız var elimizde. Yakında bölgemizde ve Bayburt’ta bununla ilgili ekim alanları oluşturacağız. Bunun pazarını da oluşturduk. Dünyada bu bitkilerle ilgili çeşitli çalışmalar yapan bir içecek firmasıyla bazı görüşmeler yaptık. Bölgemizde üretilen melisa, ekinezya gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin alım garantisini kendilerinden aldık. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu aynı zamanda arıcılık içinde düşünüyoruz. Bayburt ilinin tıbbi bitkiler ve arıcılık ile Türkiye de bir numara olacağını “ dile getirdi.
Diğer konuşmacıların ardından proje kapsamında DOKAP Başkanlığı tarafından hibe yoluyla verilen 158.731 TL tutarındaki arıcılık malzemelerinin 82 üreticiye dağıtımın yapılması ve Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu’nun DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’ye çalışmalarından dolayı plaket vermesinin ardından tören sona erdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi
KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ UYGULAMA ESASLARI...
Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi Uygulamaya...
Giresun’da Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi Uygulamaya Konuldu
Maviyemiş Yetiştiriciliği Destekleniyor
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz...
Karadeniz Haberleri
TümüAytemiz, Karadenizli Bisikletlilerin Yol Arkadaşlığına...
Arsin Belediyesi’nin öncülüğünde; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet...
Denizlerde Genel Av Yasakları 15 Nisan’da Başlıyor
Balık popülasyonu kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve...
Birlik Üyeleri İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Üyeleri İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
Depreme Karşı Bilim ve Akıl Öncelik Olmalı
Cumhuriyet Halk Partisi Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen: "Depreme Karşı Bilim ve Akıl Öncelik...
ÇAMBAŞI YAYLASI DOLDU TAŞTI
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YARIYIL TATİLİNDE ÜCRETSİZ ULAŞIMINDAN 3 BİN KİŞİ YARARLANDI Ordu...
Giresun’da “12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi”...
Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal...
18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla şehir meydanında...
Deva Partisi Giresun İl Teşkilatı 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla şehir meydanında stand...
TÜGVA Bulancak’tan Şehit Eren’in kabrine ziyaret
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği gençleri Trabzon’un Maçka ilçesinde,...
SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLDÜ
Ordu Altınordu Karşıyaka Mahallesinde 48 yaşındaki Erol Ünlü, sokak ortasında bacağından...
Ordu Belediyesi’nden, Azerbaycan’a Destek
Ermenistan’ın, Azerbaycan’a haksız saldırılarının ardından Azerbaycan’ın başlattığı askeri...
Su ürünleri denetim çalışmaları aralıksız devam ediyor
İl Müdürlüğümüz, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ve İlçe Müdürlüklerimiz su ürünleri kontrol...
Karadeniz Bölgesinin İlk Atıcılık Poligonu Samsun’da...
Atıcılık sporlarının en sevilen ve olimpik branşlarından olan TRAP-SKEET atıcılığı, hiçbir alt...







