BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Karadeniz Kürtünde İnsanlık Dramı.

Kürtünde İnsanlık Dramı.

Gümüşhane'nin Özkürtün Beldesine bağlı Sümekale Mahallesinde bir derme çatma barakada içinde bulunduğumuz modern çağda kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor.

· 3 dk okuma
Kürtünde İnsanlık Dramı.

Kürtünde İnsanlık Dramı.
 

             Gümüşhane'nin Özkürtün Beldesine bağlı Sümekale Mahallesinde bir derme çatma barakada içinde bulunduğumuz modern çağda kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor.

             2002 yılında meydana gelen bir yangında evini kaybeden Süleyman Çakmak o günden bu güne yaklaşık on yıldır derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veriyor.

  
 
             Özkürtün Sümekale Mahallesinde komşuların ve hayırseverlerin yardımlarıyla hayata tutunma çalışan Süleyman Çakmak’ın üç aydan üç aya almış olduğu 300 tl yaşlılık aylığından başka hiçbir geliri bulunmuyor. Yangından sonra geçen on yıllık zaman içerisinde altı kaymakam değişmesine rağmen kendisine devlet tarafından üç yıl önce ayrılan 19 bin tl lik ödeneğin bürokrasiye takılmasından dolayı yaşamını son derece ilkel şartlar altında sürdüren Süleyman Çakmak henüz devletten ümidini kesmemiş.

             Yaşamış olduğu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesinden sonra, yeni yerleşim alanlarının oluşturulmasına izin verilmediği gerekçesiyle kendisine devlet tarafından tahsis edilen 19 bin tl. lik ödeneği kullanamayan 85 yaşındaki Süleyman Çakmak kendisine ait arazi üzerinde ev yapamaz iken, başta Özkürtün Belediye Başkanının olmak üzere onlarca inşaat aynı bölgede inşa edilmiş durumda.

              Ağır sağlık sorunlarıyla boğuşan Süleyman Çakmak’ın altı  çocuğundan hiçbiri  

kendisine sahip çıkmamış. Bölgenin Afet alanı ilan edilmesinden sonra köyde inşa edilen 64 konutun 35’i öğretmenler tarafından kullanılmasına rağmen 30 adet konut ise halen boş bulunmakta. 2010 yılında kapatılan köy okulunun lojmanı ise başvuruda bulunmasına rağmen kendisine tahsis edilmemiş. Köy sakinleri ise 85 yaşındaki Süleyman Çakmak’a sağlığında başını sokacak bir ev yapamayan devletin, ancak öldükten sonra kendisine tahsis edilen parayla mezar yaptırabileceğini ifade ederken, tüm bu olumsuzluklara rağmen Süleyman Çakmak ise hayata gülümsemeyi ve yaşama tutunmayı başarmış görünüyor.

                Gümüşhane’ye bağlı Özkürtün İlçesinde yaşanılan bu insanlık dramının biran önce son bulması için başta Kürtün Kaymakamının ve Gümüşhane Valisinin bir an önce bürokratik engelleri ortadan kaldırmak için girişimde bulunulması bekleniyor. 

Haber ve resim Şaban Kutlu



Karadeniz Haberleri

Tümü

Denizlerde Genel Av Yasakları 15 Nisan’da Başlıyor

Balık popülasyonu kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve...

1 ay önce

Birlik Üyeleri İftar Yemeğinde Bir Araya Geldiler

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Üyeleri İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

2 ay önce

Depreme Karşı Bilim ve Akıl Öncelik Olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen: "Depreme Karşı Bilim ve Akıl Öncelik...

1 yıl önce

ÇAMBAŞI YAYLASI DOLDU TAŞTI

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YARIYIL TATİLİNDE ÜCRETSİZ ULAŞIMINDAN 3 BİN KİŞİ YARARLANDI Ordu...

2 yıl önce

Giresun’da “12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi”...

Tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal...

3 yıl önce

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla şehir meydanında...

Deva Partisi Giresun İl Teşkilatı 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla şehir meydanında stand...

4 yıl önce

TÜGVA Bulancak’tan Şehit Eren’in kabrine ziyaret

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği gençleri Trabzon’un Maçka ilçesinde,...

4 yıl önce

SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Ordu Altınordu Karşıyaka Mahallesinde 48 yaşındaki Erol Ünlü, sokak ortasında bacağından...

5 yıl önce

Ordu Belediyesi’nden, Azerbaycan’a Destek

Ermenistan’ın, Azerbaycan’a haksız saldırılarının ardından Azerbaycan’ın başlattığı askeri...

5 yıl önce

Su ürünleri denetim çalışmaları aralıksız devam ediyor

İl Müdürlüğümüz, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ve İlçe Müdürlüklerimiz su ürünleri kontrol...

5 yıl önce

Karadeniz Bölgesinin İlk Atıcılık Poligonu Samsun’da...

Atıcılık sporlarının en sevilen ve olimpik branşlarından olan TRAP-SKEET atıcılığı, hiçbir alt...

5 yıl önce

Uçak ve Otobüs Bilet Fiyatları El Yakıyor

Koronavirüs salgını sebebiyle şehirler arası seyhat kısıtlaması 04 Haziran tarihinden itibaren...

6 yıl önce