Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9907 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   08 Mart 2011 - 11:01

Aldatan' da Aldanan' da Olmayacağız

Büyüt
Küçült
Aldatan da Aldanan da
Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Mehmet Geldi yaptığı açıklamada Aldatan da aldanan da olmayacağız dedi

 Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Mehmet Geldi' nin yaptığı açıklama

    12 Haziran 2011 da yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimleri ile alakalı olarak Siyasi partiler ve Milletvekili aday adayları kampanyalarını yürütüyorlar. Türkiye’miz için hayati önemi olan bu seçimlerle ilgili olarak başarılı olmak isteyen CHP genel Başkanı Genel Başkanı geçtiğimiz günlerde projelerini açıklamıştı. Sn.Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı bu proje- lerden bir tanesi Yoksul aileler için Aile Sigortası idi. Bu proje ile ilgili kaynak sorulduğunda; Sn.Kılıçdaroğlu, eski para ile 7 katrilyonluk (7 Milyar) ilave kaynak gerektiğini belirtmiş ise de, akabinde büyük bir hesap hatası yaptığı ortaya çıkmış idi. Çünkü; Sn.Kılıçdaroğlu’nun ifa-desi ile; “ Devlet zaten Sosyal Yardımlar için 4 katrilyon (4 Milyar) harcandığına göre kendi hesaplarının 12 Katriyon( 12 Milyar) tuttuğuna göre 7 katrilyon daha gerekli” imiş şeklindeki hesapla büyük potlarına yeni bir pot kırmayı eklemiş idi. Halbuki yaptığı hesaba göre yoksul aile sayısı 12.715.000. kişi olup, bir aile için ortalama 4 kişi olarak kabul edilince Aile Sigortası yapılacak aile sayısı 3.178.750 aile oluyor. Bir aile için asgari miktar (Onun ifadesi ile) 600 TL den hesaplanırsa Aile Sigortası için gerekli kaynak 22.887.000.000. yaklaşık 23 katrilyon tutmaktadır.

             Sn.Kılıçdaroğlu’nun ifadesine göre azami yardım tutarı  1250 lira olacağı halde asgari rakam olan 600 TL üzerinden hesap yapıldığı halde Sn.Kılıçdaroğlu’nun hesap hatası  23-4=19 katrilyon olduğu gözükmektedir. Ancak kendisi sadece 7 katrilyon ilave kaynak gerekli diyordu. Gerçek ortaya çıkınca zor durumda kaldı ve “benim adım Kemal ben bulurum” dedi.

              Sn.Kılıçdaroğlu’nun bu hesap hatası Ulusal basın ve Medyada yeterince değerlendi- rildiği ve eleştirildiği halde ben konuyu niçin tekrar gündeme taşıdım?

              Ne yazık ki hesap adamı olduğunu zannettiği bir CHP li Giresun MV. aday adayının vaatleri arasında Giresun’da 100.000 Aileye aile başı 600 TL ile 1250 TL arasında Aile Sigor- tası ile yardım yapacaklarını ve ayrıca 10.000 kişiye iş bulacağını dile getirmiş olmasıdır.

                İnanın düşününce söyleyecek söz bulamıyorum. Nasrettin hocanın fıkrası aklıma geliyor. “Ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da hiç falaka yememişsin”

                Sn.Gezmiş’in açıkladığı projenin Giresun için maliyeti aylık ortalama değer üzerin- den 100.000*925=92.500.000.00 TL Yıllık maliyeti ise 12 ay sonunda 1.110.000.000.00 TL olup, Türkiye için hesaplandığında (Giresun’un nüfusu 419.000 olarak kabul edip Türkiye için 73.722.000 üzerinden 195 Katrilyonluk bir ilave bütçe gerektirmektedir.

                  Sn.Gezmiş’in bir senede dağıtılacağını öngördüğü para ile yoksul bir aile için 100 m daire yeterli olur diye düşünsek ve her bir daire için 100.000.TL maliyet hesap etsek bir senede sadece Giresun’da 11.100 konut dağıtılacak demektir. Sn.Gezmiş’in ikinci vaadine (10.000 kişiye iş) gerek yok. Zira bir yoksul vatandaşımızın daire sahibi olması için asgari 15 yıl çalışması gerekirken o bir yılda daire vereceğini vaad ediyor. Herkes çalışmadan daire sahibi yapılacağına göre çalışmaya ne gerek.

                   Sn.Gezmiş’ i çok ayıplamıyorum böyle Genel Başkanlara böyle adaylar yakışır. Lideri atarsa, aday adayının uçması normal.

                    Ancak unutulmaması gereken şeyler de var. Nasıl olsa iktidar olamıyacağım, na- sıl olsa yetki alamıyacağım, ama hiç olmazsa sivri propoganda ile, gerçek dışı yaklaşımlarla

İz bırakabilirim anlayışı o kişilere ve partilere çok şey kazandırmayacağı gibi; o şahıslar hak- kındaki bazı olumlu kanaatleri de hepten yok eder. Güneş balçıkla sıvanmaz, sadece gayret edenler olur. Yeni politikalar üreteceğiz diye palavralara gerek yok. Artık bilgisayar çağındayız. Herkes mukayese edebiliyor. Kimseyi aldatamazsınız, kendinizden başka.

                    Biz hiçbir zaman aldatan da, aldanan da olmayacağız.

         Mehmet Geldi                                                                                                 

         Ak Parti Giresun Milletvekili                                                                                         

         Aday Adayı               

                                                                                  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir