Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7163 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   03 Mart 2011 - 18:58

Cevizoğlu Milletvekili Olursa Yapacaklarını Açıkladı

Büyüt
Küçült
Cevizoğlu Milletvekili Olursa Yapacaklarını
MHP Milletvekili aday adayı Birol Cevizoğlu,Milletvekili olması halinde neler yapacaklarını açıkladı

MHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI CEVİZOĞLU:  

   AKP HÜKÜMETİ GİRESUNLUYU KÖLE HALİNE GETİRECEK! 

   Ülkücü  İşçiler Derneği Eski Genel Başkanı ve MHP Giresun Milletvekili Aday Adayı M. Birol Cevizoğlu, MHP iktidarında fındık için özel destekleme programları geliştireceklerini ve fiyat garantisi vereceklerini söyledi. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV’nin de kaldırılacağını söyleyen Cevizoğlu, Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, üzüm, kayısı, zeytin ve yerfıstığı gibi ürünler için özel destekleme programları geliştireceklerini ve bu ürünlere fiyat garantisi vereceklerini ifade etti.  

   Cevizoğlu, “Fındık üretimi ve ihracatında dünyada birinci sırada yer alan ve ülkemizde 350-400 bin üretici ile toplamda 7 milyon insanı ilgilendiren fındığın sorunlarını Milliyetçi Hareket Partisi çözecektir. Ayrıca fındık işleme tesisleri teşvik edilecek ve fındığın işlenerek satılması sağlanarak, istihdam ve katma değer yaratılacaktır” dedi. 

   AKP hükümetini, uyguladığı yanlış politikalarla fındıktan elde edilen yıllık ihracat gelirimizi de düşürmek ve ülkeyi zarara sokmakla suçlayan Cevizoğlu, AKP iktidarının üreticiyi perişan ettiğini ve Giresunlunun hakkını kendi yandaşı fındık vurguncularına peşkeş çektiğini öne sürdü.  

   AKP hükümetlerinin Giresunluyu fındık ürettiğine pişman ettiğini ve fındığı sürekli tartışma konusu yaptığını söyleyen Birol Cevizoğlu, “Büyük Atatürk’ün emriyle kurulan ve devlet adına destekleme görevi verilen FİSKOBİRLİK devre dışı bırakılarak, kamu zararının artmasına neden olunmuştur. AKP İktidarı kendi yandaşlarını FİSKOBİRLİK yönetimine seçtiremeyince, fındık alımlarında FİSKOBİRLİK yerine, bu işten hiç anlamayan TMO’yu görevlendirmiş ve hazineyi zarara uğratmıştır. Daha sonra ise 15.07.2009’da TMO’yu fındık piyasasından geri çekerek üreticiyi kendi kaderine ve tüccarın insafına terk etmiştir.  

   Hükümetin FİSKOBİRLİK’e 2007 yılında sadece 200 milyon TL kredi sağlamayarak, hazinenin üzerine bu rakamdan daha fazla miktarda zarar yüklediğini kaydeden Cevizoğlu, MHP İktidarında FİSKOBİRLİK’in yeniden aktif olarak fındık piyasasını düzenleyeceğini, FİSKOBİRLİK’e “Lisanslı Depoculuk” yaptırılarak üreticinin ürününü hemen satmak zorunda kalmayacağını söyledi. Müstahsilin elindeki fındığın, FİSKOBİRLİK tarafından satın alınacağını kaydeden Cevizoğlu, “AKP hükümeti fındıkta kasıtlı bir kriz oluşturuldu, yandaşlar kollanırken fındık üreticisi Giresun halkı perişan edildi, ülke zarara sokuldu. Oysa “Sosyal Devlet” anlayışında devlet, üreticisinin arkasında durarak adil piyasa şartlarının oluşmasını ve piyasanın düzenli işlemesini sağlamak zorundadır” dedi. 

   Cevizoğlu, AKP’nin 12 Haziran’da yeniden iktidar olması halinde fındık üreticisinin yani Giresun, Ordu ve Trabzon halkının çok uluslu yerli ve yabancı, tarım ve gıda şirketlerinin kölesi haline getirileceğini öne sürdü.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir