Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11338 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2012 - 00:42

CHP Giresun İl Başkanlığı'na Eşref Karaibrahim seçildi.

Büyüt
Küçült
CHP Giresun İl Başkanlığına Eşref Karaibrahim
34.CHP Giresun il kongresin'de 159 delegenin oyunu alan Eşref Karaibrahim yeniden CHP İl başkanlığına seçildi. Mevcut Başkan Mustafa Kısa'ise 92 oy alabildi, 5 oy geçersiz sayıldı.

34.CHP Giresun il kongresin'de 159 delegenin oyunu alan Eşref Karaibrahim yeniden CHP İl başkanlığına seçildi. Mevcut Başkan Mustafa Kısa'ise 92 oy alabildi, 5 oy geçersiz sayıldı.

  CHP Giresun İl Başkanlığı'na Eşref Karaibrahim seçildi.   CHP Giresun il teşkilatının 34. Olağan Kongresi'nin divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yaptı.

Divan başkanlığıma seçilen Günaydın Divan Başkanlığına seçildik'den sonra yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, geçen yıl Türkiye'nin 136 milyar Dolar ihracatının tarihi bir rekor olarak topluma tanıtıldığını söyledi. Günaydın, "Topluma aynı netlikte söylenmeyen rakam ise, 2011 yılınının 240 milyar Dolar ithalatla kapatılması. Türkiye sattığından çok almış. 104 milyar Dolar dış ticaret açığı veren, yılda 77 milyar Dolar cari açık veren bir ekonomi için, TUİK'in rakamlarına göre 13 milyon yoksul 3 milyon işsizin bulunduğu bir memlekette ekonominin şahlandığından söz ediyorlar" dedi. Günaydın, Türkiye'de karşılılık ilkesi gözetilmeksizin toprakların yabancılara satılması için karar alınmasına tepki gösterirken eleştirilerini şöyle sürdürdü: "1975 kilometre uzunluğundaki otoyolları satışa çıkardılar. Yılda 1 milyar Dolar elde gelir ediliyor. 25 yıllığına satacaklar ve beklentiler 10 milyar dolar. Türkiye kağıt üzerinde 2012 yılı Özelleştirme hedefini karşılamış olacak ama 25 milyar dolarlık bir geliri de başkasına devretecek. İçerideki bu sahte cenneti sürdürebilmenin koşulu dışarıdan sürekli ve yüksek faizle borç almaktır. Türkiye hızla borçlanıyor. Aslında geleceğimizi satıyoruz ancak, içerde bir ekonomi çarkı dönüyor gibi bir algı yaratıyoruz."Hükümetin Atatürk'ün izlerini silebilmek için 19 Mayıs törenlerini yasaklamaya kalktığını, Atatürk anıtlarına çelenk konulmasını önlemek için polis barikatları oluşturduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, şöyle devam etti: "Biz İstanbul'a yabancı gemiler demirlemişken, İstanbul hükümeti o emperyalist güçlerle işbirliği yapmak için her türlü çalışmanın içine girmişken, İstanbul'da, 'Geldikleri gibi giderler' deyip, Bandırma vapuruna atlayarak halkını ve milletini örgütleyip bir bağımsız savaş vermiş neslin evlatlarıyız. CHP, bugünün postmodern emperyalizmini de bu topraklardan kovacak, işbirlikçilerine gerekli dersi verecek ve bu memleketi hepimiz için bağımsız ve özgür bir hale getirecek demokratik, sosyal, hukuk devletini ayakları üzerine dikecek bir iradeye sahiptir. Bu irade kökenlerini Mustafa Kemal Atatürk'ten alır. Atatürk, 'Az zamanda çok işler başardık, ancak en büyük eserimiz temeli Türk kahramanlığına ve kültürüne dayanan Türkiye Cumhuriyetidir' demiştir. Bu kahramanlığı ve kültürü buradan tüm ülkeye bir kez daha haykırıyoruz."dedi.

CHP Genelbaşkan Yardımcısı Gökan Günaydın'ın divan başkanlığı yaptığı CHP 34.Olağan genel kuruluna CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız,Başkanı Kerim Aksu,  Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu,CHP Tirebolu Belediye Başşkanı Burhan Takır, Güce Belediye Başkanı Osman Karabatak CHP delegeleri ve partililer katıldı.   Kongrede seçimlere mevcut başkan Mustafa Kısa ile eski Milletvekili Eşref Karaibrahim başkanlıklarındaki listeler ile gidildi. Yapılan seçim sonucu 159 delegenin oyunu alan Eşref Karaibrahim 34.CHP Giresun il kongresin'de  yeniden CHP İl başkanlığına seçildi. Mevcut Başkan Mustafa Kısa'ise 92 oy alabildi, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Karaibrahim başkanlığındaki listede şu isimler yeraldı: Adnan Aydın, Mustafa Durukan, Güzel Güldalı, Necmiye Güneş, Ahmet Irmak, Gültaze Işık, Mehmet Işık, Helim Karabıcak, Yılmaz Kirmanoğlu, Sinan Kitapçı, Salih Önal, Hasan Özgan, Suzan Özkarslıoğlu, Ahmet Pezükoğlu, Necati Tığlı, Yakup Topçu, Kezban Topçu, Hilal Uzun, Birsen Yılmazok ve Havva Zor'dan oluştu.
 
http://gazete28.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir