Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7222 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   28 Nisan 2011 - 19:12

(Kadına Şiddetin Müsebbibi Ana'lara Hakareti Siyaset Sayan Zihniyettir)

Büyüt
Küçült
(Kadına Şiddetin Müsebbibi Analara Hakareti Siyaset Sayan
AKPARTİ Kadın Kolları Başkanı Hatice KOCAOĞLU' nun basın açıklaması

(Kadına Şiddetin Müsebbibi Ana'lara Hakareti Siyaset Sayan Zihniyettir) 
 

     Son zamanlarda “kadına şiddeti” konu alan haberlerin artışını  fırsata dönüştürme, bundan siyasi çıkar elde etmeye çalışan CHP yandaşı bazı sivil toplum kuruluşlarının beyanları, toplumumuzu yanlış yönlendirme gayretleri dikkatlerden kaçmıyor. Kadınlara, çocuklara ve hatta erkeklere yönelik şiddetin nedenlerinin, eğitimsizlik ve ekonomik açıdan geri kalmışlık olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konulmasına rağmen, hizmet üretemeyen, projesi olmayan çevrelerin konuyu istismar etmesi, düzeysiz ve bilinçli bir kampanya olarak halkımızın dikkatinden kaçmamaktadır.   

     Bu ülkede halkımızın bir kısmını ayrıma tabi tutarak eğitimsiz bırakan, onlara “varoş insanı” gözü ile bakıp aşağılayan; eşit ve adaletli davranmayı lütuf sayarak toplumun bir kesimini fakir bırakıp karneye bağlayan zihniyetin temsilcilerinin, kadına şiddetin nedenlerini Ak Parti iktidarı ile ilişkilendirmesi esef verici bir durumdur. Bu beyanları maksatlı, siyasî amaçlı ve düzeysiz bulduğumuzu ifade etmek isteriz. 

     Ak Parti iktidarı, şiddetin her çeşidine karşı mücadele etmiştir. Bu konuda yılların biriktirdiği kirli kültürü ve çarpık anlayışı ortadan kaldırma mücadelesine de devam edecektir. Bu konun istimrarcılarına da fırsat vermeyecek, her şartta onların maskelerini düşürecek, kirli ajandalarını deşifre etmeye devam edecektir. 

     Ak Parti yönetici ve mensupları olarak bizler, insanı “yaratılmışların en şereflisi” gören; “yaratılmışları da yaratandan ötürü sevmeyi” ilke edinen büyük bir medeniyetin temsilcileri olarak görürüz. Bu yüzden insani olmayan, şiddete dayanan, hele hele insanın en kutsal varlığı olan canına gasp eden, ona zarar veren tüm davranışları reddederiz.

     Siyasette, ekonomide, eğitimde ve sosyal hayatta kadına verilen öncelik, hatta pozitif ayrımcılık ortada iken; eğitimsizlik ve geri bırakılmışlığın eseri olarak nükseden kadına şiddeti siyasî bir noktaya bağlamanın ve bundan bir karalama kampanyası üretmenin zavallı ve istismarcı bir çaba olduğunu ifade etmek isteriz.

     Bu zihniyetin Ana’lara küfretmeyi, hakareti siyasi manifesto sayan siyasi liderler ve kadrolar yanında yer almasını da yadırgamadığımızı, bu tür davranışların onların tabiatları gereği olduğunu kamuoyumuzun bildiğini ve gereğini de 12 Haziran’da yapacağından kuşku duymadığımızı ilave etmek isteriz.    

         

  Hatice KOCAOĞLU

AKPARTİ Kadın Kolları Başkanı

                                                         



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir