Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12219 kez okundu. | Kategori : Siyaset
Haberin Tarihi :   25 Ocak 2014 - 09:41

Karaahmetoğlu Fiskobirlik'i TBMM'ye taşıdı

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Fiskobirliki TBMMye
CHP Milletvekili Karaahmetoğlu TMO’dan Fiskobirliğeaktarılan yağlık fındıkların usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığına ilişkin yürütülen soruşturmanın sonuçlarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına sordu.

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNİN FİSKOBİRLİK SORUŞTURMALARI İLE İLGİLİ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANINA SORULAR

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TMO’dan Fiskobirliğe Kararname kapsamında aktarılan yağlık fındıkların usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığına ilişkin yürütülen soruşturmanın sonuçlarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına sordu. Müfettişlerin hazırladığı raporların ardından Bakanlığın yürüttüğü işlemler ile Fiskobirlik’te yürütülen diğer soruşturmaların hangi konularda yürütüldüğünü soran Karaahmetoğlu’nun soru önergesi şu şekilde:

Toprak Mahsulleri Ofisinin stoklarında bulunan fındığın Fiskobirlik'e satışı konusunda 2008/13879 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 30 Bin Ton yağlık amaçlı kabuklu fındık satışı gerçekleştirilmiştir. Ardından çıkarılan 2011/1812 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Toprak Mahsulleri Ofisi yine stoklarındaki fındığın 50 bin tona kadar olan miktarını yağlık olarak ayırıp, 1,1 TL/kilogram bedelle ve aylık 2.500 tonluk partiler hâlinde Fiskobirlik'e satmakla görevlendirilmiştir. 2011/1812 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında Fiskobirlik'e ilki 2011 Eylül ayı ve sonuncusu Ekim 2012 olmak üzere, 12 parti halinde toplam 28.500 ton kabuklu fındık satışı gerçekleştirilmiştir.11.06.2011 tarihli ve 27961 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2011/1812 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Fiskobirlik’e verilen fındığın Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri çerçevesinde kullanılıp kullanılmadığına ilişkin Hazine Müsteşarlığı Kontrolörlerince yapılan denetimin tamamlandığı,  Raporun Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği  24 Temmuz 2013 tarihli yazılı soru önergesine verilen yanıtta Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alındığı belirtilen cevabi görüşten anlaşılmaktadır. Bu hususta:

1. 19.11.2013 tarihinde TBMM Genel Kurulunda Sözlü Soru Önergesine verdiğiniz yanıtta ise kalan bakiye 21.500 tonluk kısım için Hazine Müsteşarlığının çalışmalarının tamamlanmasını müteakip gerekli işlemlerin yapılacağını belirtmektesiniz. Bu hususta aylar öncesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin incelemesi neticesinde düzenlenmiş rapor zaten mevcut değil midir?

2. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı rapor konunun muhatabı ve diğer tarafı olan Bakanlığınızla paylaşılmış mıdır? Bu rapor ardından hangi işlemleri yaptınız? Hangi gerekçe ile fındık aktarımını sonlandırdınız?

3. Fiskobirlik Yönetim Kurulu hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor ardından   Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan dava sonrasında, TMO Fiskobirlik’e fındık aktarmış mıdır? TMO’dan Fiskobirliğe 19.11.2013 tarihinden bu güne yağlık fındık teslimatı gerçekleştirilmiş midir? Miktarı nedir?

4.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığının Fiskobirlik nezdinde yürüttüğü başka bir soruşturma söz konusu mudur? Bu soruşturma ya da soruşturmalar hangi konularda gerçekleştirilmektedir?

5.2013 yılı başından itibaren Giresun’nda Fiskobirlik Genel Merkezi’nde, Bakanlık Teftiş Kurulu Üyesi iki müfettişin yaptıkları inceleme hangi gerekçeyle yapılmıştır? Bu incelemenin 9 ay gibi uzun bir süre devam etmesi normal midir? Bu incelemenin sonucunda ne tür bir işlem yapılmıştır?

6.Fiskobirlik Yönetim Kurulu hakkında Giresun Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına ve Savcılık Makamının Bakanlığınız’dan bilirkişi talep etmesine karşın hazırlık soruşturmasının bitirilmemesinin sebebi nedir? Bu sebeple Fiskobirlik Yönetim Kurulu hakkında hangi işlem yapılmıştır?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir