Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7108 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   29 Haziran 2012 - 18:42

Belediye Halk Dansları Topluluğu Ülkemizi Temsil Edecek

Büyüt
Küçült
Belediye Halk Dansları Topluluğu Ülkemizi Temsil
Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir ile birlikte, belediye tarihinde ilk kez gerçekleşecek olan Giresun Belediye Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu'nun yurtdışı festivallerine katılımı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Cinel belediye meclis salonunda düzenlediği toplantıda, bu kapsamda Belediye Halk Dansları Topluluğu'nun Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde düzenlenen Balkan Türk Folklör Festivali'ne, Romanya'nın Braşov şehrinde düzenlenen Balkanlar Uluslararası Yolun Komşuları Sanat Festivali'ne ve Azerbaycan'ın Şeki şehrinde düzenlenen festivale katılacaklarını belirtti.

Cinel burada yaptığı açıklamada; " İlk kez 3 ayrı ülkede ülkemizi temsil edeceğiz. İlk gideceğimiz ülke Azerbaycan Şeki şehri. Şaki şehri bilindiği gibi 10 yıldır bizim kardeş şehrimiz. Ve bu kardeş şehrin ilişkisi içinde Şeki'de yapılan 30 ülkenin katıldığı kültür festivaline davet aldık. Bu festivale 24 dansçı, 2 tane kareograf ve yetiştirici, 2 yönetici, 2 şoförle beraber toplam 32 kişilik bir kafileyle hem ülkemizi hem şehrimizi temsil edeceğiz. Romanya'nın Braşov kentinde yapılacak olan dünya folklor festivalinde ise yine ülkemizi ve şehrimizi temsil etmiş olacağız. Ve onun ardından da Romanya dönüşü de Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde yapılacak olan Uluslararası folklor festivalinde de yine Giresun Belediye konservatuarımız ayni ekip ve ayni kadroyla beraber hem şehrimizin hem de ülkemizin kültürünü tanıtmış olacak. Öğrencilerimiz bu 3 ayrı ülkede yapılacak festivaller için hummalı bir çalışma geçirdiler. Bu çalışmaları yürüten başta Sosyal İşler Müdürümüz Hasan Özdemir olmak üzere grubun yetiştiricisi Özlem Gök hocamıza teşekkür ederim. Çocuklarımıza da ülkemizi tanıtım konusunda başarılar diliyorum. Bilindiği gibi konservatuarımız tarihinde ilk kez yurtdışı festivaline katılıyor. Bundan sonrada dünyanın büyük festivallerine de katılmaya devam edecek." dedi.

Bu katılımın Giresun adına bir kazanç olduğunu da dile getiren Cinel, "Bu ziyaretimiz çok önemli bir organizasyon, çünkü yurt dışına çıktığınız zaman sadece şehrinizi temsil etmiyorsunuz, ülkenizi, de temsil ediyorsunuz. Şehrinizin ve ülkenizin kültürünü gittiğiniz ülkede anlatıyorsunuz ve tanıtıyorsunuz. Bunların mutlaka kültürel ve sanatsal geri dönüşü olur. Tabi ki Türkiye'den Giresun’un özelliklede Belediye Konservatuarımızın halk dansları topluluğunun böyle bir tanıtım böyle bir organizasyona da katılması bizim için ayrıca bir gurur meselesidir." şeklinde konuştu.

Cinel ayrıca Giresun'u başarı ile temsil edeceklerini inandıklarını dile getirerek, orada başta Giresun yöresi olmak üzere ülkenin çeşitli yörelerinden karma oyunlar sergileyeceklerini de sözlerine ekledi.

   




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir