Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8918 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2012 - 10:19

Beytullah'ın, Şampiyonluk İçin Engeli Yok

Büyüt
Küçült
Beytullahın, Şampiyonluk İçin Engeli
İki kolu olmayan ve bir bacağı da diğerine göre kısa olan Engelliler Milli Takım sporcusu Beytullah Eroğlu, azmiyle ve başarılarıyla görenleri şaşırtıyor.

İki kolu olmayan ve bir bacağı da diğerine göre kısa olan Engelliler Milli Takım sporcusu Beytullah Eroğlu, azmiyle ve başarılarıyla görenleri şaşırtıyor.

Türkiye Bedensel Engelliler milli yüzücüsü Beytullah Eroğlu, bugüne kadar kaydettiği başarıları ve hedefleriyle görenleri şaşırtırken, çevresindeki engellilere de ilham kaynağı oluyor.

Bedensel engellerine rağmen, tebessümün eksik olmadığı çehresiyle dikkat çeken Beytullah Eroğlu, günlük faaliyetlerini ve ihtiyaçlarını sağlam bir insan gibi rahatlıkla yapabiliyor. Engelsiz bir insan gibi rahatlıkla dişlerini fırçalayabilen, elbisisini giyip çıkarabilen, yemeğini yiyebilen, bilgisayar kullanabilen ve rahatlıkla cep telefonu kullanıp mesaj yazabilen 15 yaşındaki engelli sporcu, günlük ihtiyaçlarının büyük bir kısmını sağ ayağı hatta sağ ayağının iki parmağıyla hallediyor.

Yaklaşık 12 yıldır yüzme sporuyla uğraşan ve son iki yıldır da milli takımda yüzen Beytullah Eroğlu, yılın 365 günü takım arkadaşlarıyla antrenmanlara çıkarak şampiyonalara hazırlanıyor. Daha önce ulusal müsabakalarda bir çok madalya kazanan, ardından Avrupa Şampiyonluğu bulunan ve sırada 'Avrupa Paralimpik Oyunları'nda madalya almayı hedefleyen Beytullah Eroğlu’nun, Paralimpik Olimpiyatlarda madalya almasına da kesin gözüyle bakılıyor. Gün içerisindeki 7 saate varan yoğun antrenman temposuyla olimpiyatlara hazırlanan Beytullah Eroğlu, Giresun´daki yılın ikinci kampının ardından, yıl içerisinde de olimpiyat hazırıkları için toplam 11 farklı ilde kampa girecek.

Kendisiyle engelleri konusunda açılan her mevzuyu, bir şekilde hayatın pozitif yönlerine çekip mütebessim yüz ifadesiyle noktalayan Beytulah Eroğlu, hayata bardağın dolu kısmıyla bakmak gerektiğine vurgu yaparak, “Yaşamak güzeldir. Bunun, engelli ya da engelsiz olmayla bir ilgisi yoktur. Hayata siyah gözlükle bakan insanlar bunu böyle algılayamaz. Benim tavsiyem, hayata pembe gözlükle bakıp, olumsuzlukları değil de olumlu olanları görüp, bardağın dolu tarafını görmektir.” şeklindeki mesajıyla da bedensel engelli arkadaşlarına çağrıda bulunuyor.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir