Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11638 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2021 - 09:08

Çotanaklar, Süper Lig'de Kalıcı Olmak İstiyor

Büyüt
Küçült
Çotanaklar, Süper Ligde Kalıcı Olmak

 

44 yıllık aranın ardından Süper Lig’e geri dönen Yeşil-Beyazlı Çotanaklar, lige istediği gibi iyi bir başlangıç yapamadı ama ilerleyen haftalarda Süper Lig’e ısındığının işaretlerini göstermeye başladı.

TFF 1. Lig’den, Süper Lig’e ilk çıktığı zamanlarda hakkında; “Averaj takımı olur!” ve “Kesin küme düşer!” yorumları yapılan Giresunspor bu yorumları yapanları yanıltmayı başardı. Taraftarlarının; “Ligde kalsak bize yeter” düşüncelerinin yerine, ilerleyen haftalarda; “Acaba Avrupa Kupaları’na katılabilir miyiz?” düşüncesini yerleştiren Çotanaklar bazı haftalarda beklenmedik puan kayıpları yaşasa da orta sıralarda yerini sağlamlaştırmaya başladı.

Bir başka detay ise Giresunspor’un, Süper Lig’de mücadele eden takımlar arasında Sivasspor ve Çaykur Rizespor’la birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne sahip olmayan 3 İl’den biri olması dikkat çekiyor. Ayrıca 2021 yılındaki İl toplam nüfuslarına baktığımızda Sivas’tan daha az nüfusu olan Giresun’un nüfusunun Rize’den fazla olduğu gözüküyor. 2021 verilerine göre Giresun’un nüfusu 452.211 kişi olarak tahmin ediliyor.

38 hafta sürecek olan ve puan tablosundaki son 4 sıradaki takımın TFF 1. Lig’e düşeceği Süper Lig’in, 2022 yılının Mayıs ayının sonlarında bitmesi bekleniyor.

HAKAN KELEŞ’İN SÜPER LİG 1. DEVRE PERFORMANSI

Yeşil-Beyazlıları TFF 1. Lig’den, Süper Lig’e çıkarma başarısının altına imzasını atan Hakan Keleş’le yola devam eden Giresunspor yönetimi, ne kadar haklı olduğunu ilerleyen haftalarda göstermiş oldu. İlk 4 hafta hiç puan alamayan ve gol dahi atamayan Yeşil-Beyazlıların hocasına desteğini esirgemeyen Giresunspor yönetimi, sabrın meyvelerini ilerleyen haftalarda toplamaya başladı.

Hakan Keleş yönetimindeki Çotanaklar, ligin ilk yarısında oynadığı 19 karşılamada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 19 kez havalandıran Giresunspor, kalesinde ise 19 gol gördü. Bu sonuçla ligi 22 puanla 14. sırada tamamlayan Yeşil-Beyazlı ekibimiz hakkında sezon başı; “Averaj takımı olur!” yorumu yapılırken; Başakşehir ile birlikte Süper Lig’in en az gol yiyen 4. takımı oldu.

İç saha performansı ile ligde 14 puanla 15. sıraya yerleşen Giresunspor ligin ilk yarısında oynadığı 10 karşılamada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 11 kez havalandıran Giresunspor, kalesinde ise 9 gol gördü.

Dış saha performansına baktığımızda ise ligde 8 puanla 11. sıraya yerleşen Giresunspor ligin ilk yarısında oynadığı 9 karşılamada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 8 kez havalandıran Giresunspor, kalesinde ise 10 gol gördü.

HAKAN KELEŞ’İN TFF 1. LİG PERFORMANSI PARMAK ISIRTMIŞTI

Süper Lig’de inişli çıkışlı grafiğine rağmen sahada gösterdiği mücadeleyle taraflı tarafsız herkesin dikkatini çeken ve beğenisini kazanan Giresunspor’un hocası Hakan Keleş, geçen sezon TFF 1. Lig’e damga vuran teknik direktör olarak adından söz ettirdi.

2020-2021 sezonuna Hakan Keleş’le başlayan Yeşil-Beyazlı ekibimiz, 34 haftalık bu maratonu lider Adana Demirspor’la birlikte 70 puanla ve ikili averajla 2. sırada tamamlamayı başararak, Süper Lig’e terfi etmişti. Ligi 3. sırada bitiren Samsunspor da 70 puan toplamış ancak ikili averajda Giresunspor’un gerisinde kalarak Play-Off oynamak zorunda kalmış ve Play-Off maçlarında elenerek Süper Lig’e yükselememişti.

Geçen sezondan akılda kalan en önemli olaylardan biri de Çotanaklar’ın 12 hafta üst üste aldığı galibiyet serisi oldu. Bu seri sayesinde uzun süre zirvede kalan Yeşil-Beyazlı ekibimiz, ardından Süper Lig’e yükselme başarısı göstermişti. Ligin 12. haftasında ve 5 Aralık 2020 tarihinde Eskişehirspor’u konuk eden Giresunspor bu mücadeleden 2-0 galip ayrılmıştı. Bu hafta ile başlayan galibiyetler serisi ligin 24. haftasında ve 24 Şubat 2021’de Adana’da oynanan ve Çotanaklar’ın 4-0 kazandığı maça kadar devam etti. Ligin 25. haftasında ve 28 Şubat 2021 tarihinde Giresun’da oynanan Altay maçında rakibine 2-1 mağlup olan Yeşil-Beyazlı ekibimiz galibiyet serisini 13 maça çıkarma şansını kaçırmış oldu.

Çotanaklar; başarılı teknik direktörleri Hakan Keleş’le TFF 1. Lig’de çıktıkları 34 maçta 21 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet almıştı. 54 gol atan ekibimiz kalesinde 25 gol görmüştü.

Dış saha performansı ile zirveye adını yazdıran Yeşil-Beyazlılar 17 deplasman mücadelesinde 10 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet almış ve 34 puan toplayarak deplasman maçlarında zirvenin sahibi olmuştu. Bu mücadelelerde 28 gol atan ekibimiz, kalesinde ise 14 gol görmüştü.

İç saha performansı olarak 3. sıraya yerleşen Çotanaklar kendi sahasında oynadığı 17 karşılaşmada 11 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet almış ve 36 puan toplamıştı. Bu maçlarda 26 gol bulan Yeşil-Beyazlılar kalesinde 11 gol görmüştü.

1. HAFTA: GİRESUNSPOR: 0 - GALATASARAY: 2

Yeşil-Beyazlı ekibimiz, ligin ilk haftasında İstanbul’un 3 büyüklerinden olan Galatasaray ile Giresun’da karşılaştı.

İstanbul’un Sarı-Kırmızılı ekibinin karşısında oldukça güzel bir oyun sergileyen ve ligdeki ilk maçı olmasına rağmen taraftarlarından tam not alan Giresunspor; güzel oyununu puan ya da puanlarla süsleyemedi ve güçlü rakibi karşısında sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın golleri ise Galatasaraylı futbolculardan geldi. Diagne 31. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü ağlarımıza gönderirken, 45+2. dakikada Cicaldau penaltı atışı sonrasında golü bularak Galatasaray’ı 2-0 öne geçirdi.

Mücadelede ayrıca Sarı-Kırmızılı ekip 40. dakikada Diagne’nin ayağından bir de penaltı kaçırdı. Bu penaltı öncesinde Giresunsporlu Hüsamettin’in ceza sahası çizgisi dışında yapmış olduğu faule penaltı kararı verilmesi uzun tartışmalara sebep oldu.

2. HAFTA: KASIMPAŞA: 2 - GİRESUNSPOR: 0

İlk haftayı puansız kapatan Çotanaklar, ligin ikinci haftasında bir başka İstanbul takımının rakibi oldu.

Mavi-Beyazlı İstanbul ekibi Kasımpaşa’nın konuğu olan Giresunspor, oldukça çekişmeli ve heyecanlı bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada istediği sonucu alamadı.

Karşılaşmanın ilk golü 15. dakikada Kasımpaşalı futbolcu Jorgensen’den geldi. Mücadelenin 90+2. dakikasında sahneye çıkan Kasımpaşalı Umut Bozok son sözü söyledi ve mücadele 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelede ayrıca Giresunsporlu Diabate’nin 47. dakikada bulduğu gol VAR incelemesi sonrasında iptal edildi. Bunun yanı sıra Yeşil-Beyazlı ekibimizden Emre Taşdemir’in 23. dakikadaki sert şutu üst direkten döndü.

3. HAFTA: GİRESUNSPOR: 0 - TRABZONSPOR: 1

Karadeniz derbisine sahne olan 3. hafta maçında Trabzonspor’u konuk eden Giresunspor, erken gelen gole yanıt veremedi ve gollük pozisyonlar bulduğu bu mücadeleden de puansız ayrılmak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın tek golü 7. dakikada Bordo-Mavili takımın futbolcusu Nwakaeme’den geldi. Yeşil-Beyazlı ekibimizin etkili ataklarında sahneye Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan çıktı ve Çotanaklar’a birçok pozisyonda gol şansı vermedi. Mücadele de konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

4. HAFTA: ALANYASPOR: 1 - GİRESUNSPOR: 0

İlk 3 haftayı gol dahi atamadan ve puansız kapatan Yeşil-Beyazlı ekibimiz, 4. hafta mücadelesinde Akdeniz ekibi Alanyaspor’a konuk oldu. Oynadığı futbolla taraflı-tarafsız herkesin beğenisini toplayan ancak başarılı futbolunu bir türlü tabelaya yansıtamayan Giresunspor, Yeşil-Turunculu Akdeniz ekibi karşısında da eli boş olarak evine döndü.

 

Geçen haftaki Trabzonspor maçındaki gibi 7. dakikada golü kalesinde gören Çotanaklar, birbirinden ciddi gol pozisyonlarında bu sefer de Alanyaspor kalecisi Serkan’a takıldı. İnanılmaz bir performans sergileyen Akdeniz ekibinin kalecisi, Giresunspor’un farklı kazanabileceği bu karşılaşmada kalesini gole kapatma başarısı göstererek 3 puanı takımına kazandıran oyuncu oldu. Karşılaşma da 1-0 Alanyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

5. HAFTA: GİRESUNSPOR: 0 - KONYASPOR: 0

İlk 4 maçında 0 çeken ve gol dahi atamayan Yeşil-Beyazlılar, konuk ettiği renktaşı Konyaspor’la golsüz berabere kalarak ilk puanını kazandı.

Bu mücadelede bir de penaltı tartışması yaşandı. 41. dakikada Giresunsporlu Sergio'nun sol kanattan ceza alanına ortasından topla buluşmak için hamle yapan Flavio, Konyasporlu Abdülkerim'in müdahalesi ile karşılaştı. Hakem bu pozisyonda devam kararı verince, itirazlardan dolayı Alexis sarı kart gördü. Mücadele de başladığı gibi 0-0 bitti.

6. HAFTA: FENERBAHÇE: 2 - GİRESUNSPOR: 1

İlk puanını kazanmanın morali ile İstanbul’a giden Yeşil-Beyazlılar, Fenerbahçe’nin karşısına çıktı. Bu maça kadar gol atma başarısı gösteremeyen Çotanaklar, İstanbul’un Sarı-Lacivertli ekibine gol atma başarısı gösterdi ancak sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe henüz 2. dakikada Ferdi ile 1-0 öne geçti. 40. dakikada Giresunspor, İbrahima Balde’nin kaçırdığı penaltı atışı sonrasında skoru eşitleme şansını kaybetti.  64. dakikada Sarı-Lacivertli ekip Mesut’la skoru 2-0’a getirdi. 85. dakikada ise sahneye Giresunsporlu Doukara çıktı ve şık bir golle skoru 2-1’e getirdi. Bu gol ayrıca Çotanaklar’ın, Süper Lig’deki ilk golü oldu.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarının son saniyelerinde ise büyük tartışma yaşandı. Giresunspor’un atağa çıktığı ve Fenerbahçe savunmasını eksik yakaladığı sırada hakem Cüneyt Çakır sürenin bittiğini işaret ederek maçı sonlandırdı. Oysa ki, benzer pozisyonlarda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük takım diye tabir edilen ekiplerin son ataklarında oynama izni veren hakemlerin, Giresunspor’un bu atağını süre bitti diyerek sonlandırması tartışmalara sebep oldu. Maç da 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona erdi.

7. HAFTA: GİRESUNSPOR: 1 - KAYSERİSPOR: 1

 

Süper Lig’in 7. haftasında konuk ettiğimiz Kayserispor karşısında da önceki maçlara benzer etkili ve gollük pozisyonlara girdik ancak galibiyet hasretini bu mücadelede de sonlandıramadık.

 

Konuk Sarı-Kırmızılı ekip 17. dakikada Attamah ile öne geçerken, sadece 4 dakika sonra Yeşil-Beyazlı ekibimiz 21. dakikada Diabate ile skoru eşitledi.

 

48. dakikada ise Giresunsporlu Sergio’nun filelere giden topu, VAR incelemesi sonucunda gol olarak geçerli sayılmadı. VAR incelemesi sonucu yapılan gol iptalini, bu sezon Giresunspor 2. kez yaşamış oldu. Bu pozisyonun dışında da oldukça çok sayıda pozisyona giren Çotanaklar, skoru lehine çeviremedi ve müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

 

8. HAFTA: GÖZTEPE: 0 - GİRESUNSPOR: 1

 

Tabir-i caizse Giresunspor, şeytanın bacağını İzmir'de kırdı. 44 yıllık Süper Lig hasretini 2021 yılında sonlandıran Yeşil-Beyazlı ekibimiz, galibiyet hasretini de İzmir deplasmanında sonlandırma başarısı gösterdi. İlk 7 haftada sadece 2 puan kazanabilen, haftalardır oynadığı etkili futbol ile tüm sporseverlerin beğenisini toplayan ancak oynadığı güzel futbolu sonuca bir türlü yansıtamayan takım olarak gösterilen Giresunspor ilk galibiyetini ve ilk 3 puanını İzmir’in Sarı-Kırmızılı takımı karşısında kazandı.

 

Penaltı atışlarının skoru belirlediği bu zorlu mücadelenin 60. dakikasında Göztepe'nin kazandığı penaltıyı Tijanic kullandı. Giresunspor kalecisi Okan Kocuk topun filelerle buluşmasını engelleyerek skorda dengeyi korudu. 71. dakikada ise bu sefer Giresunspor lehine penaltı çalındı. Penaltı atışı için topun başına geçen Diabate topu filelere göndererek skoru 1-0 lehimize çevirdi ve Çotanaklar ilk 3 puanını elde etti.

 

9. HAFTA: GİRESUNSPOR: 2 - RİZESPOR: 0

 

Süper Lig’deki ilk galibiyetini İzmir deplasmanında kazanan Çotanaklar, evindeki ilk galibiyetini ise 1 hafta sonra Karadeniz derbisinde kazandı. Ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan 2 ekibin mücadelesinde gülen taraf Yeşil-Beyazlı ekibimiz oldu. 2-0’lık skor ise Giresunspor’un bu sezon bu haftaya kadar kazandığı en farklı galibiyet oldu. Yeşil-Mavili konuk ekip ise ligin dibine demir atmış oldu.

 

Rizesporlu Selim Ay’ın 62. dakikada kendi kalesine attığı golle öne geçen Giresunspor, Champness’in 90+4. dakikada bulduğu golle skoru 2-0’a getirdi ve evindeki ilk galibiyetine imza atmış oldu.

 

10. HAFTA: GAZİANTEP FK: 1 - GİRESUNSPOR: 1

 

Yeşil-Beyazlı ekibimiz bu sezon bu haftaya kadar oynadığı karşılaşmalardaki belki de en dramatik puan kaybını Gaziantep deplasmanında yaşadı. Sezonun en güzel futbollarından birini sergileyen Çotanaklar, 1-0 öne geçtiği ve sayısız gol pozisyonundan yararlanamadığı mücadelenin 90+3. dakikasında kendi kalesine attığı golle sahadan 1 puanla ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.

 

Son 2 mücadeleden 6 puan çıkartarak moralli bir şekilde Gaziantep deplasmanına giden Giresunspor, 77. dakikada Serginho’nun ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçmesine rağmen 90+3. dakikada Yeşil-Beyazlı ekibimizin oyuncusu Perez’in kendi kalesine attığı golle sahadan 1-1 beraberlikle ve 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

 

11. HAFTA: GİRESUNSPOR: 1 - ANTALYASPOR: 2

 

Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlar ve puanlarla dikkat çeken Giresunspor evinde oynadığı ve mutlak 3 puan hedeflediği Antalyaspor maçında beklemediği bir mağlubiyet aldı. Bu sezon hemen hemen bütün maçlarda yaşadığı gol öncesi son müdahale sıkıntısını bu maçta da yaşayan Yeşil-Beyazlı ekibimiz ilerleyen haftalarda bu sıkıntısını giderebilirse ligde kalma ve orta sıralarda yer bulma adına önemli bir avantaj elde edebilir.

 

Geçen hafta maçın uzatmalarının son dakikasında yediği golle 3 puan kazanma şansını kaçıran Çotanaklar, Antalyasporlu Fredy’nin 20. ve 49. dakikalarda bulduğu gollere 90+5. dakikada Diabate ile yanıt verdi ancak sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldı.

 

12. HAFTA: SİVASSPOR: 0 - GİRESUNSPOR: 0

 

Bir önceki hafta kendi sahasında mağlup olmanın moral bozukluğu ile Sivasspor deplasmanına giden Yeşil-Beyazlı ekibimiz güzel oyunu ile bir kez daha beğeni topladı. Bunun yanında ligin başından bu yana son dokunuşlarda ve golle sonuçlanacak pozisyonlardaki etkisizliği ile spor kamuoyunun dikkatini çeken Çotanaklar bir haftayı daha puan kaybıyla kapatmak zorunda kaldı.

 

Mücadelede çok sayıda etkili ataktan netice alamayan ve Sivasspor kalecisi Ali Şaşal’ı geçemeyen Giresunspor’dan İbrahima Balde'nin 90. dakikadaki vuruşunda top ağlarla buluştu ancak pozisyonda ofsayt tespit edildi.

 

Bu arada ev sahibi Kırmızı-Beyazlı ekipten Uğur 84. dakikada, Yeşil-Beyazlı ekibimizde ise Traore 88. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

 

13. HAFTA: GİRESUNSPOR: 1 - MALATYASPOR: 0

 

Ligin zorlu deplasmanlarından olan Sivas’tan 1 puanla dönmeyi başaran Çotanaklar, konuk ettiği Malatyaspor’u Diabate’nin penaltı golü ile 1-0 yenerek 3 haftalık galibiyet hasretini sonlandırmış oldu. Yeşil-Beyazlı ekibimiz aldığı bu 3 puanla 13 puana yükseldi ve düşme hattının dışına çıktı.

 

Karşılaşmanın 54. dakikasında Giresunsporlu İbrahima Balde, Malatyaspor kalecisi Ertaç’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi ancak bu pozisyonda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR kontrolü sonrası ofsayt kararı verildi.

 

69. dakikada ise ceza sahasında savunmanın kafayla uzaklaştırdığı topa Yeşil-Beyazlı ekibimizden Zeki Yavru’nun sert vuruşu rakibin elinden döndü. Hakem Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 70. dakikada topun başına geçen Diabate meşin yuvarlağı ağlara göndererek Çotanaklar’ı 1-0 öne geçirdi.

 

90+3. dakikada şans Giresunspor’dan yanaydı. Sarı-Kırmızılı ekipten Kerim Hafez’in ceza sahası sol ön çaprazından sert şutu üst kale direğine çarparak oyun alanına tekrar geri döndü.

 

14. HAFTA: BEŞİKTAŞ: 0 - GİRESUNSPOR: 4

 

Kendi sahasında kazandığı Malatyaspor maçının morali ile Beşiktaş maçı için İstanbul’a giden Yeşil-Beyazlı ekibimiz, olağanüstü bir oyun ve sonuçla 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

 

Çotanaklar, Siyah-Beyazlı ekibi 48 yıl aranın ardından tekrar yenerek adeta tarih yazdı. Giresunspor 22. dakikada Diabate'nin ayağından bulduğu penaltı golüyle öne geçti.  Beşiktaş’ta Necip 39. dakikada kırmızı kart gördü. Yeşil-Beyazlılar 55. dakikada Balde, 64. dakikada Serginho ve 90. dakikada Champness'in golleriyle farka koştu. Sahadan 4-0 galip ayrılan Giresunspor 16 puana ulaştı.

 

90. dakikada bulduğumuz 4. golün öncesinde Beşiktaş’ın kalecisi Mert Günok’un ayağı çimlere takıldı ve ceza sahası içinde sakatlanarak yere düştü. Bu pozisyon sonrasında Mert Günok yerden kalkamadı ve Champness topu boş ağlara gönderdi. Bu gol ulusal tv kanallarında yoğun bir şekilde konuşuldu ve bazı yorumcular bu golü eleştirdi. Ancak herkes çok iyi biliyor ki, geçen sezon Beşiktaş sadece +1 gol averajla şampiyon olmuştu.

 

Kim bilir; belki bu 4. gol küme düşmeme mücadelesi veren Giresunspor’un ligde kalmasına katkı sağlayacak, belki de Giresunspor daha üst sıralara tırmanacak bir performans gösterecek ve +1 gol averajla Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanacak.

 

Giresunspor’un kalecisi Okan Kocuk ise birçok gollük pozisyondaki kritik hamleleriyle maça damgasını vurdu ve belki de bu zaferin en önemli mimarlarından biri oldu.

 

15. HAFTA: GİRESUNSPOR: 3 - F. KARAGÜMRÜK: 1

 

Son 2 maçından 2 galibiyet ve 6 puanla ayrılmayı başaran Çotanaklar, bu sezon bir ilke imza attı ve Fatih Karagümrük maçından aldığı galibiyetle birlikte ilk defa 3 hafta üst üste galip gelerek gelecek haftaki maçlardaki rakiplerine çok zorlu bir takım olduğunu göstermiş oldu.

 

Karşılaşmanın ilk yarısında İstanbul’un Kırmızı-Siyahlı ekibi daha etkili bir oyun sergilerken; 28. dakikada Aleksandar Pesic’in ayağından bulduğu golle takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

 

Mücadelenin 2. yarısında daha istekli bir oyun sergileyen Yeşil-Beyazlı ekibimiz 69. dakikada İbrahima Balde’nin bulduğu golle skoru 1-1’e getirdi.

 

83. dakikada ise Souleymane Doukara, Giresunspor’u 2-1 öne geçiren gole imza attı. Souleymane Doukara, kazanılan penaltı atışını da 88. dakikada gole çevirerek maçın skorunu ilan etti. 3-1

 

Süper Lig’de üst üste 3. maçını da galibiyetle tamamlayan Giresunspor puanını 19’a yükseltti.

 

16. HAFTA: ADANA DEMİRSPOR: 1 - GİRESUNSPOR: 0

 

Üst üste 3 maçlık galibiyet serisini 4 maça çıkarmak için Adana Demirspor deplasmanına giden Yeşil-Beyazlı ekibimiz her zamanki gibi etkili ve güzel bir futbol sergilediği, bir o kadar da çekişmeli geçen bu karşılaşmada taç çizgisinin dışından çevrilen topun Giresunspor ceza sahasında yarattığı tehlikenin ardından kalemizde golü görerek sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldık. Bu karşılaşmadaki tek gol 90+3. dakikada Mavi-Lacivertli Akdeniz takımı Adana Demirsporlu Stambouli’nin ayağından geldi.

 

Bu pozisyonda yayıncı kuruluşun pozisyonun bu bölümünü ekrana getirmemesi dikkatlerden kaçmazken; özellikle yan hakemin Giresunspor lehine taç atışı için bayrağını kaldırmaması ve VAR odasındaki hakemlerin de bu pozisyonu dikkate almaması sonucunda Çotanaklar beraberlik şansını kaybetmiş oldu.

 

Ayrıca şunu da söylemek gerekir ki; Giresunspor’un bu sezon Süper Lig’de attığı 2 gol VAR incelemesinin ardından iptal edilmiş ve lehine verilen bir penaltı pozisyonu ise VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesi ile iptal edilmişti. Adana Demirspor maçındaki bu tartışmalı pozisyonda gol olduktan sonra VAR odası hakemlerinin sanki bu pozisyon yaşanmamış gibi pozisyonu yok saymaları oldukça dikkat çekti.

 

Neden Giresunspor lehine bir durum gerçekleştiğinde Türk hakemleri hemen VAR incelemesine koşup iptal ediyorlar da, Giresunspor aleyhine bir durum gerçekleştiğinde 3 maymunu oynuyorlar? Eğer sezon sonu puan eşitliği ve ikili averajla Giresunspor küme düşerse çalınan bu 1 puanın hesabını kim verecek?

 

17. HAFTA: GİRESUNSPOR: 3 - ALTAY: 1

 

Geçen hafta çok tartışmalı bir pozisyondan sonra golü kalesinde görüp Adana deplasmanından puansız dönen Yeşil-Beyazlı ekibimiz, kendi sahasında Altay karşısında aldığı 3-1’lik skorla galibiyetlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

 

Bu sezonki en coşkulu taraftar desteğini de yanına alan Çotanaklar, 31. dakikada Suleymanov’un golü ile karşılaşmada 1-0 öne geçti ve ilk yarı da bu skorla tamamlandı.

 

61. dakikada bu sefer sahneye İbrahima Balde çıktı ve Giresunspor’u 2-0 öne geçiren golü Altay ağlarına gönderdi. 72. dakikada ise kazanılan penaltı atışında Diabate skoru 3-0’a getirdi.

 

İzmir’in Siyah-Beyazlı ekibi 81. dakikada Poko’nun golüyle skoru 3-1’e getirdi. 90+4. dakikada Altay’ın kazandığı penaltıyı Paixao kullandı. Kalecimiz Okan bu penaltı vuruşunda gol izni vermedi ve 3-1’lik skorla hanemize 3 puanı yazdırmayı başardık.

 

18. HAFTA: BAŞAKŞEHİR: 3 - GİRESUNSPOR: 1

 

Ligde zirve mücadelesi veren İstanbul’un Turuncu-Lacivertli ekibine konuk olan Çotanaklar, puan ya da puanlar almayı umduğu mücadeleden eli boş döndü. 2 hafta üst üste deplasmandan puansız dönen Yeşil-Beyazlı ekibimiz son deplasman galibiyetini 14. haftada Beşiktaş’a karşı almıştı. Bu arada Başakşehir’in de yenilmezlik serisi 10 maça yükseldi.

 

Ligin başından bu yana yense de, yenilse de ya da berabere de kalsa iyi futbolu ile beğeni toplayan Giresunspor, ilk defa bu maçta istenen oyununu sergileyemedi. Karşılaşmada ilk gol ev sahibi ekipten geldi. 17. dakikada Deniz Türüç’le öne geçen İstanbul ekibine, 27. Dakikada Diarra ile cevap verdik ve ilk yarı 1-1 berabere sonuçlandı.

 

Maçın 2. yarısında da etkili oyununu sürdüren Başakşehir 69. dakikada Caiçara ile skoru 2-1 lehine çevirdi. 77. dakikada sahneye çıkan Visca ise maçın skorunu 3-1 olarak ilan etti.

 

19. HAFTA: GİRESUNSPOR: 0 - HATAY: 1

 

Geçen hafta İstanbul deplasmanından puansız dönmenin moral bozukluğu ile taraftarının önüne çıkan Yeşil-Beyazlı ekibimiz; zaman zaman etkili oynadığı, zaman zaman da oyunun üstünlüğünü rakibine kaptırdığı karşılaşmadan puansız ayrılarak Süper Lig’in ilk yarısını 22 puanla tamamladı.

 

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle biterken, karşılaşmanın 81. dakikasında Hatayspor El Kaabi’nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti ve maç da bu skorla tamamlandı.

 

2. YARININ İLK MAÇI İSTANBUL’DA

 

İlk yarıyı beklentilerin üzerinde puan toplayarak kapatan Giresunspor, ligin 2. yarısının ilk maçında İstanbul’da Galatasaray’a rakip olacak. 8 Ocak 2022 tarihinde oynanacak mücadelenin başlama saati 19:00.

 

Haber: Hakan Uğurlu – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir