Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9508 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2014 - 01:06

Derbinin Galibi Giresun: 69-64

Büyüt
Küçült
Derbinin Galibi Giresun:
Türkiye Basketbol 2.Liginde mücadele eden Yeşilgiresun Belediyespor sezonun ilk devresinin son maçında kendi saha ve seyircisi önünden Darüşşafaka’yı ağırladı.

Nefesleri kesen maçta Yeşil Giresun Belediyespor, lider Darüşşafaka’yı 69-64'lük skorla mağlup etti. Muhteşem taraftar desteğini arkasına alan Dev Çotanaklar, karşılaşmanın sonunda Giresunlulara unutulmaz bir sevinç yaşattı.

Maça önde başlayan ancak son dakikalarda rakibine yakalanan Dev Çotanaklar, taraftarlarının desteğiyle son bölümde oyunun kontrolünü eline aldı ve müsabakaya nokta koyan taraf oldu.(69-64).

Karşılaşmaya Marcus, İsmail, Josh Heytvelt, Oğuz ve Orçun 5’lisiyle başlayan Yeşil Beyazlılar, 17-17 eşitlikle sona eren ilk periyodun ardından ikinci periyotta oyunun hakimi oldu ve devre arasına 41-27 önde gitti.

Yeşilgiresun Belediyespor, üçüncü periyoda Orçun ve Yunus’un basketleriyle 4-0’lık seriyle başladı. (45-27). 18 sayıya çıkan fark sonrasında oyunun kontrolünü ele almaya çalışan Darüşşafaka, farkı 10’a kadar indirdi ve son periyoda 52-42’lik skorla girildi.

Müsabakanın bitimine 2 dakika 23 saniye kala konuk takım farkı 3’e (61-58) düşürdü. 1 dakika 26 saniye kala Erbil Eroğlu 1/2 serbest atışla farkı 1’e çekti: 63-62. Josh Heytvelt’ten gelen smaç basketle son dakikaya Yeşilgiresun Belediyespor 65-62 galip başladı. Ersin Görkem’in 2/2 serbest atışından sonra durum 65-64’e geldi. Yeşilgiresun Belediye hücuma çıkarken Yunus Çankaya top kaybı yaptırdı ancak Darüşşafaka İsmail Çevik’ten blok yedi.

Taktik faul sonrası 16 saniye kala Yunus Çankaya 2/2 serbest atışla farkı yeniden 3’e (67-64) çıkardı. 5 saniye kala Ersin’in üçlük denemesi başarısız sonuçlandı. Orçun Göllü 2/2 serbest atışla maçın skorunu belirleyen isim oldu: 69-64

İSTATİSTİKLER
Yeşil Giresun Belediye hücum ribauntlarında 16-9, toplam ribaunda 42-31, asistte 15-6 üstünlük sağladı.

Marcus Hall 11 sayı (1/7 üçlük), 8 ribaund, 6 asist, 3 blok, Yunus Çankaya 18 sayı (0/5 üçlük), 5 ribaund, 4 top kaybı, Joshua heytvelt 15 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 2 blok, Orçun Göllü 15 sayı, 4 ribaund, 4 asistle oynadı.

Darüşşafaka Doğuş'ta ise Erbil Eroğlu 14 sayı (3/4 üçlük), 1 asist, 4 top kaybı, 3 top çalma, Lawrence Roberts 13 sayı, 6 ribaund, Lynn Greer 17 sayı (1/6 üçlük), 3 ribaund, 3 asist üretti.

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Darüşşafaka’nın tecrübeli oyuncusu Adem Ören, önemli bir maçı kaybettiklerini söyleyerek, “İyi hazırlandık ama maçın bir bölümünde iyi savunma yapamadık. Kazanacak pozisyona da geldik. Geriden geldiğimiz için çok efor sarf ettik. Kaybettik üzgünüz.” diye konuştu.

Darüşşafaka Koçu Orhun Ene, “Galibiyeti hak eden taraf Yeşilgiresun Belediyespor. Zor bir deplasmanda mücadele ettik. İyi oynadılar. Bence bu maçı da hak ettiler. Esasında ikinci yarıda da çok kötü oynamadık. İkinci yarı çok ikinci atış verdik. 16-17 sayı geriden geldik. O anda takım iyi direnç gösterdi. Maçın son bölümünde kötü tercihler yaptık. Güzel bir atmosfer vardı. Güzel bir seyirci vardı. İkinci lig için basketbolu güzelleştirecek bir ortamda kaliteli oyunculara ve kaliteli bir koça karşı basketbolu seven bir şehirde mücadele verdik. Kazansaydık lig için avantaj elde edecektik. Burası zor bir deplasman.” ifadelerini kullandı.

Yeşil Giresun Belediyespor’un tecrübeli antrenörü Yücel Platin, “Üç tane sevincim var. Bir tanesi Darüşşafaka Doğuş galibiyeti. Çünkü 2. Lig’in üzerinde bir maçtı. İkincisi ‘merhaba’ seyircimiz. Muazzam destek verdiler. En ufak bir kötü tezahürat yoktu. Üçüncüsü maçın sonunda Kaan Üner ve Can Özcan’ın öyle bir sevinçleri vardı ki bu takım olduğumuzun göstergesiydi. Kaan hiç oynamadı Can da rotasyonla oynadı. Hatırlar mısınız? Sezon içerisinde Antalya maçı öncesi ve sonrası olacak demiştim. O maçtan sonra 5’te 5 yaptık. Bu maç çok zordu. Çok önemli bir galibiyet aldık. Çok uzun bir yolumuz var. İlk 2’de bitirmek için çok çalışacağız. Devreyi 2. bitirdik.” dedi.

Yeşil Giresun Belediyespor'da Yunus Çankaya, “Galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyorum. Maçın son anına kadar iki takıma da yakışır bir maç oldu. İlk periyotta biraz farkı açtık ama rakibimiz kadro da ve tecrübe olarak da çok iyi bir takım. Maça ortak oldular üçüncü periyodun sonuna doğru. Seyircimiz önünde kazanmasını bildik. Evimizde yeterince kaybetme hakkımızı doldurmuştuk. Prestij ve sezon sonunda ilk 2’de bitirme amacımız açısından önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz. Seyircimiz maçı son saniyesine kadar destekledi. Sahadaki 6. adam görevini yaptılar. Bu maçı seyircimize ve Giresun halkımıza armağan ediyorum. “ diye konuştu.

SALON: 19 EYLÜL

HAKEMLER: Ruhi Nezihi Soydan, Ali Cihan Yıldırım, Özgür İlkkurşun

YEŞİL GİRESUN BELEDİYE: Marcus Hall (11), Yunus Çankaya (18), İsmail Çevik(6), Can Özcan (2), Heytvelt (15), Oğuz Erdoğan (2), Orçun Göllü (15).

DARÜŞŞAFAKA: Erbil Eroğlu (14), Nedim Yücel (6), Roberts (13), Ersin Görkem (7), Greer(17), Mehmet Nezih Özbakır (4), Tuğberk Gedikli (3).

PERİYOTLAR: [ 17 - 17] [ 24 - 10] | [ 11 - 15] [ 17 - 22]


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir