Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9079 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   17 Kasım 2013 - 18:26

Dev Çotanaklar Bu Kez Üzdü: 77 - 81

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklar Bu Kez Üzdü: 77 -
Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Yeşil Giresun Belediyespor, Akhisar Belediyespor'u konuk etti.

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yeşil Giresun Belediyespor, Akhisar Belediyespor’u konuk etti. Üç maçlık seyircisiz oynama cezasının ardından, ilk kez tüm taraftarlarının önüne çıkan yeşil beyazlılar, beklenmedik bir mağlubiyet aldı.


İlk yarısı başa baş giden maçın üçüncü periyodunda Yeşil Giresun Belediyespor aleyhinde çalınan iki teknik faul tüm dengeleri değiştirdi ve son periyoda da iyi başlayamayan Dev Çotanaklar, salondan 77-81 yenik ayrıldı.

Maça Marcus Hall, Ümit, Yunus, İsmail ve Can beşlisiyle çıkan Yeşil Beyazlılar, ilk periyodu 20 – 17 – ikinci periyodu ise 42 – 39 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte Akhisar Belediye neredeyse her hücumdan sayı buldu. Maçın hakemlerinden Murat Turan, Yeşil Beyazlılar’da Koç Yücel Platin ve arkasından Can Özcan’a bu periyodun bitmesine 35 saniyede kala teknik fauller çaldı ve sonucu Akhisar Belediye serbest atışlarla son periyoda 9 sayı (66-57) farkla girdi.

Son periyoda vasat başlayan ancak maçın bitimine 1 dakika 33 saniye kala 12-0’lık seri yakalayan 15 sayılık farkı bir anda 3 sayıya (75-78) düşürdü. Son dakika içinde Yeşil Giresun Belediyespor skor üretemedi ve sahasındaki ikinci yenilgisini aldı.

İSTATİSTİKLER

Yeşil Giresun Belediye’de Marcus Hall 25 sayı, 5 ribaund, Yunus Çankaya 21 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Ümit Türkoğlu 12 sayı, 9 ribaund, Akhisar Belediye'de Dominique Wise 22 sayı 2 ribaund, 4 asist, Darrius Morrow 21 sayı, 18 ribaund, Hakan Yapar 17 sayı, 9 ribaund, Mert Eken 14 sayıyla mücadele etti.

PLATİN “ HAKEM ÇOK KÖTÜYDÜ”

Yeşil Giresun Belediyespor Baş Antrenörü Yücel Platin, hakem Murat Turan’ın çaldığı düdüklere anlam veremediğini belirterek, “4-5 düdük var maçı etkiledi. Teknik faulde ben ne dedim anlamadım. Küfür etmedim, ağzımı açmadım. ‘Ne yaptı’ dedim.” dedi. Platin, “Üst seviye bir maç oldu. Ligi ilk 4’te bitirecek takımların bir maçıydı. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Kötü yönetim sergilendiğini düşünüyorum. 4-5 düdük var maçı etkiledi. Son Marcus’a yapılan yüzde yüz faul Yunus’a yapılan faul değil. Teknik faul de ben ne dedim anlamadım. Küfür etmedim, ağzımı açmadım. ‘Ne yaptı’ dedim. Şehirden özür dilerim. Çok ciddi hakem hataları var. 4-5 düdük maçın kaderini etkiledi. Sonra pres yaptık. İnandığım bir hakemdi. 1,5 yıldır buradayım ne zaman provoke ettim? İlk kez uzun bir aranın ardından böyle bir demeç verdim.” ifadelerini kullandı.Yeşil Giresun Belediyespor Baş Antrenörü Yücel Platin, Akhisar Belediyespor’a kaybettikleri için şehirden özür diledi.

 

ÜMİT “RAKİBİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

 

Yeşil Giresun Belediyespor Takım Kaptanı Ümit Türkoğlu, iki takımında kazanabileceği bir maçtan mağlubiyetle ayrıldıklarını söyledi. Türkoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ligin güçlü bir ekibi Akhisar’la oynadık. Çok üst düzey bir maç oldu. Maçın üçüncü çeyreğinde Akhisar’ın yaptığı atak, bizim sonrasında yakalama çabalarımız maçı da getirebilirdi. İki takımında kazanacağı bir maçtı. Rakibimiz kazandı. Tebrik ediyorum.” dedi.Türkoğlu, hakemlerle ilgili bu zamana kadar yorum yapmadığını, bundan sonrada yapmayacağını sözlerine ekledi.

MERT “İSTEDİĞİMİZİ ALDIK”

Akhisar Belediyespor oyuncusu Mert Eken, istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını ifade etti. Eken, “Güzel bir atmosfer vardı. Seyirciyi tebrik ederim. İstediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yeşil Giresun Belediyespor’a da başarı diliyorum.” şeklinde konuştu.

AKTAŞ “ KEYİFLİ BİR MAÇTI”

Akhisar Belediyespor’da Baş Antrenör Zafer Aktaş, Yeşil Giresun Belediyespor’a başarılar dilerken, zor bir maçtan galibiyetle ayrıldıklarını ifade etti.Aktaş, yaptığı açıklamada, “Bizim için çok zor bir maç oldu. Giresun ilk kez seyircili bir maç oynadı. Güzel bir atmosferde oynadık. Karşı takımı da kutluyorum. İyi bir ekip. Maçı kim kaybetse de bir şey kaybetmiyor. Lig uzun. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Buraya ikinci kez geliyorum. Her geldiğimde daha çok keyif alıyorum. İnşallah Giresun’daki basketbol sevgisi böyle devam eder.” ifadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir