Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9625 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   18 Mart 2013 - 10:42

Dev Çotanaklar, Daçka'ya Boyun Eğdi

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklar, Daçkaya Boyun
Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Play-Off grubuna kalmayı garantiledi gözüyle bakılan Yeşil Giresun Belediyespor, İstanbul'da karşılaştığı Darüşşafaka'ya (Daçka) 84-73 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Salon: İstanbul Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu

Hakemler: Ahmet Can Osmanlı,  Süleyman Dağder Dağlı, Ogün Ciliz, İsmet Güneş

Darüşşafaka: Marcus Anthony Hall (33), Gökhan Sunter (6), Metin Türen (0), Caner Öner (2), Cihan Amasyalı (7), Tuğberk Gedikli (0), Aleksander Petrovic (7), Uluğ Kaçaniku (8), Cihan Mumcuoğulları (6), Adem Ören (15)

Yeşil Giresun Belediyespor: Alex Raymond Gordon (27), Barkın Haluk Çınar (9), İsmail Çevik (9), Melih Sevda (0), Ümit Türkoğlu (8), Gökper Gen (3), Azizcan Özdemir (5), Oğuz Erdoğan (3), Pertev Öngüner (4), John Obinna Ofoegbu (5)

1. Periyot: 29-14

2. Periyot: 11-18

1. Devre: 40-32

3. Periyot: 19-20

4. Periyot: 25-21

Maç Sonucu: 84-73

Yeşil Giresun Belediyespor, Giresun’da 88-81'lik skorla yendiği rakibi Darüşşafaka’ya İstanbul’daki karşılaşmada boyun eğdi.

Üst üste aldığı galibiyetlerle Türkiye Basketbol Erkekler 2 Ligi’nde rakiplerinin korkulu rüyası olan Dev Çotanaklar, deplasmanda oynadığı karşılaşmada Darüşşafaka’dan beklenmedik bir mağlubiyet aldı. Mavi Karadeniz TV’den de canlı yayınlanan karşılaşmaya özellikle İstanbul’da yaşayan Giresunlular büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmada taraftar desteğini de arkasına alan Yeşil Giresun Belediyespor, kendisinden beklenen oyunu bir türlü gösteremedi ve müsabakadan 11 sayı farkla (84-79) mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Karşılaşmanın 1. periyodunda oyunun her anında Darüşşafaka takımı vardı. Dev Çotanaklar’ın tutuk başladığı bu periyotta, ekibimizin bir türlü oyuna konsantre olamaması maçın kaderini etkiledi. Bu periyotta sadece 14 sayı atan Yeşil Giresun Belediyespor hücumda zayıf bir görüntü çizdi. Buna karşılık Darüşşafaka ekibi bulduğu 29 sayı ile maçta ne kadar iddialı ve hırslı olduğunu göstermiş oldu.

Maçın 2. periyodunda ise mücadeleye ortak olmaya çalışan bir Yeşil Giresun Belediyespor vardı sahada. Mükemmele yakın bir savunma yapan Dev Çotanaklar, kendi potasında sadece 11 sayı görürken, rakip potaya 18 sayı bıraktı. Bu periyotta alınan 11-18’lik skorla karşılaşmanın 1. yarısı 8 sayı farkla (40-32) Darüşşafaka lehine sonuçlandı.

Müsabakanın 3. periyodunda taraftarlar başa baş geçen bir mücadele izlediler. İki ekibin birbirine denk bir mücadele ortaya koyduğu bu periyotta Yeşil Giresun Belediyespor, rakip potaya 20 sayı bırakırken, kendi potasında da 19 sayı gördü ve maçın ilk yarısındaki 8 sayılık farkı sadece 1 sayı düşürdü.

Mücadelenin final periyodunda Yeşil Giresun Belediyespor, farkın kapanma noktasına geldiği anlarda kaçırdığı kritik atışlarla maça ortak olmayı başaramadı. Bu dakikalarda taraftar desteğini de arkasına alan Dev Çotanaklar, kaçırdığı kritik atışlarla mutlak bir galibiyet şansını kaybetmiş oldu. Bu periyotta rakip potaya 21 sayı bırakarak hücumda oldukça başarılı bir grafik çizen Yeşil Giresun Belediyespor, savunmada aynı başarıyı gösteremedi. Kendi potasında 25 sayı gören Yeşil-Beyazlılar, mağlubiyeti engelleyemedi. Bu periyottaki alınan 25-21’lik skorla karşılaşma 11 sayı farkla (84-73) Darüşşafaka’nın lehine sonuçlandı.

Yeşil Giresun Belediyespor’dan Alex Raymond Gordon attığı 27 sayı ile ekibinin en çok sayı kaydeden oyuncusu olurken, maç içinde Darüşşafaka’nın oyun planını Alex’i durdurmak üzere kurduğu izlendi. Alex’e gelen her topta en az 2 Darüşşafaka oyuncusunun baskısını üzerinde gören Alex, bundan dolayı kendisinden beklenen performansı tam manasıyla gösteremedi. Ekibimizde diğer hiçbir oyuncunun çift haneli rakamlara ulaşamaması da mağlubiyeti getiren en önemli etken olarak görüldü.

Yeşil Giresun Belediyespor, 23 Mart 2013 Cumartesi günü saat 17:00'de Giresun 19 Eylül Spor Salonu’nda İzmir ekibi Göztepe ile karşılaşacak.


 Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Play-Off grubuna kalmayı garantiledi gözüyle bakılan Yeşil Giresun Belediyespor, İstanbul'da karşılaştığı Darüşşafaka'ya (Daçka) 84-73 mağlup olmaktan kurtulamadı.

http://www.kerasushaber.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir