Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7560 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2012 - 18:33

Dev Çotanaklar Namağlup Takıma Patladı. 71-50

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklar Namağlup Takıma Patladı.
Yeşil Giresun Belediyespor, ligin namağlup ekibi Best Balıkesirspor'u kendi saha ve seyircisi önünde yendi.

Yeşil Giresun Belediyespor, ligin namağlup ekibi Best Balıkesirspor'u kendi saha ve seyircisi önünde yendi. İlk yarıyı 37 - 29 önde tamamlayan ve müsabakanın her saniyesinde rakibe karşı üstünlük sağlayan taraf olan Dev Çotanaklar müsabakayı 71 - 50 kazandı.

 

Oynadığı sistemli oyun sayesinde de 21 sayı farkla galip gelen Yeşil Giresun Belediyesporu, 19 eylül Spor Salonu'nu dolduran çotanak taraftarlar müsabakanın her saniyesinde destekledi.


 

Müsabaka esnasında sakatlanan rakip takım sporcusu Robert Lowery Jr'nin sakatlandığı ve kenara alındığı esnada yeşil beyazlı taraftarlar tarafından alkışlanması ise federasyon yetkilileri tarafından beğeni topladı.

 

Alınan bu galibiyette Alex Gordon'un muhteşem oyunu ve Gökper Gen'in üçlükleri rakibe 19 Eylül Spor Salonu'nu dar etti.

 

"LİGE RENK KATACAĞIZ"

 

Rakip takımdan sonra söz alan YeşilGiresun Belediyespor sporcusu Oğuz Erdoğan, "Bildiğiniz gibi geç kurulan bir takımdık. Ancak bunu hiç bir zaman bahane olarak görmedik. Çok kötü ve şanssız 2 maç kaybettik. Sonrasında 10 günlük bir bayram arası oldu. Bu aralıkta biz geç gelmemizden kaynaklanan farkı çok çalışarak kapattık. Ve bunu da sahaya yansıtarak güzel bir galibiyet elde ettik. Bundan sonra ligimize renk katacağımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta da yine namağlup Konya deplasmanından galibiyetle döneceğimizi düşünüyorum." dedi.

 

"İYİ MÜDAFA MAÇI KAZANDIRDI"

 

 Koç Yücel Platin ise, "Geçtiğimiz hafta kazanmak üzere olduğumuz maçı son saniyelerde şanssızca kaybettik. Bunun moral bozukluğu vardı. Ancak çok çalıştık ve iyi bir oyun sergileyerek müsabakayı kazandık. Ben tüm oyuncularıma tek tek teşekkür ediyorum. Bugün hepsi çok iyiydi. Bire bir müdafa yaptık ve oyunumuz inanılmaz yardımlaşmalara sahne oldu ve namağlup rakibimize oyun oynatmadık ve bu galibiyeti hak ettik" dedi.

 

 "ÇOK MODERN TARAFTARLARA SAHİBİZ"

 

 Giresun'un çok iyi bir taraftar kitlesine sahip olduğunu da dile getiren koç Platin sözlerini şöyle sürdürdü, "Çok modern bir taraftarımız var. Rakip oyuncu yaralanınca onu alkışladılar. Yenildiğimizde de yendiğimizde de hiç bir zaman çizgisini bozmuyorlar. Beyli bayanlı çok medeni bir seyirci. Çok mükemmel destekleri var. Ben tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum."

 

"GİRESUN BASKETBOL KENTİ OLACAK"

 

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, "Çok geç kurulan bir takımdık. Geçtiğimiz haftalarda bunun şanssızlıklarını yaşadık. Ancak bugün görüldüğü gibi takımımız çok güçlü bir ekip. İyi bir oyun sergileyerek müsabakayı kazandık. Takımımız bundan sonra çok iyi yerlere gelecek. Takım Giresun'un gururu olacak. Tüm Giresun basketbola doyacak. Taraftarlarımızın bu desteği ve takımımızın bu oyunu ile bizim için Beko Basketbol 1. Ligi hayal değil. İnanmanın başarmanın yarısı olduğuna her zaman inandık. Gücümüzü bundan aldık. Şuna inanıyorumki Giresun bir basketbol kenti olacak." dedi.

 

"ŞANSSIZLIĞIMIZI ÜSTÜMÜZDEN ATTIK"

 

Kulüp basın sözcüsü Sedat Murat Bayrak ise şöyle konuştu: "Zorlu rakibimizi farklı yendik. Çok güçlü bir ekibiz ancak çok şanssız mağlubiyetler aldık. Bu maçla şansızlığımızı üstümüzden attığımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki süreçte ligde daha iyi yerlere geleceğiz."

 

"İŞTE BU GİRESUN RUHU"

 

Giresun ve ülke sporuna uzun yıllar çeşitli mevki ve makamlarda görev yapan spor emektarı Aziz Ergun da maç sonrası yaptığı değerlendirme de şu ifadelere yer verdi; "Takımımızın önü açık. Bugün sakatlanan oyuncuyu alkışlamamız bile Giresun'un büyüklüğünün göstergesidir. Rakibimiz çok güçlüydü ancak biz de Kuvai- Milliye ruhuna sahip bir ekibiz. Galibiyet hak ediyorduk ve kazandık." diye konuştu.

 

"ÖNEMLİ BİR GALİBİYET"

 

Yeşil Giresun Belediyespor'un her müsabakasında takımı yalnız bırakmayan anonsçusu, gazeteci Fırat Akyol ise alınan galibiyet sonrası, "Önemli bir galibiyet aldık. Çünkü Best Balıkesir bizden önceki tüm maçlarını kazanmıştı. Bizim zorlu rakibimize karşı mutlak kazanmamız gerekiyordu. Çünkü üstüste aldığımız şanssız mağlubiyetler morallerimizi bozmuştu. Çok şükür moraller yerine geldi. Oyuncularımız ve teknik ekibimiz inanmışlardı. Bu inanmışlık bugün sahaya yansıdı. Oyuncular ve seyirciler kenetlendi ve galibiyet geldi. Takımımızın ligdeki yeri burası değil. Üst sıralara doğru tırmanacağız." diye konuştu.

 

"FEDERASYONDAN TAM NOT"

 

Diğer yandan Çotanak taraftarların sakatlanan rakip oyuncuyu alkışlaması ve modern duruşu Federasyon yetkililerinin beğenisini topladı. Yetkililer ayrıca maç sonrası yapılan basın toplantısına katılan basın mensuplarının oldukça kalabalık olduğunu belirterek, çoğu basın toplantısında genelde bir kaç basın mensubu bulunduğunu Giresun'da ise bir basın ordusunun toplantılara katıldığını, bu durumun da ülke basketbolu adına çok güzel bir durum olduğunu ifade ettiler.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir