Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10100 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   15 Aralık 2013 - 09:56

Dev Çotanaklar Rakibini Yendi: 74-68

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklar Rakibini Yendi:
Türkiye Basketbol 2. Lig 13. Hafta maçında Yeşil Giresun Belediyespor, kendi saha ve seyircisi önünde ligin iddialı ekiplerinden Pamukkale Üniversitesi’ni konuk etti.

Parkeye, Marcus, Yunus, Can, Heytvelt, Oğuz beşlisiyle çıkan Dev Çotanaklar, devreye 33-33’lük skorla girmesine rağmen, son periyotta maçı kopardı ve salondan 6 sayılık farkla ayrıldı.

İlk çeyreği 21-16 önde geçip ikinci çeyrekte farkı 9 sayıya kadar çıkaran Yeşil Giresun Belediye yakalandı ve soyunma odasına 33-33 beraberlikle gidildi.

Çekişme üçüncü periyodda da sürdü ve son periyoda yeşil beyazlı ekip ekip 54-50 galip başladı.

Bitime 2 dakika 33 saniye kala farkı 11 sayıya kadar (72-61) açan Dev Çotanaklar, maçı 6 sayı farkla galip bitirdi.(74-68)

İSTATİSTİKLER
Üç sayı bölgesinden Yeşil Giresun Belediye, 10/24 (yüzde 41.6) isabet sağladı (Pamukkale 4/16, yüzde 25), iki sayı bölgesinden ise Pamukkale 23/40, Yeşilgiresun Belediye 15/24 ile attı. Ribaundlarda 31-26, asistte 9-5 gibi küçük üstünlükler elde eden Yeşil Giresun Belediye rakininden 5 top fazla kaybetti.

Dev Çotanaklar’da Marcus Hall 28 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Joshua Heytvelt 13 sayı, 10 ribaund, Can Özcan 12 sayı ile oynadı.

Pamukkale'de ise Uluğ Kaçaniku 11 sayı, 11 ribaund, yeni transfer Polat Kocaoğlu 13 sayı, 4 ribaund, Arnalds Skele 17 sayı, Osiris Eldridge 15 sayı, Buğra Dağ 10 sayı ile oynadı.

“ÇOK MUTLUYUM”
Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Yeşilgiresun Belediyespor’un yeni transferi Orçun Göllü, “Deplasman olarak her zaman çekindiğim, geldiğim zaman da en keyif aldığım yerdi Giresun. Transfer olmam ve galibiyetle başladığım için gerçekten çok mutluyum. Çok yeniyim. Bu maçı almamız çok önemliydi. En sert rakiplerden biriydi Pamukkale. Maçın içerisinde git geller oldu. Ama en önemlisi kazanmaktı.” dedi.

“ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”
Gönüllü’den sonra bir konuşmada Yeşilgiresun Belediyespor’un Koç Yücel Platin yaptı. Platin konuşmasında, “Bundan sonra galibiyetlerde olacak mağlubiyetler de ancak Yeşilgiresun Belediyespor, Antalya Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi ve sonrası diye ayrılacak. Zor bir dönemden geçiyoruz. Türbülansa girmiştik. Bu galibiyetle henüz bu türbülanstan da çıkmadık. Orçun’un katılmasıyla güçlendik. Serhan da geldi. Takım rotasyonlu oldu. Sert ve disiplinli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Maç maç gideceğiz. Hedefimiz BEKO Basketbol Ligi’ne çıkmak. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sezon başı BEKO Basketbol Ligi’ne çıkma şansımız ne kadar devam ediyorsa şimdi de aynı şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“CANİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”
Pamukkale Üniversitesi Basketbol takım Koçu Gökhan Taştimur, “Giresun takımını cani gönülden tebrik ediyorum. Kendi takımımızla ilgili fazla söyleyeceğim bir şey yok. Beni buraya getiren arkadaş sordu neden son periyotta hep oturdunuz ve ilk üç periyotta göstermiş olduğunuz mücadeleyi göstermediniz diye. Bende cevap olarak hakemler yüzünden dedim. Malum kar kış buraya gelirken hakemler konsantrelerini yitirdiler. Hayatımda bu kadar kötü maç yöneten 3 tane hakem görmedim. Maçın aksiyonunu değiştiren kararlar verdiler. Neticede çok üzgünüm buraya kazanmaya geldik ama olmadı. Giresun takımı da 1.lig yolunda bizim gibi iddialıdır. Çok tebrik ediyor onlar ada başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“ÇOK ÇALIŞIP DAHA İYİ YERLERE GELMELİYİZ”
Pamukkale Üniversitesi Basketbo Melih Sevda, “Giresun da hep beraber olmak ve sizleri görmek çok güzeldi. Buraya galibiyet için geldik ama olmadı. Kendi basketbolumuzu sahaya yansıtmayı düşündük ama başaramadık. Hedeflediğimiz basketbolu oynayamadık. Biraz daha çalışmamız gerekiyormuş onu öğrendik. Çok çalışıp daha iyi yerlere gelmeliyiz. Tekrardan eski takımım olan Giresun’a da başarılar diliyorum.”


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir