Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6918 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   31 Mart 2013 - 04:01

Dev Çotanaklardan Muhtesem Galibiyet

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklardan Muhtesem
Türkiye Baksetbol 2.liginde ilk iki mücadelesi veren Yeşilgiresun Belediyespor, seyircisinin müthiş desteği ile Trabzonspor'u mağlup etti.


İlk yarıdaki müsabaka Trabzonspor'un 4 sayılık üstünlüğü ile sonuçlandığı için olası ikili averajda üstünlük Yeşilgiresun Belediye'ye geçti. Centilmence geçen maçın sonunda iki tarafın oyuncuları da birbirlerini tebrik ederek örnek tablo oluşturdular.



Giresun taraftarının yarattığı atmosfer Yeşilgiresun'a büyük güç verirken, Trabzonspor ise son derece olumsuz etkilendi. Son 9 maçını kazanan ve El Amin'le bambaşka bir kimliğe bürünen Trabzonspor son haftalardaki basketbolunun yanına yaklaşamadı. Buna karşılık son maçlarında tekleyen ve gömülen rakipleri karşısında fazlaca dış atışlara kalan Yeşilgiresun Belediye belki de sezonun en dengeli hücum maçını çıkardı.



Yeşilgireresun Belediye ilk yarıyı 20-11, ilk yarıyı 43-24 önde bitirdikten sonra farkı 28 sayıya kadar açtı ve son periyoda 60-39 galip başladı. Trabzonspor bu periyot da Yeşilgiresun'un rahatlayarak düzen dışına çıkmasından da yararlanarak farkı ikili averaj hesabı ile 4 sayının altına çekmeye çalıştı. Fark 8 sayıya düşse de Alex Gordon kontrolü eline aldı.



Yeşilgiresun'da Alex Gordon 32 sayı (3/11 üçlük), 11/12 serbest atış, 6/9 iki sayı), 3 ribaund, 6 asist, John Ofoegbu 15 sayı, 8 ribaund, Gökper Gen 11 sayı, 5 ribaund, 2 asistle oynadı. Barkın Çınar ile El Amin'e yaptığı savunmayla en az Alex Gordon kadar katkı verdi.   Trabzonspor'da ise Khalid El Amin 15 sayı (2/8 üçlük), 5 ribaund, 5 asist, Jurica Zuza 15 sayı, 2 ribaundla oynadı.   Salonu tıklım tıklım dolduran yeşil beyazlı taraftarlar müsabakanın başından sonuna dek Dev çotanaklara desteğini sürdürdüler.
BAŞKAN AKSU “ GİRESUN BASKETBOL ŞEHRİDİR”
Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Giresun Belediye Başkanı ve Yeşilgiresun Belediye Spor Kulüp Başkanı Kerim Aksu “Müthiş bir maç, müthiş keyif aldık ve Giresun’un bir basket şehri olduğunu bir daha ispatlamış olduk. Gerçi ufak tefek elektriklenmeler olsada şunu söylemek lazım beyefendiliğimizle seyircimize teşekkür etmek istiyorum. Hiç istifini bozmadı gayet sportmence bir maç izledik. Herkese teşekkür ediyorum ve takımımızın “ BEKO” basketbol liginde yerini alacağına inanıyorum” dedi.

GELDİ “ SEYİRCİ HER ŞEYE LAYIK”
Aksu’dan sonra bir değerlendirmede Giresun Milletvekili Mehmet Geldi yaptı. Geldi konuşmasında “Gerçekten YGSB maça çok konsantre olarak çıkmıştı. Maçı baştan sona üstün götürdü.Trabzonspor son periyota doğru toparlandı ama güçleri yetmedi. Gerçekten iyi bir taktikle güzel bir galibiyet aldık. Bu galibiyet ikinciliğimizdeki yerimizi perçinlemek için çok önemli oldu. Başarılar diliyorum bu seyirci her şeye layık” ifadelerini kullandı.

GÖKPER “ HEDEFİMİZ BEKO”
Yeşilgiresun Belediye Spor oyuncusu Gökper Gen; “Maçın öneminin farkındaydık. Geçen hafta beklenmedik bir şekilde kötü oynayarak mağlubiyet almıştık. Son haftalarda düşen bir performansımız vardı. Böyle iniş çıkışlar olabilir. Sezonun sonunu iyi bitirmek önemli. Her maça aynı değeri veriyoruz. Bu maçın bizim için önemi daha da büyüktü. Biz en az bu müsabaka kadar önümüzdeki müsabakalara da önem vereceğiz. Hedefimiz BEKO Basketbol Ligi. “ diye konuştu.
  PLATİN “ TARAFTARLARA TEŞEKKÜRLER”
Gen’den sonra konuşan Yeşilgiresun Belediye Spor Koçu Yücel Platin “Süper bir galibiyet aldık. Çok ciddi bir şekilde maça hazırlanmıştık. İyi ve kaliteli bir oyun sergiledik. Oyun esnasında çok fazla oyuncu değişikliği yapmadım ve mevcut oyuncular ile oynadık. Çarşamba günü oynadığımız kötü maçtan sonrada burada reaksiyon kazandık. İnanılmaz güzel bir seyirci kitlemiz vardı bu maçta da. Hiçbir sporcuya hiçbir antrenöre sataşma olmadı. Bu Karadeniz deki ikinci maçtı. Uzun yıllardan sonra iki tane ilin takımı basketbola katkı yaparlar. Bizde artık çok ciddi platforma geldiğimizi gösterdik. Basketbol kulübü olmak başka bir şeydir. Bizde Giresun olarak seyircisiyle, sporcusuyla ve basını ile bir basketbol’un parçası olduk. Bir takım eğer yirmi asist yapıp birebir atış kullanıyorsa bu doğru şutlardır. Daha önceden dediğim gibi artık takımlar bizi varsayarak müdafa yapıyorlar. Alex ve John müdefa edip Barkın, Oğuz ve İsmail’ e atış şansı veriyorlar zaten onlarda atınca rakibin şansları yok oluyor. Ben tüm Giresun seyircisine teşekkür ediyorum.Burada bizlere en büyük desteği onlar verdi. Nerde nasıl davranacaklarını Giresun seyircisi çok iyi biliyor. Maçı kazanmamızdaki en büyük etkenlerden biriside taraftarlarımızdı.” sözlerini sarf etti.
  ÖZMERİÇ “ YEŞİLGİRESUN BELEDİYE’Yİ KUTLUYORUM”
Trabzon Basketbol Koçu Hasan Özmeriç; “Oyunun hiçbir anında oyuna ortak olamadık. Baştan sona yeşil beyazlı ekip oyunun hakimiydi. Oyuna ortak olmak istediğimiz anlarda yapmış olduğumuz kritik hatalar ikinci yarıda yine buna engel oldu. Zaten son periyot ta maç kopmuştu. Ben tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarda da başarılar diliyorum.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.
  UMUTCAN “ İNŞALLAH BİRLİKTE ÇIKARIZ”
Trabzon Basketbol oyuncusu Umutcan Özyıldırım “Öncelikle Giresun takımını tebrik ediyorum bugün çok iyi oynadılar. Bizi ritmimizden çıkardılar ofens üzerinden. Buda müdefamıza yansıdı kötü oynadık ve kayıp ettik. Önümüzde önemli maçlar var. İnşallah bu iki takım ligin sonunda beraber çıkarlar. Karadeniz’e iki takım çok yakışıyor.” ifadelerini kullandı.
  Salon: 19 Eylül Hakemler: İsmail Keser, Ahmet Taner İbin, Abdullah Koputan
Yeşilgiresun Belediyespor: Alex Gordon 32, Barkın Haluk 5, İsmail Çevik 4, Gökper 11, Azizcan 5,Oğuz 5, John Ofoegbu 15,Orhun
Trabzonspor: Erdem 8, El Âmin 15, yunus 8, Rasim 8, Alican, Gökhan 2, Jurica Zuza 15,Adnan 4, Sercan 8




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir