Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7156 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   10 Mart 2013 - 11:02

Dev Çotanak'lardan Önemli Galibiyet 79-67

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklardan Önemli Galibiyet
Türkiye Basketbol Erkekler 2.Ligi 26.hafta mücadelesinde Yeşilgiresun Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde Final Gençlik'i ağırladı.

Türkiye Basketbol Erkekler 2.Ligi 26.hafta mücadelesinde Yeşilgiresun Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde Final Gençlik'i ağırladı.

Yeşilgiresun Belediye Spor oynadığı bu maçta rakibini 79-67 yendi.

İlk çeyrekte Finalspor farkı 8 sayıya kadar çıkardı ancak ikinci çeyreğe Yeşil Beyazlı ekip 24-22 önde girdi. Finalspor bu çeyrekte de 9 sayı öne geçmesine rağmen soyunma odasına Yeşilgiresun 40-38 galip girdi.

Üçüncü çeyrekte Finalspor yakın takibini sürdürdü ve son periyoda Dev Çotanakların 58-54 üstünlüğü ile geçildi. Yeşilgiresun son 2 dakika içinde farkı Finalspor'un yetişemeyeceği aralığa getirdi ve son direnen rakibi karşısında 79-67’lik bir skorla önemli bir galibiyet aldı. Alınan bu galibiyetle Yeşil Giresun Belediyespor maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Final Gençlik Antrenörü Ali Özbay konuşmasında “Yeşilgiresun Belediye çok iyi bir takım. Bizde elimizden geldiğince mücadele ettik. Bazı planlarımız vardı, onlarda tuttu. Fakat sonuç istediğimiz gibi olmadı. Birçok yerde böylesine kalabalık seyirciler görüyoruz ama buradaki seyirciler basketbolu öğrenmişler, biliyorlar. Nerede nasıl davranılacağının farkındalar. Her yerde böyle bu kalabalık, centilmen ve etkili olan seyirci pek yok. Ama Giresun seyircisi bir başka destek veriyor takımına. O yüzden biz de çok memnun kaldık. Herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Final Gençlik oyuncusu Cem Koçal da “Maça iyi başladık. Skor farkını bir ara açtık. Ardından çok basit hatalardan rakibimizi öne geçirdik. İkinci devrede çok iyi hücum edemesek de çok iyi mücadele ettik. Bizi ağırlayan Giresunlulara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok iyi bir misafirperverlik gösterdiler. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yeşilgiresun Belediye Spor oyuncusu İsmail Çevik de şunları dile getirdi “Çok güzel bir maç oldu. Gerek taraftarlarımız gerekse biz elimizden geleni yaptık. Maçın giriş bölümü çok kötüydü. Fakat bunu gelişme bölümünde iyi toparladık ve sonuç bölümü de başarılı oldu. Bundan sonra herkes bizim karşımıza şampiyonluk adayıymış gibi karşımıza çıkacak. O yüzden her maçımız zor geçecek. Biz her maçı aynı şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz. Seyircimiz gerçekten çok centilmendir. Onlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar.”

Son olarak bir değerlendirmede Koç Yücel Platin yaptı. Platin yaptığı konuşmasında şunları söyledi “Final gibi İBB gibi takımlar rakiplerine bütün güçleri ile saldırıyorlar. Onlar için Giresun’daki alacakları galibiyet çok önemli bir galibiyet. Zorluk açısından önemli bir maç kazandığımızı düşünüyorum. İsmail gerçekten çok iyi bir performans gösterdi bu maçta. John çok iyi müdafaa yaptı. Benim için önemli olan galibiyettir. İkinci sırada olmamız bizim için çok avantajlı bir şey. Bunu çok iyi değerlendirip önümüzdeki maçları da kazanmalıyız. Bu akşam taraftarımızda gerçekten bize çok büyük destek verdi. Biz bu destekleri taraftarımızdan sürekli alıyoruz fakat her zaman bizim yanımızda olmaları bizler için çok önemli. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ederim.”

 

SALON: 19 Eylül

HAKEMLER: Çetin Artan, Abdullah Koputan, Kerem Baki

YEŞİL GİRESUN BELEDİYE: Alex Gordon(37), İsmail Çevik(11), Gökper Gen(6), Azizcan Özdemir(2), Oğuz Erdoğan(12), John Ofoegbu(11).

FİNAL GENÇLİK: Moses(26), Erdem İlter(12), Murat Can Esen(5), Onur Cumhur Aksoy(3), Serkan Özver(2), Mustafa Güçyetmez(13), Sean Carter(4), Ömer Tayfun Karabey(2)

PERİYOTLAR: [ 24 - 22] [ 16 - 16] | [ 18 - 16] [ 21 - 13]





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir