Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11850 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2017 - 19:45

Dev Çotanaklar’ın Gücü Play-Off’a Yetmedi

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklar’ın Gücü Play-Off’a

Kısıtlı bir bütçe ve kısıtlı bir kadro ile sezona başlayan Yeşil Giresun Belediyespor, ‘Gençlik Aşısı’ olarak adlandırdığı kadro yapısıyla Spor Toto Basketbol Ligi’ne tutunmayı başardı ancak Play-Off’a kalamadı.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde Giresun’u temsil eden Yeşil Giresun Belediyespor, Kısıtlı bir bütçe ve kısıtlı bir kadrosuyla mücadelesini tamamladı. Avrupa’nın en üst düzey liglerinden biri olarak gösterilen Spor Toto Basketbol Ligi’nde devasa bütçeli kulüplerle mücadele eden Dev Çotanaklar, zorlu geçen bir sezonu 11. sırada bitirerek lige tutunurken; ilk 8 takım arasına giremediği için Play-Off oynama şansını yakalayamadı.

LİGE İYİ BAŞLADIK

Yeşil-Beyazlı ekibimiz sezona kendi sahasındaki Gaziantep galibiyeti ile başlarken, bir sonraki hafta Trabzonspordeplasmanından alınan galibiyet taraftarlardaki beklentileri yükseltti. Ancak takip eden haftalarda kendi sahasında Fenerbahçe’ye ve deplasmanda Beşiktaş’a mağlup olan Yeşil Giresun Belediyespor; gücünün bu lig için çok da iyi olmadığını görmüş oldu.

3 MAÇ, 3 GALİBİYET

İstanbul’un güçlü ve şampiyonluk adayı takımlarına karşı direnç gösteremeyen Yeşil-Beyazlılar üst üste aldığı 2 mağlubiyetin ardından kendi sahasında Ankara ekibi TED Kolejliler’i yenerek tekrar moral kazandı. Bu moralle Uşak deplasmanına çıkan Dev Çotanaklar, Muratbey Uşak’ı yenerek 2’de 2 yaparak Giresun’a döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Yeşil Giresun Belediyespor, bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak 3’te 3 yaptı ve tekrar moraller tavan yaptı.

ZORLU RAKİPLER ÜST ÜSTE GELDİ

İlk 7 haftada aldığı 5 galibiyetle dikkatleri üzerine çeken Yeşil-Beyazlı ekibimiz, Play-Off için en iddialı rakiplerle üst üste maçlar yaptı. İlk olarak Anadolu Efes deplasmanına çıkan Dev Çotanaklar, güçlü rakibine direnemedi. Ardından Karşıyaka deplasmanına çıkan Yeşil Giresun Belediyespor, bu karşılaşmadan da eli boş döndü. İstanbul ve İzmir deplasmanlarından mağlubiyetle ayrılan Yeşil-Beyazlılar, bir hafta sonra İstanbul ekibi Darüşşafaka’yı konuk etti. Bu maçtan da umduğunu bulamayan ekibimiz, Galatasaray deplasmanına çıktı. İstanbul’un bir başka güçlü ekibi olan Galatasaray karşısında da galibiyet çıkartamayan Dev Çotanaklar oynadığı son 4 maçtan da mağlup ayrılmış oldu.

LİGİN İLK YARISINI PLAY-OFF ÇİZGİSİNİN ÜSTÜNDE TAMAMLADIK

Kurduğu dar bütçeli kadrosuyla ligin ilk yarısı dikkate alındığında beklentilerin üzerinde sonuçlar alan Yeşil Giresun Belediyespor; maddi anlamda çok güçlü rakipler karşısında fazla varlık gösteremezken, diğer rakipleriyle başabaş mücadelesiyle takdir topladı. Kendi sahasında İstanbul ekibi Büyükçekmece’yi yenerek 4 maçlık mağlubiyet serisini sonlandıran Yeşil-Beyazlılar, Best Balıkesir deplasmanındanise mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. Sonrasında kendi sahasında aldığı Tofaş galibiyetiyle moral depolayan Dev Çotanaklar, ligin ilk yarısını deplasmandaki Banvit mağlubiyetiyle tamamladı. Ligin ilk yarısında 7 galibiyet ve 8 mağlubiyet alan Yeşil Giresun Belediyespor, bu sonuçların ardından ligin ilk yarısını ilk 8 takım arasında yani Play-Off çizgisinin üzerinde tamamladı. Dev Çotanaklar ayrıca ligin ilk yarısını ilk 8 takım arasında tamamladığı için Türkiye Kupası’nda oynamaya da hak kazandı.

LİGİN İKİNCİ YARISINDA, İLK YARISINI MUMLA ARADIK!

Sezona iyi başlayan Yeşil Giresun Belediyespor, ligin ikinci yarısındaki aldığı başarısız sonuçların ardından Play-Off çizgisinin altına hızla düşmeye başladı. İkinci yarının ilk karşılaşmasında Gaziantep deplasmanında mağlubiyet alan Yeşil-Beyazlılar, kendi sahasındaki Trabzonspor galibiyetiyle tekrar moral buldu.

ÜST ÜSTE MAĞLUBİYETLER MORALLERİ BOZDU

Ezeli rakip Trabzonspor karşısında bu sezon alınan 2. galibiyet camiada moralleri yükseltirken, takip eden 3 haftada alınan 3 mağlubiyet gelecek günler için endişeleri artırdı. Fenerbahçe deplasmanındaki mağlubiyetin ardından, Giresun’daki Beşiktaş maçının kaybedilmesi ilk 8 hedefinden bizi uzaklaştırmaya başladı. Ankara’daki TED Kolejliler maçının kaybedilmesiyle de mağlubiyet serisi 3 maça çıktı.

6 MAĞLUBİYETLİK SERİ, KADERİMİZİ BELİRLEDİ

Ankara’dan mağlubiyetle dönen Yeşil-Beyazlı ekibimiz,Muratbey Uşak karşısında aldığı galibiyetle 3 maçlık mağlubiyet serisini sonlandırdı. Bu galibiyetin ardından oynadığı 6 maçtan da mağlubiyetle ayrılan Yeşil Giresun Belediyespor, Play-Offhedefini bir kenara bıraktı ve ligden düşmemenin hesaplarını yapmaya başladı. Sırasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a deplasmanda, Anadolu Efes’e ve Karşıyaka’ya kendi sahasında, Darüşşafaka’ya deplasmanda, Galatasaray’a kendi sahasında ve Büyükçekmece’ye deplasmanda mağlup alan Dev Çotanaklar, taraftarlarını Play-Off hayalinden uyandırırken, küme düşme korkusu yaşatmış oldu.

LİG SONUNDA HEDEFSİZ KALDI

Üst üste aldığı 6 mağlubiyetle küme düşme korkusu yaşayan Yeşil Giresun Belediyespor, kendi altındaki takımların da üst üste mağlubiyetler almasıyla derin bir nefes almış oldu. 6 maçlık mağlubiyet serisine kendi sahasında oynadığı Best Balıkesir galibiyetiyle son veren Yeşil-Beyazlı ekibimiz, aldığı bu galibiyetle matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledi. Ardından deplasmanda oynadığı Tofaş maçını ve kendi sahasında oynadığı Banvit maçlarını kaybeden Dev Çotanaklar, ligi 11. sırada tamamladı

LİGİN İLK YARISI DAHA İYİYDİ

Ligin ilk yarısında 7 galibiyet ve 8 mağlubiyet alan Yeşil Giresun Belediyespor; ligin ikinci yarısında sadece 3 galibiyet alırken, 12 mağlubiyet aldı.

Ligin ilk yarısında deplasmanda 2 galibiyet alan Yeşil-Beyazlı ekibimiz, ligin ikinci yarısında deplasman galibiyetine hasret kaldı.

30 maçın ardından ligi 10 galibiyet ve 20 mağlubiyetle tamamlayan Dev Çotanaklar, 40 puan topladı. Rakip potalara 2383 sayı bırakan Yeşil Giresun Belediyespor, kendi potasında 2476 sayı gördü ve ligi -93 averajla tamamladı.

PLAY-OFF’A KALANLAR VE KÜME DÜŞENLER BELLİ OLDU

Spor Toto Basketbol Ligi 2016-2017 sezonu geçen hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı. Alınan sonuçlara göre sırasıyla Fenerbahçe, Beşiktaş, Anadolu Efes, Darüşşafaka, Banvit, Galatasaray, Gaziantep ve Tofaş; Play-Off oynama hakkını kazanan takımlar oldu. Best Balıkesir ve TED Kolejliler ise bu sezon sonunda küme düşen takımlar oldu.

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir