Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9061 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   01 Ocak 2014 - 16:55

Devlerimiz Seneyi Galibiyetle Kapattı: 80-45

Büyüt
Küçült
Devlerimiz Seneyi Galibiyetle Kapattı:
Yılın son maçında kendi saha ve seyircisi önünde Pertevniyal Gençlik ile karşı karşıya gelen Yeşilgiresun Belediyespor, maçı 35 sayı farkla kazandı. Dev Çotanaklar, bu sonuçla hem taraftarlarına yeni yıl hediyesi vermiş oldu hem de zirve takibini sürdürdü.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde 15.hafta, Yeşil Giresun Belediye ile Pertevniyal Gençlik arasında oynanan karşılaşmayla tamamlandı. Ligde 15.haftanın kapanış mücadelesinde Yeşil Beyazlılar, Giresun 19 Eylül Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Pertevniyal Gençlik’i 80-45 ile geçmeyi bildi. Müsabakayı başından sonuna kadar üstün götürerek farkı koruyan Dev Çotanaklar, salondan 35 sayı farkla galip ayrıldı.

Parkeye Marcus, İsmail, Orçun, Heytvelt ve Oğuz 5'lisiyle çıkan Yeşilgiresun Belediyespor, ilk çeyreği 20-8, ikinci çeyreği de 39-21 galip kapattı. Dev Çotanaklar, son iki periyotta da zayıf rakibi karşısında fazla sıkmadı ve mücadeleyi 80-45 üstün bitirdi. Mücadelede 21 sayıyla Heytvelt takımının en skorer oyuncusu oldu.

“TEBRİK EDİYORUM”
Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Pertevniyal Gençlik oyuncusu Furkan Korkmaz, “Maça çok kötü başladık. Giresun takımı daha ilk periyotta 20 sayı öne geçti. Farkı iyi korudukları için maçın sonuna kadar iyi oynadılar. Hepsini tebrik ediyorum.” dedi.

“GİRESUN TAKIMI AĞIR BİR TAKIM”
Petevniyal Gençlik koçu Alaeddin Yanmaz, “Öncelikle Giresun takımını kutlarım. Gerçekten iyi bir kadroya sahipler. Ligin başından beri takip ettiğimde bir takım. Bugünde çok iyi oynadılar. Umarım lige de çıkarlar. Çıkarlarsa lige de yakışırlar. Bize gelirsek; biz biraz sorunlu geldik buraya. İki oyuncumuz A takımdan buraya katıldı. İki oyuncumuz İspanya’dan bu sabah buraya geldi. Bütün hafta boyunca onların yokluğunda düzenli bir çalışma programımız olmadı. Giresun takımı da gerçekten ağır bir takım. Zaten birinci lig de oynamış oyuncuları da mevcut kadrosunda. Son üç maçımızdan biraz ağır oldu. Ama basketbol’un içinde bunlar vardır. Ayrıca genç bir takımız. Düzenlide çalışamadığımız için ve bir araya gelemediğimiz için zorluklar çekiyoruz. Bu güne kadar iyi oynuyorduk ama burada bu sezonun en kötü maçını oynadık sanırım. Bunda Giresun takımının da çok iyi oynamasının bir payı var. Ben kendilerini tekrar tebrik ediyor yeni yılınızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

“İYİ BİR MAÇ KAZANDIK”
Koç Yanmaz’dan sonra söz alan Yeşilgiresun Belediyespor oyuncusu Gökhan Yazıoğlu ise, “Bütün hafta iyi hazırlandık. Savunmaya daha çok ağırlık verdiğimizi düşünüyorum. İyi bir maç kazandık. Önümüzde İstanbul DSİ maçı var. O maç içinde iyi hazırlanıp kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Herkese iyi yıllar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“İYİ YILLAR DİLİYORUM”
Güzel bir galibiyet olduğunu belirten Yeşilgiresun Belediyespor koçu Yücel Platin ise konuşmasında şunları kaydetti, “Çok rahat oynayabildik. Serhan ve Orçun’un da gelmesi bizim için çok iyi oldu. Serhan’ın ayağında küçük bir sakatlığı var ve onu da fazla riske atmadım. Çembere gitme işimiz çok çok iyiydi. Cumartesi çok zor bir maça gidiyoruz. İstanbul DSİ maçına. Çok enerjik oynayan bir takım. O maçı ben çok önemsiyorum. Çok zor bir maç olduğunu düşünüyorum. Oyunculara da söylediğim gibi Cumartesi’ni halledersek seneyi iyi bitirmiş, hem de diğer seneyi de iyi karşılamış olacağız. DSİ maçını kazanırsak, Darüşşafaka Giresun maçı sadece 2.ligin değil tüm Türkiye’nin dikkatini çekecektir. Çok farklı bir maç olacaktır. Dediğim gibi DSİ maçı çok zor bir maç, inşallah kazanacağız. Herkese iyi yıllar diliyorum.”

 

 

Salon: 19 Eylül
Hakemler: Serhat Büker, Ahmet Taner İbin, Murat Kuşcu
Yeşilgiresun Belediye: Marcus(12), Ümit(10), Yunus(6), İsmail(1), Gökhan(2), Can(21), Oğuz(5), Orçun(12)
Pertevniyal Gençlik: Marvin Jefferson(12), Berk(3), Emircan(4), Burak(4), Okben(2), Bulut(9), Furkan(5), Oğulcan(6)
Periyotlar: (20-8), (19-13), | (17-15), (24-9)



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir