Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7238 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2012 - 23:30

Devlerimizden Kritik Bir Galibiyet Daha; 86 - 82

Büyüt
Küçült
Devlerimizden Kritik Bir Galibiyet Daha 86 -
12 Dev Çotanak, kendi evinde ağırladığı Pertevniyal'i 86 - 82 yendi.



Müsabakanın başından sonuna kadar üstünlüğü elinde bulunduran Yeşilgiresun Belediyespor, rakibinin sağladığı 14- 0 lık seri ile kontrolü Pertevniyal'e kaptırsa da, son çeyrekte sergilediği üstün performans ile galip geldi.
İlk yarısı 48-35 yeşil beyazlı ekibimizin üstünlüğü ile tamamlanan müsabakanın Üçüncü çeyreğinin 4. dakikasında durum 59-46 olana kadar oyunda bir değişiklik olmadı ancak sonrasında Pertevniyal 5 dakika içinde 14-0'lık seriyle 60-59 öne geçti. Yeşilgiresun son çeyreğe 64-60 öne girdi ancak Pertevniyal 6 dakika kala yeniden yakaladı ve skoru 70-69 lehine çevirdi.
12 saniye kala Yeşilgiresun 82-80 öndeyken Dewayne Reed üçlük kaçırdı, dönüşünde Alex Gordon iki serbest farkı iki topa çıkardı: 84-80
Yeşilgiresun'da Alex Gordon (35 sayı-6/15 üçlük, 7 asist), John Ofoegbu 17 say, 9 ribaund, 3 asist, sakatlıktan dönen İsmail Çevik 11 sayı, 5 ribaundla oynadı.
Pertevniyal'de Burak Can Yıldızlı 17 sayı, 11 ribaund, 3 asist, Anthony Brown 15 sayı, 8 ribaund, Cedi Osman 16 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Dewayne Reed 13 say, 3 ribaund, 4 asist üretti.
"KAZANABİLİRDİK, ÜZGÜNÜZ" Maç sonrası bir değerlendirmede bulunan Pertevniyal'ın genç oyuncusu Ramazan Tekin, "Rakibimiz maça çok iyi başladı ancak 3üncü çeyrekte kontrolü elimize aldık ve öne geçtik. Kazanabilirdik ama olmadı. Üzgünüz." dedi.
"MAÇIN İYİ YÖNETİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM" Pertevniyal Antrenörü Alaeddin Yakan ise, "İlk 20 dakika çok iyi oynadığımızı söyleyemem. Çok hata yaptık. Ama maçın 2. yarısında genç ekibim müthiş bir mücadele ortaya koydu. Maçı kazanacak kadar sahada üstünlük sağladık. Maçın hakemlerini biraz kınıyorum. Kimse kusura bakmasın. Maçın en kritik topunu 3 saniye kararıyla pas geçtiler. Orası maçın kırılma yeriydi. Tabi yapacak birşey yok hakem kararına saygı göstermek zorundayız. Ama ben maçın iyi yönetildiğini düşünmüyorum. Çalınmayan bir dolu faul olduğunu düşünüyorum. Biz genç takım olduğumuz için, hakemler tarafından biraz değişik bir müdahale gördüğümüzü de düşünüyorum. Hepsinden bizim gösterdiğimiz emeğe saygı göstermelerini rica ediyoruz." diye konuştu.
"GİRESUNLULARI GÖNÜLDEN KUTLARIM" Yakan sözlerini şöyle sürdürdü; "Herşey çok güzel. Giresun'u tebrik ediyorum. İnşallah üst lige çıkarlar. Keyifli bir maç oldu. Burada güzel bir basketbol coşkusu var. Giresunluları gönülden kutlarım."
"ÇOK FARKLI BİR TAKIMIZ" Basın toplantısında konuşan Haluk Barkın Çınar, "İlk yarı çok güzel bir ritim yakaladık. İkinci yarı rakibimiz çok iyi bir direnç göstererek bizi yakaladılar. Ancak biz çok farklı bir takımız. Alex sazı eline alınca işler değişti ve kazandık. Mutluyuz. Önümüzde Ankara deplasmanı var. Ben geçen sene o takımda oynuyordum. Bu yüzden benim için çok önemli bir maç olacak. Tüm Giresunluların yeni yılını kutluyorum." dedi.
"ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET" Yeşilgiresun Belediyespor Antrenörü Yücel Platin de konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Bizi maçın başından beri hep müdafaa ile durdurmaya çalıştılar. Ben devre arasında oyuncularıma bizi müdafaa ile durduramadıklarını, şanslarını hücum ile deneyebileceklerini söyledim. Dediğim ikinci yarı bir bir gerçekleşti. Pertevniyal koçu Alaeddin abiyi tebrik ediyorum. Çok önemli bir risk aldı ve 14-0 lık bir periyot kazanarak riskinin karşılığını aldı. Aksi olsaydı 30 sayılık bir fark yakalayabilirdik. Ancak dediğim gibi riskinin karşılığını çok iyi aldı.. Böyle olunca bir anda işler değişti. Bu maçı kaybetseydik çok önemli bir darbe almış olacaktık. Ama sonuçta çok önemli bir galibiyet kazandık. Önümüzde çok kritik 3 tane maç var. Milli Piyango deplasmanı ve kendi evimizde oynayacağımız Akhisar ve Uşak maçları var. Bu ekipler direk play-off grubu olabilir. Bu maçları kazanmak matematiksel olarak ve güç olarak çok şeyler katacaktır." 
"SEYİRCİ DESTEĞİ İNANILMAZ" Platin sözlerini şöyle sürdürdü; "Giresun halkına yılın son maçında güzel bir galibiyet armağan ettik. Onlar bizim her şeyimiz. İnanılmaz bir seyirci desteğimiz var. 2013 yılının herkese sağlık mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum."
"HAYDAR ÇALIŞKAN'A ANLAMLI ÖDÜL" Diğer yandan 19 Eylül Spor Salonu'nda müsabaka başlamadan önce, her hafta olduğu gibi bu haftada, geçmişte Giresun'da basketbol sporuna büyük emek  veren efsanelerine ödül verildi. Bu haftanın ödülünü uzun yıllardır Giresun'da basketbola büyük emek veren ve Giresun gençlerine basketbol sporunu sevdiren ve öğreten Haydar Çalışkan aldı. Çalışkan'a ödülünü Giresun Belediye Başkanvekili Hayati Tökez verdi.


,




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir