Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6963 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2023 - 09:05

Giresun’dan Milli Takımımıza Tam Destek

Büyüt
Küçült
Giresun’dan Milli Takımımıza Tam

A Milli Kadın Hentbol Takımımız, 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off turu ilk maçında Giresun’umuzda Sırbistan’ı konuk etti.

Sayın Valimiz Enver Ünlü’nün destek çağrısına kayıtsız kalmayarak Giresun’daki ilk milli maçta muhteşem bir atmosfer oluşturan hemşehrilerimiz, mücadele de bir an olsun desteğini kesmedi.

Sayın Valimiz Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü Hanımefendi’nin de izlediği karşılaşmada, Millilere destek olmak amacıyla; Vali Vekilimiz Mehmet Fikret Çavuş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım’ın eşi Sıdıka Yıldırım, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Vali Yardımcısı Vekili Nurullah Cemil Erciyas ve eşi Fatma Zehra Erciyas, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç başta olmak üzere çok sayıda yetkili ve vatandaş, tribünleri doldurdu.

Giresun Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu'nda 7 Nisan Cuma günü saat 17.00’de tamamen dolu tribünler önünde “Selen Akalın, Elif Sıla Aydın, Beyza İrem Türkoğlu, Nurceren Göktepe, Aslı İskit Çalışkan, Beyza Karaçam, Yasemin Şahin” ilk 7’si ile maça başlayan Milliler, karşılıklı gollerle başa baş giden mücadele de ilk yarının son dakikalarında yaptığı top kayıplarıyla devreye 15-10 geride girdi.

Tribünlerin coşkusuyla birlikte mücadeleye devam eden Ay-Yıldızlılar, ellerinden geleni yapsa da ikinci yarıda da skoru çeviremeyerek sahadan 24-33 mağlup ayrıldı.

Sayın Valimiz Enver Ünlü, maç ile ilgili yaptığı paylaşımlarda Milli Takımımıza ve Giresunlu hemşehrilerimize seslenerek “Giresun'da oynanan ilk milli müsabakada A Millilerimizi ağırlamaktan onur duyduk. Tüm sporcularımıza ve teknik heyetimize gönülden başarılar diliyorum.

Çağrımıza kulak vererek A Millerimize büyük destek olan aziz Giresunlu hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Maç başlamadan kısa bir süre önce de Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Vali Vekilimiz Mehmet Fikret Çavuş’a imzalı 28 numaralı Milli Takım forması hediye etti.

TUR SIRBİSTAN’A KALDI

Karşılaşmanın rövanşı, 12 Nisan Çarşamba günü saat 19.00'da Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sportski Centar Vozdovac'ta oynanacak.

Play-off turunda rakibini elemesi durumunda A Milli Takımımız, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak. 

İlk defa üç ülkenin (Danimarka, Norveç ve İsveç) ev sahipliği yapacağı 26. IHF Kadınlar Dünya Şampiyonası, 29 Kasım - 17 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Şampiyona'nın finali ise Danimarka'nın Herning kentinde yapılacak.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir