Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13061 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   07 Ağustos 2011 - 11:56

Giresunspor' da Skandal

Büyüt
Küçült
Giresunspor da
Giresunspor'un genel kurulu öncesi tarihinde görülmemiş büyük bir üyelik skandalı yaşandı.

Giresunspor'un genel kurulu öncesi tarihinde görülmemiş büyük bir üyelik skandalı yaşandı. Umarım ki bu skandal Giresunspor’un tarihine kara bir leke olarak geçmez. Yoksa, kaş yapayım derken göz çıkartanların sevgi (!) ile yâd edileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Hadise şu; olağanüstü genel kurulda seçme hakkına sahip olan üyeler resmi site aracılığıyla kamuoyuna açıklandı. Bu listeye göre, yıllarca camiaya maddi ve manevi katkıda bulunan bazı eski başkanlar, eski milletvekilleri, işadamları, yöneticiler ve futbolcuların seçme hakkının ellerinden alınması bu kadar da olmaz dedirtti.

Kimler yok ki!

Erinmedik, sıkılmadık Giresunspor’a bunu yaşatanların marifetlerini öğrenmek için tüm isimleri tek tek kontrol ettik.

*        *        *

Aralarında camiaya damgasını vurmuş Mehmet Ali Güney, Gürcan Ejderoğlu, Olgun Peker, Y. Selim Başar, Naim Aygün, Bekir Aygün, İbrahim Türk, Mehmet Bulut, Yılmaz Sütlaç gibi eski başkanların ve Kamil Yavuz, Hasan Karaibrahim, Adil Emecan, Hakan Karaahmet, Kenan Yavuz gibi eski yöneticilerin isimlerin yok sayılması büyük bir vefasızlık örneği olarak ortaya çıktı.

Kim mi bu isimler birkaç örnekler hatırlatmakta yarar var!

İşte o isimlerden bazıları…

Y. Selim Başar, Giresunspor’un tarihinde en önemli kadrolarından birini oluşturarak tarihe geçmişti. Giresunspor’a yaptığı yardımların hesabını bile bizler unuttuk.

Ya Gürcan Ejderoğlu… Yıllarca borç sıkıntısı ile adı anılan Giresunspor sadece onun döneminde rahat bir nefes almıştı. Giresunspor tarihine adını çok yüksek borçlarla devraldığı ve hiçbir maddi geliri olmayan kulübü kendi cebinden ödediği paralarla en son sıfır borçla devretmesi ile tarihe geçmişti.

Osman Çırak’ın son döneminde kulübe 5 kuruş girdisi olmayan yöneticiler ve ilgili ilgisiz bir çok kişi yeni yapılan koltuklarda maç seyrederken kendine yer bulamayan Erderoğlu’nun merdiven arasında taş zeminde oturduğu unutulmamışken şimdide elinden oy hakkının alınması bu kadarına da pes dedirtti.

Olgun Peker ismi hala bile heyecanla anılıyor. Kümeye düşmesi kesin gözü ile bakılan Giresunspor’u çok büyük sıkıntılara rağmen lig de bırakıp 2009-2010 sezonunda da 51 puanla Hasan Gürel’den sonra en büyük sportif başarıyı sağlayan başkan olmuştu.

*        *        *

Ya bağış denilince akıllara ilk gelen isimler…

Bu listede de Enver Yücel, Reşat Bahat, Aygün kardeşler,  Aykut Gezmiş olurdu. Bunları Ahmet Anaforoğlu, Faik Karakılıç, M. Selim Kitapçı, Melih Başkan, Muammer Usta, Recep Dizdar, Reşat Gürsoy, Süleyman Yaraman gibi birçok isim izlerdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Uğur Eğitim kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Giresunspor’un ilk otobüsünü almıştı. Son olarak 2010-2011 sezonunda Giresunspor’a 50 bin TL bağışlamıştı.

Birçok farklı başkanla birlikte Giresunspor yönetiminde bulunan ve başkanlıkta yapan Naim Aygün ile kardeşi Mehmet ve Temel Aygün Titanik Oteller zincirlerinin sahipleridir. Aygün kardeşler maddi desteklerinin yanı sıra birçok kez otellerini ücretsiz Giresunspor’un hizmetine sunuyorlardı.

Onlarda yok!

Giresunspor ne zaman başı sıkıştıysa öncelikli kapısı çalınan isimlerden biri de Reşat Bahat idi. Hiçbir zaman Giresunspor’dan gelen bağış isteklerini geri çevirmemişti. Ne istendi ise 2 katını verirdi hep.

Aykut Gezmiş, Giresunspor’u il içinde maddi anlamda destekleyen kişilerin en başında geliyordu.

Maalesef onlarda tırpan yiyen isimlerden.

*        *        *

Bir dönem milletvekili olup yeşil beyazlı camiaya her türlü desteği sağlayan üyeler var ki onlarda bu kervana dahil edildiler.

Ergun Özdemir, Burhan Kara, Rasim Zaimoğlu, Yavuz Köymen, Mehmet Işık ve Ali Temür’de skandaldan nasibini alan isimler oldu.

Belediye başkanı olduğu dönemde Hurşit Yüksel ve Hasan Karaibrahim Giresunspor’a büyük maddi katkılarda bulunmuştu

Ve tesislerin Giresunspor’a verilmesinde büyük emeği bulunan eski İl Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu’da bu listeye eklenenlerden oldu.

*        *        *

Bir de isimleri Giresunspor ile anılan üyeler vardı ki, onların yerlerinde de yeller esti adeta… Giresunspor üyesi; Erol Pamuk, Orhan Usta, Kumru Ovalıoğlu, Aziz Ergun, Osman Nuri Kale, Ersen Konal, Harun Bayraktar, Hasan Ali Tek ve Hüsnü Kaçmaz oy hakkı ellerinden alınan efsaneler oldu.

*        *        *

Tabir yerinde ise Giresunspor’da son kongre öncesi tam bir kara mizah yaşandı. Yaşattırıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Giresunspor tüzüğünün 5. ve 6. maddesi gereği üyelik aidatlarını ödeyerek genel kurula katılma hakkına sahip 129 üye olduğu ifade edildi.

Diğerleri ise, 120 liralık komik bir rakamı bankaya yatırmadı diye diskalifiye!..

Milyonlarca lirayı Giresunspor’a bağışlayan, akmasını sağlayan, tesisleşmesine ön ayak olanlar sizce 120 liradan kaçacak adamlar mı?

Elbette hayır.

Şimdi diyecekler; tüzük falan!

Geçiniz onu… Ne tüzüğü? Ayet mi bu? Bunun adı düpedüz işgüzarlıktır. Vefasızlıktır. Kraldan çok kralcı kesilmektir.

Terbiyesizliktir.

Giresunspor’un bindiği dalı kesmektir.

Ve işgüzarlık yapanlar acaba hangi yüzle bu isimlerin kapısına giderek bağış talebinde bulunacaklar merak ediyoruz.

Anonim bir tabirle; Vefanın sadece İstanbul’da bir semt olmadığını ne zaman öğreneceğiz?

 

El hak…

Bu vefasızlığın daha derin yaralara sebebiyet vermemesi için yanlıştan tezden dönülmesi şarttır. Madem genel kurulda bir karar alındı, işte size yeni bir kongre.

Zaten yolunda gitmeyen süreci daha da zorlaştırmanın alameti yoktur.

Bizden hatırlatması!

Candemir Sarı
Giresungazete.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir