Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13042 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2016 - 00:16

GS - YGBS maç önü

Büyüt
Küçült
GS - YGBS maç

Yeşilgiresun Belediyespor, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasında Galatasaray Odeabank’a konuk oluyor. 18 Aralık 2016 Pazar günü saat 15:00’te Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan bu mücadele, NTV Spor’dan da naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı; Serkan Emlek, Altuğ Köselerli ve Can Mavisu hakem üçlüsü yönetecek…

Ligde bu sezon oynadığı 10 maçta 5 galibiyet elde eden Yeşilgiresun Belediyespor, haftaya sekizinci sırada girerken, 10 maçta 7 galibiyeti bulunan Galatasaray Odeabank ise haftaya averajla altıncı sırada giriyor.

Yeşilgiresun Belediyespor, ligdeki son maçında konuk ettiği Darüşşafaka Doğuş’a 80-61’lik skorla mağlup oldu. Galatasaray Odeabank ise deplasmanda karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 71-61’lik skorla mağlup olmuştu. Galatasaray Odeabank, hafta içerisinde THY EuroLeague’de konuk ettiği İtalyan ekibi Olimpia Milano’yu ise 83-80’lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Geçtiğimiz sezon oynanan iki mücadeleyi de Sarı-Kırmızılı ekip kazanmıştı. İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 90-74’lük skorla kazanan Galatasaray Odeabank, Giresun’daki karşılaşmayı da 87-84’lük skorla kazanan taraf olmuştu. Yeşilgiresun Belediyespor, bu maç öncesinde Süper Lig tarihinde oynadığı toplam 40 karşılaşmada ise 16 galibiyet elde etti.


Maç Önü Notları

Yeşilgiresun Belediyespor, bu sezon ligde oynadığı 10 maçta ortalama 77 sayı üretirken, kendi potasında ise ortalama 78.4 sayı gördü. Bu maçlarda %53.1 ile iki sayılık atış, %32.9 ile üç sayılık atış, %75.6 ile de serbest atış isabeti bulan Karadeniz ekibi, ayrıca maç başına 37.4 ribaund ve 16.1 asist ortalamaları yakaladı.

Yeşil-Beyazlı ekipte lisans işlemleri tamamlanan yeni transfer Toure Murry, coach Aleksandar Trifunovic’in görev vermesi halinde bu maçta oynayabilecek. Samsun’da devam eden Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda genç milli takımımızın kadrosunda yer alan Ömer Utku Al da bu maçta forma giymeyecek. Bu sezon oynadığı 8 maçta; 18.8 sayı, 6 ribaund, 2.6 asist ve 1.6 top çalma ortalamaları ile görev yapan Ricky Ledo ise sakatlığı nedeniyle bu maçta da kadroda yer alamayacak.

Takımın en çok ribaund alan ismi olan ABD’li power forvet Anthony Gill, bu sezon 10 maçta 5/9 üçlük isabeti bularak; 12.3 sayı ve 6.2 ribaund ortalamaları yakalarken, Birleşik Amerikalı oyun kurucu Malcolm Armstead ise 10 maçta yakaladığı 10 sayı, 3.4 ribaund ve 5.5 asist ortalamaları ile haftaya giriyor.

Yeşil-Beyazlı ekibin yerli rotasyonunda en dikkat çeken isim olan Okben Ulubay, bu sezon görev yaptığı 10 maçta 11.5 sayı, 3.3 ribaund ve 2.3 asist ortalamaları yakaladı. Genç pivot Emircan Koşut ise forma giydiği 10 maçta; 8.6 sayı, 5.1 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları ile oynadı. Yeşilgiresun Belediyespor’da ayrıca; Doğuş Özdemiroğlu 10 maçta 3.4 sayı, Enes Berkay Taşkıran 9 maçta 3.3 sayı, İnanç Koç ise 7 maçta yakaladığı 2.8 sayı ortalaması ile haftaya giriyor.

50 yaşındaki tecrübeli teknik adam Ergin Ataman yönetimindeki Galatasaray Odeabank ise bu sezon ligde oynadığı 10 maçta ortalama 80 sayı üretirken, kendi potasında ise 77.2 sayı gördü. Maç başına 32 ribaund ortalaması ile ligin en az ribaund alan takımlarından biri olan Sarı-Kırmızılı ekip, üç sayılık atışlardaki %42.3’lük isabet oranıyla ise Anadolu Efes’in ardından ligin en yüzdeli isabet bulan ikinci takımı durumunda. Galatasaray Odeabank ayrıca, maç başına 3.8 blok ortalamasıyla da bu istatistikte ligin en verimli takımı olarak haftaya giriyor.

Galatasaray Odeabank’ın bu sezon ligde en skorer ismi, Çek Cumhuriyet milli takımı forması da giyen ABD asıllı forvet Blake Schilb. 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, ligde görev yaptığı 7 maçta %45 ile üçlük isabeti bularak 11.7 sayı, 3.8 ribaund ve 4 asist ortalamaları yakaladı. Milli oyuncu Sinan Güler ise 10 maçta 10.8 sayı, 3.6 ribaund ve 5.2 asist ortalamaları ile takımının öne çıkan isimlerinden biri olurken, Sırp forvet Vladimir Micov da 8 maçta 10.6 sayı ve 2.4 asist ortalamaları tutturdu.

Sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen ABD’li power forvet Austin Daye, bu sezon ligde 5 maçta 10.6 sayı ortalaması yakalamıştı. Ligin en önemli şutörlerinden olan ve bu sezon da üç sayı çizgisinin gerisinden %62 gibi yüksek bir yüzdeyle isabet bulan Jon Diebler, görev yaptığı 7 maçta 8.1 sayı ortalaması yakaladı. Sarı-Kırmızılı ekibin pivot rotasyonundaki ikiliden 2.21’lik Alman pivot Tibor Pleiss, 8 maçta 8.5 sayı ve 4.1 ribaund ortalaması yakalarken, Alex Tyus ise 10 maçta 7.4 sayı ve 4.1 ribaund ortalaması ile görev yaptı.

Öte yandan mücadelenin biletleri de Biletix’te satışa sunuldu. Yeşilgiresun Belediyespor taraftarlarına ayrılan bölümün bilet fiyatları 15 TL olarak açıklandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir