Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7769 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2013 - 08:08

Karadeniz'in Yeni Fırtınası: 'Dev Çotanaklar'

Büyüt
Küçült
Karadenizin Yeni Fırtınası: Dev
Yeşil Giresun Belediyespor fırtınası rakip tanımıyor. TB2L'de Play-Off yolunda en büyük engellerden biri olan Konya ekibi Torku Selçuk Üniversitesi'ni 60-47 yenen Dev Çotanaklar galibiyete doymuyor.

Salon: Giresun 19 Eylül Spor Salonu

Hakemler: Can Atsüren, Tunçtan Durmuşcan, Ozan Gönen, Mustafa Çelikören

Yeşil Giresun Belediyespor:  Alex Gordon (9), Barkın Haluk Çınar (0), İsmail Çevik (12), Ümit Türkoğlu (4), Gökper Gen (6), Azizcan Özdemir (12), Oğuz Erdoğan (3), Pertev Öngüner (0), John Ofoegbu (17)

Torku Selçuk Üniversitesi: Ufuk Gürgen (7), William Clark (7), Hadi Özdemir (5), Hadi Doğan (5), İhsan İhsan Azizmahmutoğlulları (7), Osman Orçun Göllü (5), Jeremy Granger (11), Burak Selen (0), Oktay Yılmaz (0),

1. Periyot: 23-12

2. Periyot: 11-14

1. Devre: 34-26

3. Periyot: 15-13

4. Periyot: 11-8

Maç Skoru: 60-47

Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde yoluna emin adımlarla ilerleyen Yeşil Giresun Belediyespor, şampiyonluk parolası ile yola çıkan güçlü rakiplerini birer birer dize getiriyor. Ligde şampiyonluk yolunda en güçlü takımlardan biri olarak gözüken Torku Selçuk Üniversitesi takımına karşı müthiş bir savunma gösteren Dev Çotanaklar, 60 sayı atmalarına rağmen maçı 13 sayı gibi büyük bir fakla kazanmayı başardı.

Karşılaşmanın 1. periyodunda güçlü rakibi karşısında etkili hücumlar bulan Yeşil Giresun Belediyespor, 23 sayı bırakarak maçın başında Konya ekibi Torku Selçuk Üniversitesi’ne gözdağı verirken, potasında sadece 12 sayı görerek yapmış olduğu güçlü savunmanın neticesini almış oldu.

Maçın 2. periyodunda ise konuk ekibin müthiş savunması Giresunlu basketbol severlerde tedirginlik yarattı. Maçın ilk periyodunda 23 sayı yiyen konuk ekip, 2. periyotta potasında sadece 11 sayı görerek sert savunma yapabildiğinin sinyallerini verdi. Yeşil Giresun Belediyespor, sert savunmayı aşamazken, 11 sayı bulduğu bu periyotta, rakip takımdan 14 sayı yedi. Bu sonuçla maçın 1. devresi  34-26 Dev Çotanakların lehine tamamlandı.

Maçın 2. devresi olan 3. periyotta da denk güçlerin mücadelesine sahne olan karşılaşmada Yeşil Giresun Belediyespor, rakibinin kendisini yakalamasına müsaade etmedi. Sert rakibi karşısında oyundan düşmeyen Dev Çotanaklar bu periyotta 15 sayı bulurken, kendi potasında da 13 sayıya engel olmadı ve periyot sonunda maçın skoru 49-27 oldu.

Maçın son periyodu olan 4. Periyotta inanılmaz bir savunma direnci gösteren Dev Çotanaklar, taraftarının da müthiş desteği ile Konya ekibi Torku Selçuk Üniversitesi ekibine kendi pota altını dar etti. Rakip potada biraz zorlandığı gözlenen ekibimiz 11 sayı bulduğu bu final periyodunda kendi potasında sadece 8 sayı görerek, Play-Off yolunda rakiplerine bir kez daha gözdağı vermiş oldu. Son periyotta alınan 11-8’lik skorla karşılaşmayı Yeşil Giresun Belediyespor 60-47 kazanmayı başardı.

Bu karşılaşmada Dev Çotanaklar’dan  John Ofoegbu bulduğu 17 sayı ile yıldızlaşırken, galibiyetin de mimarı oldu. Takımın yıldız oyuncusu Alex Gordon da bulduğu 9 sayı ile takımına büyük katkı yaptı.

Bir sonraki maç ise İzmir’de Gelişim Koleji ile oynanacak. 22 Şubat 2013 Cuma günü saat 14:30’da İzmir Gelişim Koleji Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya özellikle İzmir ve civarından yoğun taraftar desteği olması bekleniyor.

www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir