Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9482 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   02 Mart 2013 - 23:30

Nazar Boncuğu Olsun

Büyüt
Küçült
Nazar Boncuğu
Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde 'Karadeniz Fırtınası' estiren Dev Çotanaklar, özellikle maçın 3. periyodunda çok zor anlar yaşadı rakibi İstanbul Büyük Şehir Belediyespor karşısında galibiyeti koruyamadı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde 'Karadeniz Fırtınası' estiren Dev Çotanaklar, özellikle maçın 3. periyodunda çok zor anlar yaşadı rakibi İstanbul Büyük Şehir Belediyespor karşısında galibiyeti koruyamadı.

Maçın 3. periyodunda 15 sayı ile önde olan Yeşil Giresun Belediyespor, İstanbul Büyük Şehir Belediyespor’un 23-0’lık inanılmaz serisi sebebiyle maçı kaybetme noktasına geldi. 4. periyotta etkili oyununu sürdüren İstanbul Büyük Şehir Belediyespor, maçı 75-80’lik skorla kazanmasını bildi.

Salon: Giresun 19 Eylül Spor Salonu

Hakemler: Ali Riza Bozokluoğlu, Ahmet Taner İbin, Alper Tuğrul Ünlütürk, Doğan Ümit Baytut

Yeşil Giresun Belediyespor: Alex Raymond Gordon (20), Barkın Haluk Çınar (11),  İsmail Çevik (7), Melih Sevda (1), Ümit Türkoğlu (11), Gökper Gen (5), Azizcan Özdemir (3), Oğuz Erdoğan (1), Pertev Öngüner (3), John Obinna Ofoegbu (13)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: James Metecan Birsen (9), Sezgin Eriş (3), Recep Doğrusöz (12), Jayme Jonathan Miller (14), Mehmet Ufuk Kaçar (7), Doğan Levent Yavuz (2), Arthur Dock Johnson (6), Soner Şahin (1), Nikolay Pastal (10), Ahmet Buğrahan Tuncer (16)

1. Periyot: 26-13

2 Periyot: 23-21

1. Devre: 49-34

3. Periyot: 6-29

4. Periyot: 20-17

Maç Skoru: 75-80

Dev Çotanaklar, maçın 1. periyoduna çok etkili başladı. Savunmada fazla açık vermeyen Yeşil Giresun Belediyespor, hücumda da çok rahat sayılar buldu. Rakip İstanbul Büyükşehir Belediyespor potasına 26 sayı bırakan ‘Potanın Çotanakları’ kendi potasında sadece 13 sayı gördü.

Maçın 2. periyodunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor hücumda etkili bir oyun sergiledi ve Yeşil Giresun Belediyespor’un farkı açmasına izin vermedi. Bu periyotta 21 sayı atan İstanbul ekibi, Dev Çotanaklar’dan 23 sayı yedi. Bu skorla maçın ilk yarısı 15 sayı farkla (49-34) Yeşil Giresun Belediyespor’un lehine sonuçlandı.

Karşılaşmanın 3. periyodu ise basketbol sahalarında çok zor görülebilecek bir oyuna sahne oldu. Bu periyotta skor 55-40 olduktan sonra Yeşil Giresun Belediyespor, kelimenin tam anlamıyla son gaz giderken el frenini çekti ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor 23-0 gibi inanılmaz bir seri yakaladı ve maç bir anda 55-63’e geldi. Bu andan itibaren Dev Çotanaklar büyük bir şok ve konsantrasyon kaybı yaşadı. Bu periyotta sadece 6 sayı bulan Yeşil Giresun Belediyespor, potasında da 29 sayı görerek, 15 sayı önde götürdüğü maçta bir anda 8 sayı (55-63) geriye düştü ve periyot da bu skorla tamamlandı.

Maçın son periyodu olan 4. periyotta Dev Çotanaklar maçı kazanmak adına çok efor sarf etti ancak savunmadaki kritik zaaflar maçın İstanbul Büyükşehir Belediyespor lehine neticelenmesine sebep oldu. Bu periyotta 20 sayı bulan Yeşil Giresun Belediyespor, potasında 17 sayı gördü. Dev Çotanaklar, bir ara 15 sayı önde götürdüğü maçı 5 sayı farkla (75-80) kaybederek galibiyet serisine son verirken, ilk defa lider olma şansını da tepmiş oldu.

Yeşil Giresun Belediyespor, aldığı bu mağlubiyetle Maliye Milli Piyango’nun ardından 41 puanla averajla 2. sıradaki yerini korumuş oldu.

Dev Çotanaklar, 6 Mart 2013 Çarşamba günü saat 17:30’da Manisa Atatürk Spor Salonu’nda Vestel ile mücadele edecek.

kerasushaber.net

Haberin Devamı İçin TIKLAYIN...




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir