Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7618 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2012 - 01:34

Play-Off' a Adım Adım: 91-75

Büyüt
Küçült
Play-Off a Adım Adım:
Yeşil Giresun Belediyespor, Türkiye Basketbol 2. Lig'in 14. Hafta maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti.


Müsabakanın başında, geçmişte Giresun basketboluna büyük emek veren, Avni Öğütçü ve Yusuf Zeki Akdağ anısına kısa bir tören düzenledi. Avni Öğütçü adına ağabeyi Ahmet Öğütçü’ye, Yusuf Zeki Akdağ adına da eşi Aysel Akdağ’a Belediye Başkanvekili Ahmet Yusufağaoğlu ve Giresun Milletvekili Mehmet Geldi tarafından birer plaket takdim edildi. Avni Öğütçü ve Zeki Akdağ adına hazırlanan bayraklar 19 Eylül Spor Salonu’na çotanak taraftarlar tarafından büyük alkış aldı.

Yeni transfer Kaan Göğüş'ün muhteşem performans sergilediği ve Alex Gordon'un 34 sayıyla yıldızlaştığı müsabakada Devlerimiz, rakibini 91-75 mağlup etti.

Yeşilgiresun'da Alex Gordon 34 sayı (8/14 üçlük), 9 asist, 2 ribaund ile çok iyi bir oyun çıkardı. John Ogoegbu 21 sayı, 11 ribaundla double-double yaptı. Oğuz Erdoğan 16 sayı, 3 ribaund, Kaan Göğüş 14 ribaund, 5 sayı ile oynadı.

İzmir BŞB'de Taner Gürpınar 22, Okan Özpamir 11 sayıyla çift haneli skora ulaştı.

Salonu tıklım tıklım dolduran yeşil beyazlı taraftarlar müsabakanın başından sonuna dek Dev çotanaklara desteğini sürdürdüler.

GELDİ, “GÜZEL BAŞARILARA İMZA ATILACAK”
Maç sonrası bir değerlendirmede bulunan Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, “Yeşilgiresun Belediyespor’u takip ediyorum. Bir kaçını izlemiştim. Şuan çok iyi bir seviyeye gelmiş. Deplasmanda da güzel galibiyetler aldı. Bugün ise maç çok rolantide gitti. Ancak ekibimiz istediği zaman çok iyi şeyler yapabileceğini gösterdi. İnanıyorumki çok daha güzel başarılara imza atılacak. Ligin zirvesini zorlayacaklarına inanıyorum, ekibimize başarılar diliyorum.” Dedi.

“EMİN ADIMLARLA PLAY-OFF’A”
Yeşilgiresun Belediyespor yöneticisi Sertaç Güneş de, “Bugün çok güzel bir oyun ortaya koyduk, öncelikle teknik ekibimizi ve oyuncularımızı tek tek tebrik ediyorum. Sahamızda maç kaybetmiyoruz. Emin adımlarla play-off’a gidiyoruz. Haftaya yine burada Pertevniyal maçı var. Salonumuzun dolu olmasını bekliyoruz. İnşallah yolumuza devam edeceğiz.” Diye konuştu.

“DAHA ÖNCE NEREDEYDİK?”
Yeşilgiresun Belediyespor’un yakın taKipçisi, Giresun sporunun emektarı, TÜFAD eski Başkanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Üyesi, Teknik Direktör Aziz Atilla Ergun ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Şehrimizde geçmişte kaybede kaybede kazanmanın ne derece zor olduğunu, ne derece onurlu bir şey olduğunu gördük. Basketbolda aldığımız bu galibiyetlere bakınca, bu işi yapanlara “daha önce neredeydiniz” diye sorasım geliyor. Giersun her şeyin en iyisine ve güzel şeylere layık. Küçük bir şehrin sporda patlama yaptığını gördük. Tüm emeği geçenlerin eline sağlık. Geç olsun, güç olsun ama bizim olsun.”

“KAYBETTİK, ÜZGÜNÜZ”
Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan İzmir B.Ş.B. koçu Mustafa Ağme, “Bugün planlarımızı kazanmak üzerine yapmıştık. Giresun sonradan lige katıldı ancak çok iyi toparlandı. Çok iyi iki yabancıları var. Oyun esnasında en azından bir tanesini sayı olarak aşağı çekmeye çalıştık. Planlarımızı bu yönde yapmıştık. Alex 34 sayı attı. Bu planımızda yoktu. Kaybettik üzgünüz.” Dedi.

“ATMOSFER ve SEYİRCİ ÇOK GÜZEL”
İzmir BŞB sporcusu Okan Özpamir de şöyle konuştu, “Çok güzel bir mücadele oldu. Basketbola ilgisinden dolayı Giresun halkını tebrik ediyorum. Atmosfer ve seyirci çok güzel. Çok güzel bir görüntü vardı. Bizde iki takım olarak güzel bir müsabaka izlettik. Kazanmayı istiyorduk ancak başaramadık. Giresun’u tebrik ediyorum.”

“MUTLUYUZ”
Basın toplantısında konuşan Yeşilgiresun Belediyspor koçu Yücel Platin, “Alex ve John çok iyi oynadı ancak bunların dışında iki oyuncumuz çok iyi iş çıkardı. Onlarda Oğuz ve Kaan’dı. Kısacası maçın kritik oyuncuları Oğuz ve Kaan oldu. Rakibimiz çok kritik zamanlarında attığı üçlüklerle maça tutunmaya çalıştı. Orada hesabımız biraz bozuldu. Ancak kazanılmış maç kazanılmıştır. Sonuçta 16 farklı bir galibiyet aldık. Maçın nerede çevirildiği önemli değil, sonuç önemlidir. Kazandığımız için mutluyuz.” Diye konuştu.

“MUHTEŞEM BİR TARAFTARIMIZ VAR”
Maçın yıldızlarından biri olan Kaan Göğüş ise, “Trabzon maçı sonrası ihtiyacımız olan bir galibiyetti. Takım olarak her maça ayrı konsantreyle hazırlanmaya çalışıyoruz. Muhteşem bir taraftarımız var. Onlara bu galibiyeti hediye ettiğimiz için mutluyuz.” Şeklinde konuştu.

SALON: 19 Eylül
HAKEMLER: Mehmet Şahin, Kerem Baki, Caner Öztürk
YEŞİL GİRESUN BLD: Alex Gordon (34), Barkın Haluk Çınar(9), Ömer Kaan Göğüş(5), Gökper Gen(6), Oğuz Erdoğan(16), John Obinna Ofoegbu(21)
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BLD: Mustafa Sürmen(6), Ömer Gökçepinar(8), İsmet Sejfic(6), Mehmet Sinan Özgür(4), Okan Özpamir(11), Buğra Gacemer(9), Can Sert(5), Erdinç Gül(4), Tamer Gülpinar(22).
PERİYOTLAR: (24-17), (22-19) | (18-23), (27-16)




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir