Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7356 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2013 - 18:23

Play-Off Yolunda İlk Adımı Attık 90-74

Büyüt
Küçült
Play-Off Yolunda İlk Adımı Attık
Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yeşilgiresun Belediyespor, play off müsabakaların da ilk maçını kendi saha ve seyircisi önünde Darüşşafaka ile yaparak, rakibini 90-74’lük skorla mağlup etti.

Maça iyi başlayamayan Yeşil Beyazlı ekip, maçın ikinci yarısında Alex Gordon ile üstünlüğü eline geçirip aldığı bu galibiyet ile seride 1-0 öne geçti.

 

İlk çeyreği 21-15 önde geçtikten sonra, Darüşşafaka farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Dev Çotanaklar savunma değişiklikleri ile oyunu ve skoru dengeledi ve soyunma odasına 42-41 önde girdi.

 

İki takım da üçüncü çeyrekte birbirinden kopmadı ve son periyoda Yeşilgiresun Belediye 65-62 galip girdi. Son çeyrekte çok iyi savunma yapan Yeşil Beyazlı ekip, hücumda da iç-dış dengesini bulunca skor üretmekte zorlanmadı ve sahadan 16 sayı farkla galip ayrıldı.

 

Yeşilgiresun Belediyespor’da Alex Gordon 31 sayı, 5 ribaund, 9 asist, John Ofoegbu 15 sayı, 13 ribaund, Oğuz Erdoğan 4/6 üçlük ve 16 sayı, Ümit Türkoğlu da 11 sayı, 5 ribaund üretti.

 

Darüşşafaka'da Marcus Hall 21 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Laron Tarell 20 sayı, 9 ribaund, Adem Ören 16 sayı, 4 ribaundla oynadı.

 

Salonu tıklım tıklım dolduran yeşil beyazlı taraftarlar müsabakanın başından sonuna dek Dev çotanaklara desteğini sürdürdüler.

 

TAKIMIMIZIN BAŞARISI, SEYİRCİMİZİN DESTEĞİYLE BULUŞTU”

Maç sonrası bir değerlendirmede bulunan Giresun Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez; “İnanıyorum ki bu iş olacak. Bu seyirci buna laik. Bu güzelliği ve bu başarıyı Giresun’a getireceğiz. Giresun ve Giresun halkı her zaman başarıya laiktir. Gerçekten çok çekişmeli bir maç oldu. Takımızın başarısı seyircimizin desteğiyle buluştu ve ortaya bu başarı çıktı. Önümüzdeki maçlarda da aynı başarıları temenni ediyor herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“BİRİNCİ LİG YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ise; "Bu akşamki maçı almamız çok güzel ve çok sevindirici bir duygu. Giresun’umuz açısından da gerçekten çok önemli bir gün. İnşallah yarı final, ardından da final oynayacaklar. İnanıyoruz ki birinci ligde çok daha güzel şeyler olacaktır. Burada seyircimizin çok büyük destekleri var, ben onları tebrik etmek istiyorum. Takımının her zaman yanında ve takımına her maçta çok güzel destekler veriyor. Birinci lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

“GİRESUN’A YAKIŞIR BİR MAÇ OLDU”

Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar şunları söyledi; "Çok mutluyum, her şey çok muhteşemdi. Her zaman olduğu gibi bu maçta Giresun’a yakışır bir maç oldu. Oyuncularımız tüm performanslarını sahaya yansıttılar, onlara da desteği Giresun taraftarı verdi ve güzel bir sonuç ortaya çıktı. Önümüzdeki maçlarda da aynı performans ve başarı sağlanırsa birinci lig de daha güzel şeyler olacağına inanıyorum.”

 

 “MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ”

Yeşilgiresun Belediyespor Başkan Vekili Bülent Yavuz; “Giresun basketbola doymaya devam ediyor. Bu akşam burada çok güzel bir başarıya daha imza attık. Çok çekişmeli bir maç oldu. Ve sonun da kazanan tarafta biz olduk. Bu lige başladığımızdan beri Giresun taraftarı her zaman takımlarının yanında oldu. Buraya kadar gelinen noktada onlarında büyük destekleri var. Önümüzde yine aynı takımla oynayacağımız zorlu bir maçımız daha var. İnşallah onu da alıp 2-0 yapıp finale gideceğiz. Ben inanıyorum ki mutlu sona ulaşacağız.”

 

“BURASI BİZİM EVİMİZ, KİMSEYE KOLAY KOLAY GALİBİYET YOK”

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Yeşilgiresun Belediyespor oyuncusu Oğuz Erdoğan; “Bugün play-off’un ilk maçını oyandık. Bu maçın gerçekten zorlu bir maç olacağını biz biliyorduk. Bir haftadır iyi hazırlandık bu maç için. İstanbul’a gideceğiz, bir maçımız daha var. Orda da bugünkü yaptığımız gibi elimizden gelen her şeyi sahaya yansıtacağız. Galibiyet ile dönüp seriyi 2-0 bitirmek istiyoruz. Eğer ki bitiremezsek evimize döneceğiz. Sezon başında dediğimiz gibi burası bizim evimiz, kimseye kolay kolay galibiyet yok. Taraftarımıza bir kez daha teşekkür erdim. Çok iyi organize olmuşlar. Bizlere çok büyük destekleri oluyor. Burada çok daha iyi şeyler göreceğiz.” dedi.

 

“ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK”

Zorlu bir karşılaşma sonrası kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Yeşilgiresun Belediyespor Koçu Yücel Platin ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Maçın başında kötü bir performans ile başladık. Bu galibiyeti alabilmek için çok farklı şeyler yaptık. İlk yarı öne geçebilmek için de çok uğraştık. Maçın sonuna doğru çok iyi oyun sergiledik. Oğuz ve Gökper’ in çok büyük etkisi oldu. Attıkları sayılar ile birlikte maçın rahatlamasına büyük katkı sağladılar. Dördüncü periyotta Alex’ saha içerisinde biraz dinlendirdik. Ve daha sonra Alex ritmini aldı. Bu planlanmış bir şeydi ve işe de yaradı. 90-74 play-off için çok yüksek bir sayı. İlk periyot hariç diğer müdafaalardan çok memnunum. Bir gün dinlenip ve ardından hızlandırılmış bir çalışma programı dahilinde Çarşamba günkü maça hazırlanacağız. İnşallah önümüzdeki bu maçı da alıp finale çıkarız. Her zaman olduğu gibi bu maçta da seyircilerimiz bizleri ve takımlarını unutmayarak ellerinden gelen desteği bizlere verdiler. Aldığımız bu galibiyette seyircimizin katkısı çok büyüktür. Ben herkese teşekkür ediyorum.”

 

“ÖNEMLİ BİR DEPLASMANDI”

Rakip takım Darüşşafaka oyuncusu Metin Türen; “Bizim için önemli bir deplasmandı. Bu maçı kaybettik ama evimizdeki maçı kazanıp tekrar buraya geleceğiz. İnşallah buradaki maçı da kazanıp yolumuza devam edeceğiz. Giresun seyircisini de tebrik ediyorum.” dedi.

 

“İKİNCİ MAÇIMIZI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Darüşşafaka Koçu Aziz Bekir; “Maça çok iyi başlamamıza rağmen son çeyrekte kötü oynadık. Ve bunun sonucunda da olumsuz bir başarı elde ettik. Son çeyrekte sayı üretemedik. Buda sonucu ortaya koydu. Diğer çeyreklerde başa baş gidiyorduk. Bizde umuyoruz ki ikinci maçımızı kazanıp buraya gelmek istiyoruz. Yeşilgiresun Belediye’nin bizden daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Ama bu akşam çok daha iyi oynadığını özelliklede son çeyrekte yaptığı hücumlarla da bunu ispatlamış oldu. İlk yarıda ki oyun sertliğini ikinci yarıda yapamadık. Taraftarında büyük etkisi oluyor böyle durumlarda.” dedi.

 

 

SALON: 19 Eylül Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Serdar Ünal, Can Atsüren, İbrahim Altındaş

PERİYOTLAR: (15-21) , (42-41) , (65-62) , (90-74)

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir