Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6952 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   07 Mart 2013 - 09:22

Potanın Çotanakları'nda Hedef Liderlik

Büyüt
Küçült
Potanın Çotanaklarında Hedef
Yeşil Giresun Belediyespor, kendi sahasında aldığı mağlubiyetin ardından, deplasmanda karşılaştığı Vestel ekibini 85-93 yenerek Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi'nin en iddialı ekiplerinden biri olduğunu tekrar gösterdi ve gözünü tekrar liderliğe çevirdi.

Salon: Manisa Atatürk Spor Salonu

Hakemler: İsmail Tarkan Tuser, Özgür İlkkurşun, Mahmut Tüfekçi, Gülşen Öztürk

Vestel: Serhat Uğur (5), Justin Horatio Knox (17), Serhat Büker (12), Antabia Giovonte Waller (18), Kerem Özkan (16), Salih Uğraşan (2), İlker Türel (4), Soykan Yıkılmaz (0), Enver Enis Ekmen (7), Kenan Tütüncü (4), Mehmet Sinan Özgür (0)

Yeşil Giresun Belediyespor: Alex Raymond Gordon (29), İsmail Çevik (10), Melih Sevda (2), Ümit Türkoğlu (2), Gökper Gen (7), Azizcan Özdemir (5), Oğuz Erdoğan (12), Pertev Öngüner (8),  John Obinna Ofoegbu (18)

1. Periyot: 24-20

2. Periyot: 22-20

1. Devre: 46-40

3. Periyot: 17-19

4. Periyot: 22-34

Maç Skoru: 85-93

Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde gösterdiği yüksek performansla tüm basketbol otoritelerini şaşırtan Yeşil Giresun Belediyespor, geçen hafta kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a karşı beklenmedik bir şekilde mağlubiyet alarak ilk defa eline geçen liderlik şansını kaçırmış oldu.

Manisa deplasmanına mutlak galibiyet parolası ile giden Dev Çotanaklar, başabaş geçen ilk 3 periyodun ardından 4. periyottaki mükemmel performansı ile bir galibiyete daha imza atmış oldu.

Maçın 1. periyodunda her iki ekipte maçın kontrolünü ele geçiremedi. Karşılıklı basketlerle geçen bu periyotta Yeşil Giresun Belediye spor rakip potada 20 sayı bulurken; savunmada zorlandığı bu periyotta 24 sayıyı potasında gördü.

Karşılaşmanın 2. periyodunda da ilk periyoda benzer bir karşılaşma izlendi. İki ekipte birbirine üstünlüğünü kabul ettiremezken, Yeşil Giresun Belediyespor, ilk periyottaki 4 sayılık farkı düşürmeyi başaramazken; fark 6 sayıya çıktı. Maçın ilk periyodunda olduğu gibi 2. periyodunda Potanın Çotanakları, Manisa ekibi Vestel potasında 20 sayı bulurken; kendi potasında 22 sayı gördü ve maçın 1. devresi 46-40 Vestel ekibinin üstünlüğü ile tamamlandı.

Mücadelenin 3. periyodunda Dev Çotanaklar savunmada biraz daha gayretli gözüktüğü bu periyotta, hücumda ise ilk 2 periyottakine benzer performans gösterdi. Yeşil Giresun Belediyespor, başarılı savunma performansı ile rakibini 20 sayının altında tutmayı başardı. Bu periyotta yeşil-beyazlı ekibimiz Vestel potasına 19 sayı bırakırken, kendi potasında 17 sayı gördü ve periyot sonunda maçın skoru 63-59 Vestel lehine sonuçlandı.

Maçın final periyodu olan 4. periyotta sahada bambaşka bir Yeşil Giresun Belediyespor ekibi vardı. Savunma performansı olarak maç boyunca benzer grafikler çizerken, hücum anlamında 4. periyotta mükemmel bir performans sergileyen Potanın Çotanakları; rakip potaya bıraktığı 34 sayı ile Vestel ekibinin maç boyunca gösterdiği savunma direncini kırmış oldu. Rakip Manisa ekibi ise bu periyotta 22 sayı buldu ve karşılaşma 85-93’lık skorla Yeşil Giresun Belediyespor lehine sonuçlanmış oldu.

Diğer karşılaşmalarda olduğu gibi bu karşılaşmada da Yeşil Giresun Belediyespor’da Alex Raymond Gordon attığı 29 sayı ile maçın yıldızı olurken; takım arkadaşı John Obinna Ofoegbu da attığı 18 sayı ile ekibimizin galibiyetine büyük katkı sağladı.

Yeşil Giresun Belediyespor, aldığı bu galibiyetle Mackolik.com Uşak Üniversitesi’nin ardından 43 puanla ve averajla 2. sıradaki yerini korudu. Dev Çotanaklar, 9 Mart 2013 Cumartesi günü saat 17:00’de Giresun 19 Eylül Spor Salonu’nda Bursa ekibi Final Gençlik takımı ile karşılaşacak.


Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir