Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8934 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   13 Aralık 2012 - 01:56

Taraftarın Muhteşem Desteği Galibiyet Getirdi 76-74

Büyüt
Küçült
Taraftarın Muhteşem Desteği Galibiyet Getirdi
Yeşilgiresun Belediyespor son dakikalara kadar geride götürdüğü ve ilk yarısını 26 - 39 geride tamamladığı maçta Bandırma Kırmızı'yı 76-74 yenerek galibiyet serisini 7'ye çıkardı. Maçın kaderini 19 Eylül Spor Salonu'nu dolduran çotanak taraftarların muhteşem performansı belirledi.

Maçın 2. çeyreğinde 17 sayı önde bulunan Bandırma'nın üstün oyunu, taraftarların baskısı ve Koç Yücel Platin'in can alıcı hamleleriyle etkisiz hale gelirken, Dev Çotanaklar maçın başından bu yana ilk kez 4.ncü çeyreğin son 1,30 dakikasında öne geçti.

Maçın son 22 saniyesine 72-72 berabere girildi. Yeşilgiresun'da, Alex Gordon'un son saniyede attığı üçlükle skor 75 - 72 oldu. Müsabakanın bitimine 6 saniye kala Raymond Sykes attığı smaç ile müsabakayı 75-74'e getirdi. Barkın Çınar'ın 5 saniye kala 1/2 serbest atışından sonra, bitime 2 saniye kala Gilbert Brown turnikeyi kaçırdı ve heyecanlı maçın galibi 76-74'lük skorla ev sahibi 12 Dev Çotanak oldu.

Yaşilgiresun'da Alex Gordon ilk yarıda top aldırmama savunması ve ikili sıkıştırmalara karşı 3 sayılıklarla takımına hayat verirken, ikinci yarıda ise büyük efor harcayarak hücumda sorumluluğu üzerine aldı ve maçı 21 sayı (6/10 üçlük), 5 ribaund, 6 asistle tamamladı.

Bu yarıda Yeşilgiresun'un alan savunmasına Bandırma Kırmızı şut sokamadı. Bitime 56 saniye kala beşinci faulünü alan Obinna Olfeogbu 18 sayı, 11 ribaundla double-double yaptı, Melih Sevda 10, Gökper Gen ve Oğuz Erdoğan 9'ar sayı kaydetti.

Evsahibi ekip üç sayı bölgesinden yüzde 46.8 (15/32) isabet sağladı. Bandırma Kırmızı'da oyundan hiç çıkmayan Gilbert Brown 25, Raymond Sykes 19 sayı attı.

Maç Sonrası bir değerlendirmede bulunan Bandırma KırmızıKoçu Burak Selçuk Ernak, müsabakada üstün taraf olduklarını ancak şanssız bir şekilde kaybettiklerini ifade ederek, Yeşilgiresun Belediyespor'un taraftar rüzgarını arkasına alarak maçı kazandığını söyledi.

Yeşilgiresun Belediyespor Kaptanı Melih Sevda, "Biz bu görkemli taraftarımız karşısında lig başından beri müsabaka kaybetmeyeceğimizi biliyorduk. Bugün de böyle oldu. Alex'in gösterdiği performans ve ekip arkadaşlarımın muhteşem oyunu eşliğinde skor olarak geride olduğumuz maçı kazandık. Şu bilinsinki bu taraftar desteği arkamızda olduğu sürece biz kendi evimizde sezon sonuna kadar müsabaka kaybetmeyiz ve kaybetmeyeceğiz" dedi

Koç Yücel Platin ise, "Rakibimiz sezon başında federasyon kupasını alan bir takım. Bize karşı ciddi olarak hazırlanmışlar. Bizi ilk devre mat ettiler diyebilirim. İlk devre müdafaada zayıftık. Ancak değiştirdiğimiz oyun stili ve oyuncularımın gösterdiği performans ile maçı kazandık. Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Ne mutlu ki böyle bir taraftara sahibiz. Böyle bir taraftar başka bir yerde yok. Kazandık mutluyuz. Önümüzde Trabzon deplasmanı var. Oradan da galip ayrılıp zirveye bir adım daha yaklaşmakta kararlıyız." Diye konuştu.

YGBS’nin hiçbir müsabakasını kaçırmayan Giresun İl Emniyet Müdür Hikmet Bulak ise şu ifadelere yer verdi, “Bu maç tamamen taraftar desteği ve seyirci baskısı ile alındı. Bugün takımımız biraz tutuk gibiydi ancak sonuç gayet güzel. Herkesi tebrik ediyorum. Taraftarımız çok centilmen, sportif ruha uygun ve her zaman takımının arkasında önemli bir güç. Seyirci dediğin böyle olmalı.”

YGBS Genel Kaptanı Fatih Damcı , “Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar güzel bir maç izledim. Herşey çok güzeldi. Oyuncularımızın performansı muhteşemdi. İlk yarı çok durgunduk ancak ikinci yarı muhteşemdi. Önümüzde Karadeniz derbisi olarak gösterilen Trabzon maçı var. Mükemmel bir maç daha bizi bekliyor.” Dedi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir