Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16802 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2016 - 18:25

YGBS - Darüşşafaka Doğuş maç önü

Büyüt
Küçült
YGBS - Darüşşafaka Doğuş maç

Yeşilgiresun Belediyespor, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 10. haftasında Darüşşafaka Doğuş’u konuk oluyor. 12 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 18:00’de 19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak olan bu mücadele, Lig TV 3 kanalından da naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı; Murat Biricik, Ziya Özorhon ve İbrahim Altıntaş hakem üçlüsü yönetecek…

Ligde geride kalan 9 hafta sonunda 5 galibiyetini bulunan Yeşilgiresun Belediyespor, haftaya sekizinci sırada girerken, 9 maçta 6 galibiyet elde eden Darüşşafaka Doğuş ise haftaya averajla altıncı sırada giriyor.

Yeşilgiresun Belediyespor, ligdeki son maçında konuk olduğu Pınar Karşıyaka’ya 80-58’lik skorla mağlup olurken, Darüşşafaka Doğuş ise sahasında karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 82-50’lik skorla mağlup etmişti. Darüşşafaka Doğuş, hafta içerisinde THY EuroLeague’de deplasmanda karşılaştığı İspanyol ekibi Baskonia’ya ise 73-52’lik skorla mağlup oldu.

Geçtiğimiz sezon İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 88-79’luk skorla Darüşşafaka Doğuş kazanırken, Giresun’daki karşılaşmayı ise 77-72’lik skorla Yeşilgiresun Belediyespor kazanmıştı. Yeşilgiresun Belediyespor, bu maç öncesinde Süper Lig tarihinde oynadığı toplam 39 karşılaşmada ise 16 galibiyet elde etti.


Maç Önü Notları

Yeşilgiresun Belediyespor, bu sezon ligde oynadığı 9 maçta ortalama 78.8 sayı üretirken, kendi potasında ise ortalama 78.2 sayı gördü. Bu maçlarda %54.7 ile iki sayılık atış, %32.8 ile üç sayılık atış, %76.4 ile de serbest atış isabeti bulan Karadeniz ekibi, ayrıca maç başına 37.2 ribaund ve 16.2 asist ortalamaları yakaladı.

Yeşil-Beyazlı ekibin skorer ismi Ricky Ledo, sakatlığı nedeniyle bu maçta da forma giyemeyecek. Ligin sayı krallığında üçüncü sırada yer alan Ricky Ledo, ligde oynadığı 8 maçta; 18.8 sayı, 6 ribaund, 2.6 asist ve 1.6 top çalma ortalamaları ile görev yaptı.

ABD’li power forvet Anthony Gill, 9 maçta 5/8 üçlük isabeti bularak; 12.2 sayı ve 5.8 ribaund ortalamaları yakalarken, Malcolm Armstead ise 9 maçta 10.5 sayı, 3.2 ribaund ve 5.2 asist ortalamaları ile haftaya giriyor.

Yeşil-Beyazlı ekibin yerli rotasyonunda Okben Ulubay, bu sezon görev yaptığı 9 maçta 10 sayı, 3.3 ribaund ve 2.4 asist ortalamaları yakaladı. Emircan Koşut ise forma giydiği 9 maçta; 8.4 sayı, 5 ribaund ve 1.6 asist ortalamaları ile oynadı. Yeşilgiresun Belediyespor’da ayrıca; Enes Berkay Taşkıran 8 maçta 3.5 sayı, Doğuş Özdemiroğlu 9 maçta 3.1 sayı, İnanç Koç ise 6 maçta 3 sayı ortalaması ile haftaya giriyor. Yeşilgiresun Belediyespor’un anlaşma sağladığı NBA patentli skorer guard Toure Murry ise lisans işlemleri yetişmesi halinde maç kadrosuna dahil edilecek.

Avrupa basketbolunun en önemli isimleri arasında yer alan 57 yaşındaki deneyimli teknik adam David Blatt yönetimindeki Darüşşafaka Doğuş ise bu sezon ligde oynadığı 9 maçta ortalama 81.2 sayı üretirken, kendi potasında ise ortalama 69.8 sayı görerek ligin en az sayı yiyen ikinci takımı oldu. Maç başına 41.3 ribaund ortalaması ile ligin en çok ribaund alan takımı olan Yeşil-Siyahlılarda, bu sezon en etkili isim ise Birleşik Amerikalı forvet Will Clyburn. Geçtiğimiz sezon İsrail Ligi sayı kralı olan Will Clyburn, bu sezon Darüşşafaka Doğuş formasıyla ligde çıktığı 9 maçta 12.8 sayı, 5.9 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları yakaladı.

Geçen sezon ligimizin en çok sayı üreten ve en çok ribaund alan oyuncusu olan Adrien Moerman, bu sezon Yeşil-Siyahlı formayla çıktığı 8 maçta; 11.6 sayı ve 7.3 ribaund ortalamaları tutturdu. Birleşik Amerikalı oyun kurucu Brad Wanamaker, 10 sayı ve 4.5 asist ortalamaları ile haftaya girerken, James Anderson 9.9 sayı ve 4.3 ribaund, Scottie Wilbekin ise 8 sayı ve 3.9 asist ortalamaları ile görev yapıyor.

Darüşşafaka Doğuş’un geniş yerli rotasyonunda ise en etkili isim, oynadığı 7 maçta 8.6 sayı ortalaması yakalayan Birkan Batuk. Bu sezon 3 maçta görev yapan Semih Erden, 6.7 sayı ve 3 ribaund ortalamaları ile haftaya girerken, Oğuz Savaş 5.3 sayı, Furkan Aldemir ise 4.2 sayı ortalamaları ile Yeşil-Siyahlı ekibin uzun rotasyonunda öne çıkan isimler oldular.

Öte yandan bu kritik mücadelenin biletleri de; öğrenci 10 TL, sivil 20 TL, numaralı tribün de 50 TL’den satışa sunuldu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir