Prof. Öztürk’ten, Mavi Ekonomi ve Mavi Kalkınma Konferansı
Giresun İmam Hatip Mezunları Vakfı (GİMEV) in geleneksel kahvaltılı akademi programının konuğu İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Özt&uum
Giresun İmam Hatip Mezunları Vakfı (GİMEV) in geleneksel kahvaltılı akademi programının konuğu İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk idi.
Son yılların gözde sektörü Kafes Balıkçılığı ve Mavi Ekonomiyi anlattı. Dünyada bu sektörü Türkiye adına en iyi bilen akademisyen olarak denize etkisi ve ekonomiye katkısı üzerinde bilgiler verdi.
Denizlerin çok kıymetli olduğunu belirten Öztürk, ne yazık ki yanlış bilinen bir durum var; kafes balıkçılığı denizi kirletiyor diye. Öyle bir şey olabilir mi? Kıyıya belli bir mesafede yapılıyor. Kafes balıkçılığı yapmak için denizin temiz olması gerek. Denizlerimiz o kadarda temiz değil. Çünkü Karadeniz’de hemen hemen her ilçe atık sularını denize bırakıyor, hiç birinin kolektörü yok. Balık sadece balıktan ibaret değildir. Katma değerli ürün üretmek gerekir; aynen fındık gibi. Balık işlenirse ekonomiye daha büyük etkisi olur.
Mavi Ekonomide dalış ve yelken için Karadeniz uygun bir lokasyondur. İlimize ve bölgeye bu işle uğraşan kişileri getirmemiz gerekiyor bunu gerçekleştirebiliriz. Yapacak kişilerimiz var. Bir de bizim Mavi Ekonomi ve Deniz Turizmi için yapmamız gereken işler var. Limanlar, iskeleler ve kıyıların temiz olması lazım. Temiz olursa gereken ortam da sağlandığı takdirde ziyaretçi gelir. Hem de bu ziyaretçiler ciddi şekilde para bırakıyorlar.
Akdeniz giden dostlarımız neden Karadeniz’e ilimiz Giresun’a gelmesin diyen Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının çevreye duyarlı olmalarını memlekette derelerin, obuzların, temiz olması gerektiğini buralara atılan atıkların bir şekilde denize ulaştığını dile getirdi.
Çevre temizliği ile ilgili din adamlarının da duyarlı olmalarını “Tırnak içinde söylüyorum Yeşil İmamlarımızın olmazı lazım diye düşünüyorum” dedi. Dünyadan da örnekler veren Bayram Öztürk “Bugün bizleri ağırladınız. Başkan Bilal Dede kardeşime teşekkür ederim. Mavi Ekonomi üzerine hemşerilerimizi bilgilendirmeye çalıştık. Ben akademisyenim, yatırım danışmanı falan değilim. Ancak Giresun başta olmak üzere Karadeniz benim memleketim, bu ülke hepimizin. Bu konulara kafa yoran hemşerilerimize destek olmaya ve bölgemizin Mavi Ekonomi konusunda bilgilenmesine ve Mavi Kalkınmaya öncülük etmeye her daim hazır olduğumu bilgilerinize sunarım” diye konuştu.
Haber: Aydın Kömürcü
Benzer Haberler
PROF. DR. YILMAZ CAN' ın Basın Açıklaması
Prof. Dr. YılmazCAN,Son günlerde medyada rektörlük yaptığı dönemle ilgili olarak haberler,...
Akdeniz Üniversitesinde FETÖ operasyonu: 150 gözaltı
Antalya’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında...
Rektör Coşkun İstanbul’a Geliyor
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Cevdet Coşkun Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun ve...
Gurbette Giresun Haberleri
TümüGiresunlular NY Türkevi’nde gönül sofrasında buluştu
NEW YORK’TA RAMAZAN BULUŞMASI Giresunlular Türkevi’nde gönül sofrasında buluştu Amerika Karadeniz...
Başkan Demir, Karahasan Ailesinin Mutluluğuna Ortak Oldu
Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Karahasan Ailesinin Mutluluğuna Ortak Oldu
YALOVA’DA UMUT GECESİ
1000 KİŞİLİK DEV KADINLAR MATİNESİ KADINLAR EĞLENDİ EGEMEN İÇİN 800 BİN TL TOPLANDI...
Giresun’un Değerli Sanatçısı Yüksel Kader’i Kaybettik
Giresun’un Değerli Sanatçısı Yüksel Kader’i Kaybettik Giresun’umuzun sevilen sanatçılarından...
Giresun Konağı: Karadeniz’in Eşsiz Lezzetleri Bağcılar’da!
Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini keşfetmek isteyenler için harika bir haberimiz...
Yalova Giresunlular Yayla Festivali Düzenledi
Yalova Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen geleneksel...
BEYTULLAH AVCI YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
Derneğin 25 yıllık başkanı İbrahim Arslan, yapılan seçimle görevini İşadamı Beytullah Avcı’ya...
İş Adamı Avcı, Başkanlığa Adaylığını Açıkladı
Yalova’nın tanınan iş adamlarından, CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Beytullah Avcı, Yalova...
TİRDEF İftar Buluşması birçok önemli ismi ve vatandaşı...
Tirdef, 08.04.2024 Pazartesi günü Tirebolu Aşgana Davet ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği...
Bursa Yağlıdereliler Derneğinden Bereketli İftar Sofrası
Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Giresun Yağlıdereliler Derneği yönetim...
Tirebolu Karakaya Bölgesi Derneği Olağan genel kurulunu...
Genel Kurul Ümraniye İstiklal mahallesinde bulunan Dernek merkezde 10.03.2024 Pazar Günü yapıldı....
Tirebolulular, Pendik Tirebolulular Derneğimizin...
Pendik Tirebolu Derneği üyeleri ve Tirebolular kültürünü, geleneğini ve dayanışmasını...





