BORSA
BIST 100 13.938,48 %1,42
Altın 6.277,08 ₺/gr %0,31
Bitcoin $63.723 %0,00
Dolar 46,29 ₺ %0,15
Euro 53,60 ₺ %0,16
Sterlin 62,15 ₺ %0,10
Gümüş 101,24 ₺/gr %1,17
Ethereum $1.673,36 %0,37
İsviçre Frangı 58,08 ₺ %0,12
Kanada Doları 33,08 ₺ %0,03
Avustralya Doları 32,61 ₺ %0,10
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,33 ₺ %0,28
BAE Dirhemi 12,60 ₺ %0,14
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,18
Çin Yuanı 6,84 ₺ %0,14
GİRESUN 20°C 6.277,08 ₺/gr 46,29 ₺ 53,60 ₺
Anasayfa Makaledetay
Eyüphan Eyüphan Kaya
07.11.2023 14:30 · 2

Amerika’nın İncirlik Üssü kapanacak, o kadar!

Yorumlar
Amerika’nın İncirlik Üssü kapanacak, o kadar!

Amerikanın dünya üzerindeki oyunlarını bilmeyen kalmadı, bu zalim devlet nerede şerefli/namuslu bir halk varsa onun üzerine çulluyor, onlara “niye bizim gibi namussuz olmuyorsunuz?” diyerek ayar veriyor.

 

O ülkeleri saymaya gerek yok zaten İsrailin zulmüne verdiği desteği onu ne adi bir devlet olduğunu ortaya koyuyor.

Anadolu insanına;

Amerikan sütü içirdiler,

Amerikan unu yedirdiler,

Amerikan kültürü aşıladılar ama genetik şahsiyeti değiştirmekte yetersiz kaldılar, elhemdulillah.

ABDye tabi olanlar da Anadolu insanının kanını taşımıyorlar diye düşünüyorum. Bu gün yapılan ankette ülkemizin %90ından fazlası İsrailin zulmüne hayır diyor, ABDyi lanetliyor. Amerikan üslerinin kapanmasını ve ülkemizden defolmasını istiyor.

Her defasında meşru hükümetlerimizin karşısında olduğunu söyleyen ABD bizim ülkemizde ne arıyor?

Bu zalim devletin,

Bu sömürücü, kan emici emperyalist devletin,

Bu İslam düşmanı devletin ülkemizde ne işi var?

İHHnın sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamayla, yaktığı kıvılcım 24 saat zarfında karşılık buldu ve 81 ilden katılımcılar Adanadaki ABD incirlik üssünü ablukaya almak için harekete geçtiler.

5 Ekim Pazar günü İncirlik üssüne yapılan çıkarma tarihi bir faaliyet niteliğindeydi. Ne yazık ki iyi idare edilemedi. Daha katılıcıların %20si bile gelmeden başlayan program polis ile katılımcılar arasında meydana gelen sert tartışma ve kısmi bir fiziki mukavemet, polisin Tomalarla halkın üstüne su serpmesi ve gaz bombalarını atması izahı mümkün olmayan kabahatlerdendir. Faili belli olur mu, olmaz mı?, Ceza alır mı, Almaz mı? bunlar basit işler ama o faaliyetin sabote edilmesi unutulacak bir vaka değildir.

Ben platforma doğru ilerlerken vatandaşın geri çekildiğini ve “yazıklar olsun kadınların çocukların üzerine gaz bombası attılar, İsraile ne gerek var, içimizde İsrail var..” benzeri ifadeler kullandıklarını duydum. Az daha ilerlerim bir de baktım ki iki gaz bombası daha üzerimize atıldı, “yazıklar olsun, biz ne yaptık ki üzerimize gaz bombaları attınız…” diye diye geri çekildik, bu ara İHH Başkanı Bülent Yıldırımın şu üç cümlesini duydum.

*Güvenlik alanının dışına çıkanlar bizden değildir,

*Vatandaşların üzerine gaz bombaları atanlar bunun hesabını verecekler, *Faaliyetimiz burada sona ermiştir, lütfen dağılın.

Kendisi dahil kimse kusura bakmasın ben bunu mantıklı bulmadım, eğer biz ABDye bir göz dağı vermeye gitmişsek elbette ki sesimiz gür çıkmalıydı, elbette ki bariyerleri aşmalı ve ABDni askeriyle karşı karşıya gelmeliydik, benim polisim bu işi bu kadar büyütmeyecekti, ben polisin “buyur” demesini beklemiyordum tabi ama gelen insan seline de gaz bombalarıyla müdahale etmemeliydi, incirliğin içinde olanlar dışarıdaki vatandaşlarınızdan daha kıymetli değiller.

 

Eğer dün ikinci bir Mavi Marmara yaşansaydı, o zaman incirlik kapanırdı. Ama müsaade edilmedi, buna müsaade etmeyen de maalesef Türkiye polisiydi. Polis akademilerine “vatandaşların güvenliği esastır” dersi bu polislere verilseydi polis şefi dün bu sıkıntıyı bize yaşatmadı. Şaka bir yana yüzlerce gaz bombası atıldı diyebilirim işin tek teselli edici yanı gaz bombalarından oluşan dumanın incirlik üssüne doğru gitmesiydi öyle ki göz gözü görmez oldu.

Bir saatten fazla farklı noktalardan incirlik tel örgüsüne dayanan dertli insanlar, aktif gençlik taşlarla, sapan ve çatal lastiklerle incirliğe göz dağı verdiler, o ABDnin korkak askerleri atlara binmiş duruyorlardı, ama gaz bombalarıyla kendileri de atları da sersem oldu diyebilirim.

 

Neyse eksisiyle artısıyla tarihi bir an yaşatıldı, katılımcılardan Allah razı olsun.

İHH bu faaliyetten vatandaşların gözünde negatif bir puan aldı,

Emniyet, Amerikan askerini vatandaşlarından daha değerli buldu,

Vatandaş bedeli ne olursa olsun incirliğin kapatmasını bir fiil istedi.

 

Ben de bu kanaati taşıyorum incirlik üssü kapanmalıdır o kadar!

ABDnin dünya üzerindeki hegemonyası sona ermelidir.

 

Eyüphan Kaya

Ortadoğu uzmanı/stratejist



Bu Yazıyı Puanla

0/5 (0 oy)

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu