Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4875 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2022 - 10:36

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN KULLANIM HAKKI BELGELERİ VERİLDİ

Büyüt
Küçült
COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN KULLANIM HAKKI BELGELERİ

 

FİSKOBİRLİK tarafından Türk Patent ve Marka Kurumunda menşe adı ile tescillenen  “Giresun Tombul Fındığı”, “Giresun Sivri Fındığı”, “Giresun Kalınkara Fındığı/Giresun Karası”  coğrafi işaretli ürünler ile bu ürünlerden üretimi gerçekleşen ve mahreç işareti ile koruması sağlanan “Giresun Fındık Ezmesi” nin üretim, pazarlama ve dağıtımı yapan aynı zamanda coğrafi işaret denetimleri sonucunda denetimlerden geçen başta üreticiler olmak üzere özel/tüzel kişilerin “Coğrafi İşaretli Ürün Adının Kullanım Hakkı Belgeleri”  FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Av. Lütfi BAYRAKTAR tarafından takdim edildi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Av.Lütfi BAYRAKTAR; “Günümüzde gıda alanında yaşanan en önemli husus güvenilir ve sağlıklı gıdadır. Güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmanın yolu tarımdan, kırsal kalkınmadan ve özellikle coğrafi işaretlerden, geleneksel ürünlerden geçmektedir. Dolayısıyla güvenli ve güvenilir gıdada önemi fazlasıyla artan coğrafi işaretli ürünlerin ve geleneksel ürünlerin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. 

FİSKOBİRLİK olarak kararlı ve gayretli çalışmalarımız sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde üç ürünümüzün menşe adı ile bir ürünümüzün de mahreç işareti ile ülkemizde korunması sağlanmıştır. Coğrafi işaretli ürünleri tescil ettiren olarak FİSKOBİRLİK’in koordinasyonunda ve denetim merciinin eşliğinde ürünlerimizin denetimleri titizlik ile gerçekleştirilmiştir. Tamamlanan denetim süreçlerinin ardından başta üreticilerimiz olmak üzere özel/tüzel kişiler ile bir araya gelinerek “Coğrafi İşaretli Ürün Adının Kullanım Hakkı Belgelerini” teslim etmek bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir.

Dünyada gıda sektöründe sürdürülebilirlik artık aranan temel bir kriter haline gelmiştir. Bacasız sanayimizin anahtarı olan coğrafi işaretli ürünlerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve kalitesinin korunması için denetimleri büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla FİSKOBİRLİK olarak coğrafi işaretli ürünlerimizin denetimleri üzerinde hassasiyet ile durmaktayız.

Bu vesileyle başta üreticilerimiz olmak üzere coğrafi işaretli ürünlerimizin tescil ve denetim sürecinde özveriyle çalışan ekibime, denetim merciinde yer alan paydaşlara ve FİSKOBİRLİK’in coğrafi işaret danışmanlık firması olarak tüm süreçlerde titizlik ile çalışan Özener Patent’e ve ekibine teşekkür ediyorum. “

İfadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir