Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7094 kez okundu. | Kategori : G.GİRESUN
Haberin Tarihi :   20 Eylül 2021 - 12:32

Öz Duisburglu Ayfer hanım VEKİL olmak istiyor

Büyüt
Küçült
Öz Duisburglu Ayfer hanım VEKİL  olmak

 

 

Ayfer  Saygılı Duisburg'un kaderini değiştirmek için bağımsız vekil adayı

Partili olmadan partililere meydan okudu

 

Abdülkadir KARAOSMANOĞLU/ DUİSBURG (TR Haber)

 

ALMANYA'da  bu hafta sonu (26 Eylül Pazar)  yapılacak olan seçimler için geriye sayım başladı. Mevcut Alman partilerindenden birçok Türk kökenli aday olarak, Berlin'e gitmek için çaba gösteriyorlar.

Ancak hiç bir siyasi partiye mensup olmadan bağımsız aday olarak, milletvekili seçilip Berlin'e gitmek isteyen Türk kökenli adaylar da var. Hem de kadın olarak bu medeni göstermeyi başardılar.

 

GİRESUNLU AYFER HANIM

İşte bunlardan birisi de Giresunlu iş kadını Ayfer Avcıl Saygılı. İki evlat sahibi  47 yaşındaki Ayfer Avcıl Saygılı, milletvekili seçilirse yapmak istediklerini şöyle anlattı: „Ben öz Duisburgluyum. Yani  Duisburg'da  doğup büyüdüm, ev, bark, çoluk çocuk ve iş güç sahibi oldum. Duisburg'a ve Duisburglulara vefa borcum var. Bu borcumu ödemek için hiç bir siyasi partiye bağlanmadan, bağımsız aday olarak 26 Eylül'de yapılacak olan seçimlerde aday olmaya karar verdim“ dedi.

 

NEDEN BAĞIMSIZ OLDU

Başarılı iş kadını Ayfer Avcıl Saygılı neden mevcut siyasi partilerden aday olmadığı sorusunu da şöyle yanıtladı: „Açıkca itiraf etmek gerekiyorsa çok fazla siyasi bir geçmişim yok. Ancak başarılı bir iş ve hayat tecrübem var. Bence siyaset yapmak için bu yeterli.“

 

TÜRKİYE KARŞITI OLMAYANANIN ŞANSI YOK

Ayfer hanım sözlerine şöyle devam etti: „Acı ama gerçek olan şudur; Almanya'daki mevcut siyasi partilerden seçilip, siyaset yapmak için Türkiye karşıtı olmanız gerek!... Yoksa burada siyaset yapmanız mümkün değil. Biz de memleket sevdalısı olduğumuz için, Türkiye'yi siyaset uğruna kötülememiz mümkün değil. Geriye tek seçenek kalıyor. O da bağımsız aday olmak ve biz de bağımsız aday olarak şansımızı denemeye karar verdik. Türkiye bizim olmazsa olmazımızdır“ dedi.

 

SEÇİLİRSE NELER YAPMAK İSTİYOR

 Ayfer Avcıl Saygılı Türkler ve diğer göçmen kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Duisburg'tan milletvekili seçildiği takdirde neler yapmak istiyor konusunda ise: „Burada doğup büyüyen birisi olarak, Duisburg ve çevresindeki vatandaşlarımızın çözüm bekleyen her türlü problemlerini biliyorum ve zaten çözmek için de adayım. Eğitim konusu olmazsa olmazlarımızdan birisi. Tabi ki eğitim denilince ilk akla gelen konulardan birisi de ana okulu problemi var. Buna ilaveten çözümüne katkı sunmak istediğim konulardan birisi de  işsizlik ve gençlerimizin meslek eğitimi çok önemli. Mesleği ve işi olmayan gençler çaresiz kalınca ne yaparlar? En büyük problem bu!  Duisburg'taki göçmenler ve Türk kökenli vatandaşlarımız bizi seçtikleri takdirde emin olsunlar ki bu doğrultuda çalışmalar yapacağım. Öncelikle herkesin sandığa gitmesini tavsiye ediyor sonra  kendi adıma destek bekliyorum“ dedi.

 

SEÇİM ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Ayfer Avcıl Saygılı kendisi gibi bağımsız aday olan Fatma Ergin'le birlikte, Duisburg'ta bulunan Türk STK'larını ve iş yerlerini ziyaret ederek hem kendilerini tanıtıyorlar hem de destek istiyorlar. En son  Duisburg'taki Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezini ziyaret ederek seçim çalışması yaptılar.

 

70 BİN TÜRK YAŞIYOR

Ayfer Avcıl Saygılı'nın aday olduğu Duisburg şehiri, Kuzey Ren Westfalya Eyaletinin en büyük şehirlerinden birisi. Toplam nüfusu 500 bin. Duisburg'ta çeşitli ülkelerden gelen 150 bin göçmen yaşıyor. Bu göçmenlerin yaklaşık 70 bini Türkler. İşte böyle bir şehirden Ayfer Avcıl Saygılı seçilmelidir. Haydi Duisburglu Türkler hep birlikte sandık başına gidelim ve Ayfer Avcıl Saygılı'yı seçelim ve Berlin'e gönderelim...



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir