Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3803 kez okundu. | Kategori : G.GİRESUN
Haberin Tarihi :   04 Mart 2024 - 12:28

Tirebolu Sekü Köyü Derneği Dayanışma gecesi yaptı.

Büyüt
Küçült
Tirebolu Sekü Köyü Derneği Dayanışma gecesi

İleri teknoloji, iletişim, ulaşım araçlarına rağmen Her zaman zordur gurbet. Hanınız, apartmanınız da olsa doğduğunuz altı Ahırlı evi özlersiniz, çocukluğunuzun geçtiği ata yerlerinin özlemi hep içinizde bir yerlerde, çıtıruk kütüğünde kalan Kıvılcım gibi duru, durur, durur. Ta ki doğduğunuz yerlerden gelen bir yele kadar. Gurbette o, yel köylün olur, kültürün olur, geleneğin olur, birlikte çocukluğunu geçirdiğin arkadaşın olur, böyle geceler vasıtasıyla çıkar karşına içindeki o kıvılcım sevgi, hasret ateşine dönüşür.

Konuşursun, dereleri, obuzları, meyve yediğin ağaçları, elmadan, çamurdan araba yaptığın patika yolları, İnek otlattığın meraları, yüzdüğün dereleri, derede balık yakalayıp lastiğinin içinde su deposuna kadar çıplak ayakla yürüdüğün dikenli yolları, tarlalardan mısır aşırıp gizlice pişirdiğin anıları.  

Sekü Köyü Derneğimiz Kültürünü, geleneğini dayanışmasını güçlendirmek için Gaziosmanpaşa Beyaz köşk Düğün salonunda bir gece gerçekleştirdi. Sekü köyü sakinlerin geceye yoğun bir ilgi gösterdiler, salonun doldurdular.

Aynı Zamanda Tirdef üyesi olan Sekü köyü Dayanışma gecesine TİRDEF Yönetim Kurulu olarak katılım sağladı.

Tirdef Genel Başkanı Sn. Necdet Demirel Yaptığı selamlama konuşmasında şöyle dedi; Böyle güzel bir etkinliği düzenleyen Başta Mehmet Yılmaz Başkanıma, Yönetim Kuruluna, emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

Sekü köyümüzün birlik ve beraberliğe ne kadar önem verdiğini Salondaki muhteşem katılımdan anlıyoruz.
Salonda Gençlerini görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Mehmet Başkanım vasıtasıyla Sekü Köyü hemşehrilerimizi, özellikle gençlerimizi Tirdef etkinliklerine katılımlarını bekliyorum. Geceniz hayırlı olsun, hepinize teşekkür ederim.”
Tirdef olarak tüm derneklerimizin birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bu ve benzeri organizasyonlarını, etkinliklerini desteklemeye, teşvik etmeye devam edeceğiz.

Gece Yerel Kemençe Sanatçımız Sn. Erdem Bıçak'ın kemençesiyle ve muhteşem yorumuyla eğlendiler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir