Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 2027 kez okundu.
Yazının Tarihi :   22 Mayıs 2024 - 10:23:16

Bakan Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz!

Büyüt
Küçült
Bakan Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz!

Eyüphan Kaya

Bu yazı temasını yakından bilen bir grup arkadaşların ortak aklıyla hazırlanmıştır.

Ülke sorunlarımızı ele almak çare çözüm teklif etmek  hem vazifemiz hem de hakkımızdır.

 

Bu yazıda Bakanların tuhaf bir uygulamasından bahsetmek istedik. Müşavir, Uzman, Araştırmacı vasfıyla kızağa çekilmiş, tabir yerindeyse bankamatik memuru duruna getirilmiş personellerin durumu acil müdahale gerektiriyor.

 

Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında Bakanlıklarda yeniden bir yapılanma süreci olduğu beklentisi var, Taşra teşkilatlarında ve Bakanlık birimlerinde Yurt dışı teşkilatlarında çalışmalarının olduğu duyumları alıyoruz.

 

Ankarada hemen hemen bütün Bakanlıklarda işe gitmeden maaş alan Bürokrat, binlerle ifade edilebilen kızağa alınmış üst düzey personel var. Tabiri caizse Bakanlıklarda "Bürokrat çöplüğü” oluşturulmuş, yetkililer işe yarasın yaramasın istediği bürokratın kulağından tutup oraya atıyor. Yetkilerini kullanarak yeni yeni istisnayi memurlara yer açıyorlar.

 

Bakanlık  teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasından evvel yapılması gereken en önemli iş bu maatal personelin durumuna el atmak olsa gerek. Bu pozisyonda olan ve aylarca, hatta yıllarca işe gitmeden maaşı devletten alan bu kişilerin ya aktif görevler verilip takibi yapılmalı, ya emekliliği gelmişse ayırmaya ikna edilmeli, ya da işine son verilerek faydalı bir netice elde edilmelidir.

 

Bundan 10 yıl önceydi, şu anda Meclis Başkanımız olan Prof.Dr.Numan Kurtuluş “Kent Ekonomisi” temalı bir çalışma için Diyarbakıra gelmişti, konuşma sırası bana gelince şu ifadeleri kullanmıştım. Şu anda muhtelif Bakanlıklarda müşavir vasfıyla kızağa çekilmiş bin kişi mevcuttur, her birinin aylık 7 bin lira maaş aldıklarını düşünürsek ayda 7 milyon lira milletin hazinesinden çıkıyor yazık günah değil mi?

 

Bakanlıklarda daha önce Genel Müdür,  Genel Müdür Yardımcılığı, Daire Başkanlığı ve eşdeğer kadrolarda çalışıp şu anda Bakanlıkların Uzman kadrosu dedikleri hiç bir etki ve etkinliği olmayan pozisyonda durdurulan yüzlerce,  hatta belki binlerce kişi bulunmaktadır,   bu sayı her yeni gelen Bakan kendine bir ekip oluşturmakla artıyor ve Genel Müdür ve altı kadrolardaki kişileri Uzman Kadrosuna,  Araştırmacı Kadrosuna ve benzeri kadrolara alınmaktadırlar,  bu vesileyle ciddi manada bir insan kaynağı israfı oluşmaktadır.

 

Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşekin ajandasında  bu konuyla ilgili herhangi bir çalışması var mıdır?

 

Bununla ilgili bir çalışma yapılacak mı? Yüzlerce binlerce kişi işe gitmeden "bankamatik memuru" gibi Ankarada maaş almakta ve farklı iş sektörlerinde çalışmaktadırlar, acaba Cumhurbaşkanlığı külliyesinin bu konudan haberleri var mıdır?

 

Yazıktır.. günahtır.. vatandaşın kazandığı üç kuruştan vergisini peşin alan hükümet yüzlerce, binlerce bürokratın işe gitmeden maaş alması vebal değil midir?

Bununla ilgili düşüncelerimizi daha önce de dile getirdik, bundan sonra da dile getirmeye devam edeceğiz.

 

Bakanlıkların bürokrat çöplüğü olduğu Ankarada etkin ve verimli çalışmayla ilgili nasıl ve ne tür adımlar atılacağı Bakanlardan ve özellikle de son zamanlarda Tasarruf Tedbirleri ile ilgili çıkışları olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet şimşekten özel ilgi bekliyoruz.

 

Çoğu yeni gelen Bakan, eski Bakanların çalıştığı bürokratları “gözüm görmesin” mukabilinde etkin ve aktif bir görevde Bakanlıklarda istemiyorlar.

 

Tabi bir de buna Bakan Yardımcılıkları adıyla yeni yeni kadrolar ve benzerin sorunlar oluştu, ayrıca birden fazla maaş alan kimi bürokratlar ve danışmanlar var, Allah gözlerini doyursun, tabi buna ön ayak olanların da vebali ağırdır.

 

Bu konunun ehemmiyetine binaen  atılacak adımlar tasarruf tedbirleri kapsamında değerlendirilmesi lazımdır, elzemdir, vaciptir.

 

Bakanımız Mehmet Şimşekin dikkatine arz edilir.

 

Eyüphan Kaya ve bir grup duyarlı arkadaşları.

 

Vesselam

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir