Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 4390 kez okundu.
Yazının Tarihi :   06 Mayıs 2024 - 10:15:58

Gazze Şehidimiz Hasan Saklanan’dan haber var!

Büyüt
Küçült
Gazze Şehidimiz Hasan Saklanan’dan haber var!

Eyüphan Kaya

Gazzede şehit düşen Hasan Saklanan kardeşimizin taziyesine katıldım, duyum ve izlenimlerini yazdım.

Cuma günü namaz sonrası Şanlıurfa STK platformu Dergah camisinde namaz sonrası Gazze Şehidimiz Hasan Saklananın öldürülmesi münasebetiyle  bir basın açıklaması yaptı. Daha sonra taziye yerine gittik, başka illerden, kurum ve oluşumlardan da katılımcılar vardı, birkaç kişi mikrofon alıp kısa kısa konuşmalar da yaptılar.


O, “Diyanet personeli şöyledir, böyledir” deyip dedikodu yapan şalvatanlar nerede? Gelsinler de Şehitlik mertebesine çıkan bir İmam-Hatip olan Hasan Saklanmaz hocamızdan ders marifet alsınlar.

Gazzede aslanlar gibi saldırıp Yahudi askerinin feleğini şaşıran Hasan Saklanmaz kardeşimiz diyanette çalışan bir İmam-Hatip, bir din görevlisiydi. Eminim on binlerce din görevlisi onun yerinde olmak isterdi, tıpkı her müminin gıpta ile onun mertebesine baktığı gibi.

 

Hasan Saklanan;

Akasında şahadet unvanı bıraktı,

Onurla anılacak bir hikaye bıraktı,

Örnek alınabilecek bir vaka bıraktı.

Allahın inayetiyle tarih yazdı diyebiliriz.

 

Cemaate hitaben konuşma yapan bir dostunun ifadesine göre dertli/duyarlı bir Müslüman olan Hasan Saklanmaz hoca bundan bir süre önce Peygamberimiz  Muhammed(sav)i  rüyasında görüyor, Resul-ı Erkem(sav) ona diyor ki; “O hunharca Gazzedeki çocukları öldüren  Yahudi askerlerin birini öldürmek senin vazifendir” diyor.

 

Bu rüya üzerine artık Hasan eski Hasan değil Filistin, Gazze denilince gözleri uzaklara dalıyor, ağlıyor, eşinin ifadesiyle bazen yediği, içtiği boğazında kalıyormuş.

 

Birkaç defa Gazzeye gitmek için teşebbüs etse de başarılı olamıyor, en son annesine diyor ki; “Anneciğim bazı arkadaşlarımla Gaziantepe gitmek istiyorum” ve annesine sarılıp helallik istiyor. Eve geliyor büyük oğlunun önüne alıp diyor ki; “bak evladım bu evin büyüğü reisi, bundan sonra sensin anneni sana, seni de Allaha emanet ediyorum.”

 

Arkadaşlarıyla Filistine gittikten sonra birkaç gün tutuklu kalıyorlar, daha sonra serbest bırakılıyorlar, Şehit düşeceği gün arkadaşları “dışarı çıkalım” deyince o, “benim uykum var” deyip onlarla gitmiyor,  daha sonra tek başına çıkıp Mescid-ül Aksa civarında iki Yahudi askerini bir pehlivan edasıyla yakalayıp bıçaklarken otomatik silahlara taranarak şehit ediliyor.

 

Evet belki birleri diyecek ki “yani iki Yahudi askerini bıçaklamak için can vermeye, şehit düşmeye değer miydi?” ben diyorum evet kat kat değdi. İşte görüyorsunuz nerdeyse İranın İsraile gönderdiği İHAlar bile bu kadar Gazzeyi gündeme getirmedi, kaç gündür gıyabi cenaze namazlarıyla basın açıklamalarıyla, Hasan Hocamızın Şahadeti münasebetiyle Gazze ülke ve dünyanın gündemine taşındı. Ayrıca Allaha iman eden hangimiz onun yerinde olmak istemeyiz. Aslında milyonlarca Müslümanın duygularına tercüman oldu.

 

Hasan hocanın kıyamet günü Allaha takdim edecek bir davranışı elinde var; Allah yolunda şahadet, ümmetin uyanışı, tekbir ve salavatlar… Bu bir cesaret örneği, öleceğini bile bile ya Allah dedi ve vazifesini yaptı. Kıyamet günü “Ben geldim ya Resulellah” diyebilecek, ne mutlu ona, Allah bizi onun şefaatinden mahrum etmesin.

 

Bir sonraki gün onu yakından tanıyan bir ilim erbabıyla konuşurken, söz sırası Hasan hocanın şahadetine geldi ve bu mübarek zat, “evet Hasan hocanın şahadete layık bir hayat tarzı, ahlakı, bir düşüncesi vardı” deyince ben bir kez daha mütmein oldum.

 

Hasan hocamız 8 yıllık İmam Hatipti memur olanlar biliyor, 10 yılı dolmadan ölen memurlar eş ve çocuklarına bir maaş bağlanmıyor. Yani eşi ve  çocukları Allaha emanet, bize emanet. Yakında cenazesi ülkemize gelecek inşallah dış işleri yetkililerimiz devrede, bence cenazesine gidenler masrafları kadar da eşinin hesabına para yatırsınlar, cenazeye gidemeyenler de gitmişçesine o parayı eşinin hesabına yatırabilirler. Elimizden maddi bir katkı gelmiyorsa dualarımızla analım, analım ki tarafımız belli olsun.

 

Hasan hocamız evli ve dört çocuk babasıydı. Ayrıca bir kardeşi de bir kaç yıl önce inşaattan düşerek ölmüş, helal rızkın peşinde olan kardeşi de inşallah şehitler mertebesindedir, ondan da üç yetim geride kalmış. Hayatta olan üçüncü kardeş taziyeleri kabul ediyordu; edebi, samimiyeti, metaneti gelen gidenlere teselli veriyordu.

 

Ey kendi halinden şikayetçi olan gafil Müslüman kardeşim, sen gel bir de Hasan hocanın anne babasının sabrına bak, işte hayatın içinde böyle bela ve musibetlere duçar olan Allah dostları vardır.

Belki de Hz.Eyyup (as) Peygamberin memleketinde yaşayan bu Müslümanlar Eyyup peygamberin soyundandır kim bilir? Ya Rebbi üçüncü kardeşe hayırlı, huzurlu bir ömür ver, amin demeyi unutmayın.

Şehit Hasan Saklanan kardeşimizin nazarında Allahın has dostları Hasanlara selam olsun, Mevlam eş ve çocuklarına, yakınlarına sabr-ı cemil ihsan etsin.

 

Selam ve dua ile.

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com.tr.genel yayın yönetmeni.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Mescid-i Aksa Şehidi Hasan Saklanan’ın ailesine yardım yapmak isteyen kardeşlerimiz şehidin eşi muhterem Fatma SAKLANAN adına olan şu hesba yardım yapabilirler;

Fatma SAKLANAN
Ziraat Bankası IBAN:
TR810001000253818122665001

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir