Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1683 kez okundu.
Yazının Tarihi :   29 Nisan 2024 - 11:22:19

ŞEBİNKARAHİSARLI LİSELİLER BULUŞMASI

Büyüt
Küçült
ŞEBİNKARAHİSARLI LİSELİLER BULUŞMASI

Hikmet Okuyar

ŞEBİNKARAHİSARLI LİSELİLER BULUŞMASI../ Hikmet OKUYAR
*
Şebinkarahisarlı Liseliler geleneksel olararak Ağustos ayının içinde uygun bir zaman diliminde buluşacaklarmış.. Bayramın 2. günü mü ?
Yoksa 2 Ağustos’da mı ne ?
Çok isabetli olur..Çok iyi düşünülmüş..
Annesini, babasını, dedesini, büyük babasını, büyük , anneannesini kaybedenler ile Şebinkarahisar dışından evlenenleri bayramlarda ve özel günlerde Şebinkarahisar’da buluşturmak için basit ve uygulanabilir proğramları belediye katkılarını da alarak davetleri gerçekleştirmek gerekir.
Proğramlar da cazip olmalı, önceden yayınlanmalı..
Şebinkarahisar’a gidiş Kelkit Vadisi güzergahından, Şebinkarahisar’dan dönüş Karadeniz Sahil Yolu güzergahından olmalı..Adana Ankara Antalya Artvin Bursa Çanakkale Edirne, Elazığ, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri Samsun, Sivas,Tekirdağ, Zonguldak illerinden gelen Şebinkarahisarlı Liseliler Şebinkarahisar’a turmantığı ile toplu taşıma araçları ile seyahat etmeli ulaşımın daha ekonomik olmasına özen göstermelidir.
Liseliler Buluşması adına toplananlar; köyüne mahallesine gidecekse mezarlıkları ziyaret etmeli arkadaş eş dost hısım akraba ile buluşmalı; Şebinkale, Dikmetaş, Altınçevre, Dikmen, Kayabaşı, Kadıoğlu, İkioğul, Kütküt, Köprübaşı, Tamzara Asarcık, Eğribel Tepesi, Kınık, Şebinkarahisar Kılıçkaya Barajgölü gezisine katılmalı; ATATÜRK Evi ve Müzesi bahçesinde ŞEBİNKARAHİSAR ŞİİR AKŞAMLARI, şiir sohbetleri yapmalılar; özel yetenekli gençlerle tanışmalılar..
Şebinkarahisarlı Liseliler Buluşması MUTLAKA sağlıklı bir proğram kapsamında gerçekleştirilmeli ulaştırmadan konaklamaya kadar her durum kayıt altına alınmalı ve tertip komitesi imzasıyla da paylaşılmalı ki ilgi yoğunluğu daha isabetli olsun..
Buluşmayı, proje sahibi olduğum ’’ 21. Şebinkarahisar Turizm ve Kültür Şenlikleri ’’ coşkumuzla destekliyoruz..
Birkaç yıldan beri Şebinkarahisarlı Liseliler Buluşması eylemine öncülük eden Eğitimci, Yayıncı, Şair, Şiir Yorumcusu İsmail Türkmen’e ve Tertip Komitesi Üyelerine teşekkür ediyoruz..
Eğer bir aksilik olmaz da buluşmada yer alırsam 1998 de özenle Hikmet Okuyar imzam ile tanıtım turizm kültür sanat eseri projesi olarak yayın hayatımıza sunduğum ŞEBİNKARAHİSAR SEVDASI’nı yeniden yayına hazırladığımı müjdeliyeceğim. Selam sevgi saygı ile Gurbet ve Hasret Türküsü deyişimi seslendireceğim..
........
Gurbet ve Hasret Türküsü / Hikmet OKUYAR
*
ŞEBİNGÜLÜ açtı, bülbüller uçtu..
Çıraklar ustayı bulup el alsın.
Sevda kervanları yakından geçti..
Can dostlar aşkına gülbağ gül dolsun.
*
Karda, kışta kar yolları kesende,
Eğribelde dağ rüzgarı esende,
Kırat gelir murat olur desen de..
Yoldaş hiç durmasın, yoldan yol alsın.
*
Nisan, Mayıs bahar ile bayırdan,
Göl kenarı, sulak yerden çayırdan,
Kütküt bağlarından, olmazsa kırdan.
Güle bağlı bülbül için gül bulsun.
*
Tatlı dille, hoş sohbeti özledik,
Uzaklardan yollarını gözledik,
Haber sal ki! bir cevizli katmerle..
Sarıçiçek yaylasından bal gelsin.
*
Hasretim doğrusu, hasretim sana,
Sevenlerim kadar yakınsın bana,
Kemençe bir yana davul bir yana..
Çoban kavalına uygun dil gelsin.
*
Hikmetçe çağrı at, kimi görürsen,
Ardında iz bırak, nere varırsan.
Can Şebinkalede davet verirsen..
Dostlar Pir aşkına gelip el alsın..
*
Hikmet OKUYAR
ŞÜSİYAD Başkanı
23.Nisan.1986, ŞEBİNKARAHİSAR
.
NOT: İlk defa 23 Nisan 1986 Günü Şebinkarahisar, Kütküt Mahallesi Hışırköprü üstünde yazımına başlayıp, Köprübaşı ve Kadıoğlunda şekillendirdiğim ve bir günbatımı da Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde tamamladığım Gurbet ve Hasret Türküsü; 05.05.2009 Tarihinde yenilenerek tekrar kültür sanat dostlarının ve şiirsevenlerin beğenisine arzedilmiştir.H / O

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir