BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 15°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Duyurular Almanlarla Ortaklık Yolu

Almanlarla Ortaklık Yolu

Alman işadamlarından oluşan bir heyet bugün Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.

· 3 dk okuma · 1 okunma
Almanlarla Ortaklık Yolu
Almanlarla Ortaklık Yolu

Alman işadamlarından oluşan bir heyet bugün Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.
 
Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Akten, önceki dönem milletvekili Hasan Aydın ve Türk işadamı Ergin Baydemir’in de hazır bulunduğu ziyarette, ilimize yatırımlar ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.
 
Konuk ekibi ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirten Vali Şahin “Sizlerin gelmesi Giresun’un geleceğine ufuk kazandıracaktır” dedi. Giresun’un kısa bir tanıtımını yapan Vali Şahin, turizm yönünden çok çeşitli olan ilimizde sektörel bazda önemli yatırımlar yapılabileceğinin altını çizdi. 2014 yılı başında havaalanının bitirilmesiyle birlikte ilimize yatırımların ivme kazanacağını söyleyen Vali Şahin, birbirinden güzel 483 yaylayla Türkiye’nin en fazla yaylasının Giresun’da olduğunu söyledi.
 
Ziyaretin ardından Alman Heyet ve Türk işadamlarına ilimizle ilgili brifing verildi. Toplantı başlangıcında da açıklamalarda bulunan Vali Şahin, son yıllarda ülkemiz ekonomisinin hızlı olarak geliştiğini kaydederek, ilimizde iş kuracak yatırımcılara büyük oranda teşvikler bulunduğunu, son açıklanan yeni teşviklerinde ilimizi sevince boğduğunu ve yatırımcılar için büyük avantajlar sağladığını söyledi. Yabancıların ülkemize yatırım yapmalarında kolaylık sağlamak için sayın Başbakanımız talimatıyla kalkınma ajanslarının kurulduğunu belirten Vali Şahin, arsaların ücretsiz olarak yatırımcıya verildiğini kaydetti. Vali Şahin, “ İlimize yatırım yapacak yatırımcıların problemlerini çözmek devletin ildeki temsilcisi olarak bana ait. Tüm bürokratlarımla beraber ilimizdeki yatırımcılara her türlü yardım ve desteği sağlamaya söz veriyorum” şeklinde konuştu.
 
Heyette bulunan Almanya’da bulunan İslam Hristiyan Çalışma Birliği Başkanı Hartmut Dreier, Alman İşadamı Hubert Sechulte Kemper’de ilimizi çok güzel bulduklarını, çok da iyi ağırlandıklarını söyleyerek gösterilen konukseverlikten dolayı teşekkür etti. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını söyledi.
 
Brifing sonrası Dreier ve Kemper, sunumun çok faydalı olduğunu belirterek birlikte çalışıp güzel sonuç verecek çalışmalar yaparak ilimizden ayrılmak istediklerini kaydettiler. “Bu toplantı geleceği şekillendirecek ve umutla bakmamızı sağladı. Çok zengin bir turizm potansiyeline sahipsiniz. Bir yerde denize girip diğer yerde kartopu oynayabiliyorsunuz” şeklinde konuşan Dreier ve Kemper Almanya’da Giresun’un sektörel bazda çok yönlü tanıtımını yapmak için bir  toplantı yapılmasını önerdi.  
 



Giresun Haberleri

Tümü

İl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı

İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...

10 gün önce

TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR

İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...

27 gün önce

Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...

1 ay önce

MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI

BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...

1 ay önce

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...

2 ay önce

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...

Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü

2 ay önce

Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...

2 ay önce

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA

TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

2 ay önce

“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”

Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

2 ay önce

Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...

3 ay önce

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...

3 ay önce

E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...

Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

3 ay önce