Gönüllü Kan Bağışcılarına Madalya
Giresun'da 10 ve üzeri kan bağışında bulunan gönüllü kan bağışçılarına Türk Kızılay Giresun Kan Bağış Merkezi'nde düzenlenen bir törenle madalya verildi.
GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇILARINA MADALYA
Giresun’da 10 ve üzeri kan bağışında bulunan gönüllü kan bağışçılarına Türk Kızılay Giresun Kan Bağış Merkezi’nde düzenlenen bir törenle madalya verildi.
Törende bir konuşma yapan Türk Kızılay Giresun Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Bülent Karadeniz; “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü bütün Dünya’da kutlanırken Türk Kızılayı Kan Hizmetleri olarak bağışçılarımızın madalya ve plaketlerini kendilerine teslim etmekten büyük bir onur duyuyoruz.
Neden 14 Haziran; çünkü 1900 yılında ABO kan gruplarını bularak Nobel ödülü kazanan Karl Landsteiner’in doğum gününü, Dünya Sağlık Örgütü, 2004 yılında dünya gönüllü kan bağışçıları günü olarak kabul ve ilan etti.
Bu gün tüm dünyada ve Türkiye de kanlarını bağışlayarak hiç tanımadığı insanlara yardım eden değerli bağışçılarımıza size teşekkür fırsatı bulamayan hastalar adına biz Türk Kızılayı olarak teşekkür ediyoruz.
Tüm Gönüllü Kan Bağışçılarının, bu sistemde hizmet veren sağlık ve sağlık dışı personelinin, toplanan kanlarla yaşam umudu bulan insanların ‘14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ kutlu olsun.” dedi.
İlimizde 10 ve üzerinde kan bağışında bulunan 4 gönüllüden Hasan Nesil ve Ali Yaşar Erdoğan’ın madalyaları düzenlenen törenle kendilerine takdim edilirken, mazeretleri nedeniyle törene katılamayan İrfan Akdeniz ve Mehmet Ali Somuncuoğlu’nun madalyaları da kendilerine verilmek üzere ilgililere teslim edilmiştir.
Benzer Haberler
Kızılay Haftası Mesajları
AK Parti Giresun İl Başkanı AV. Sabri Öztürk' ün Kızılay Haftası Mesajı
Kızılay Haftası Mesajı
Vali Dursun Ali Şahin'in Kızılay Haftası Mesajı:
''Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'' Kutlanıyor
Her yıl 14 Haziran tarihinde ''Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'' tüm dünyada çeşitli...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
54 Şehirden Biri de Giresun
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI





