Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6782 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   27 Ekim 2012 - 11:09

20 Yıldır Elektriksiz Yaşayan Aile Işıkla Tanıştı!

Büyüt
Küçült
20 Yıldır Elektriksiz Yaşayan Aile Işıkla
1 Mayıs 2012 tarihinde Giresun'da Yerel bir Gazetede,"20 Yıldır elektriksiz yaşıyorlar" başlığıyla gündeme taşına yardıma muhtaç aileye sonunda az da olsa devlet tarafından yardım eli uzatıldı.

20 Yıldır Elektriksiz Yaşayan Aile Işıkla Tanıştı!

  

1 Mayıs 2012 tarihinde Giresun'da Yerel bir Gazetede,"20 Yıldır elektriksiz yaşıyorlar" başlığıyla gündeme taşına yardıma muhtaç aileye sonunda az da olsa devlet tarafından yardım eli uzatıldı.

 

Dereli ilçesine bağlı 27 kilometre uzaklıktaki Uzundere Köyü Bayramlı Mahallesi'nde yaşayan Ertürk ailesi aradan geçen 20 yıllık sürenin sonunda teknolojiyle tanıştı.

  

Ormanlık içindeki metruk ve zemini toprak evde 20 yıldır elektriksiz yaşayan Ağabey ve Galip Ertürk kardeşlerin yaşam dramı insanlığın utanç tablosunu da böyle belgelemiş ve tam tamına 20 yıldır körü körüne harabe evdeki yaşamı sadece gazetemiz yayınına almıştı.

 

Ormanda elektrik, yol ve suyu olmadan, metruk evde yaşamlarını sürdürmeye çalışan kardeşler devlet yetkililerinden kendilerine yardım elinin uzatılmasını beklediklerini belirterek gazetemiz aracılığıyla devlete olan seslerini yükseltmişler ancak bir türlü yardım eli kendilerine uzatılmamıştı.

 

AKSA BU AİLENİN YAŞADIĞI METRUK EVİ ELEKTRİKLE TANIŞTIRDI

 

Dereli Şebinkarahisar yolu üzerinde bulunan harabe eve,yol üzerinden yaklaşık 250 metrelik mesafeye elektrik getiren AKSA aileye yardım elini uzatan tek devlet kolu oldu.

 

Direklerin dikildiği kabloların çekildiği Bayramlı mahallesinde adeta bayram ettiren bu haber mağdur aileyi de tarifi zor şekilde mutlu etti.Bu mutluluğu dile getiren ve 3 yıl önce beyin felci geçiren Ağabey Ertürk (60) maddi imkânsızlıklar nedeniyle hiç evlenmediğini, içerisi toprak, duvarları da ahşap metruk evde yaşamaya çalıştıklarını belirterek devlet yetkililerine çağrıda bulunduklarını,sonunda sadece elektrik bile olsa gelen yardımlardan çok mutlu olduklarını belirterek devlet yetkililerine teşekkür ettiklerini, şimdilik diğer sorunları için yardım beklediklerini söyledi.

  

Ağabey Ertürk 300 senelik tapulu arazisi olduğunu savunduğu bu arazide tam 20 yıl elektriksiz yaşam sürdürdüklerini belirterek AKSA'dan gelen elektrik duyarlılığı için ne diyeceğini bilmediğini ancak çocukları adına da çok mutluluk duyduğunu belirtti. Ertürk, "20 yıl dile kolay.Burada elektriksiz körü körüne yaşam ne demek biz bunu çok iyi biliyoruz.Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

   

"VALİLİĞE SİTEMİMİZDE YOK DEĞİL!"

  

Ağabey Ertürk ayrıca Valiliğe dilekçe yazarak evinin, yolunun ve suyunun olmadığını bildirdiğini, ancak bu konuda hiç umursanmadığını da iddia ederek dilekçesinin bile umursanmadığını,'Durum dilekçemiz ne oldu' diye sormaya gittiğinde ise Valilik dairesinde bir memurun bu dilekçeyi bulamadığını söylediğini kaydetti.

 

Ertürk,"Valiliğe çıktım,ne oldu dilekçeme cevap gelmedi dediğimde ise bir bayan bana orada yazıyı gönderdik ama Valilik odasında orada o dilekçeyi bulamadık dediler.

  

Böyle şey mi olur,nasıl dilekçem önemsenmez" dedi.Elektriğin gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren diğer kardeş Galip Ertürk ise bulundukları bölgenin orman arazisi söylenmesine anlam veremediğini,bu güne kadar hizmet verilmemesinde ise gerekçenin bu olmasının haksızlık olduğunu savunarak kendilerinde tapularının bulunduğunu söyledi.

  

Kendileriyle mevcut muhtarın değil,Dereli Çamlık köyü muhtarı Hüseyin Esen'in yardımcı olduğunu,bu yüzden de kendisine ayrıca teşekkür ettiğini belirterek bu konuda büyük uğraş verdiğinin altını çizdi. Dereli ilçe Kaymakamının da ne zamandır gelip köyde durumlarını bakacağını söylediğini,günlerdir de gelmediğini savunan Ertürk alesi şimdilik ev,yol,su ve temel gıda yardımları için yeni yardımlar için devletten yardım bekliyorlar.

 

Yeşil Giresun



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir