Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11811 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2011 - 20:46

20.Çamoluk Bal Festivali 2-4 Eylül' de

Büyüt
Küçült
20.Çamoluk Bal Festivali 2-4 Eylül
20. Çamoluk Bal Festivalinin programı belli oldu.

Çamoluk'ta her yıl geleneksel olarak yapılan Çamoluk Bal Festivalinin bu yıl 20.si düzenlenecek.

ÇAMOLUK BAL FESTİVALİ'nde ilkler yaşanacak.

Bu yıl ilk kez Karadenizli bir bayan sanatçı sahne alacak. Çamoluk Derneği Başkan Yardımcısı Fatih AYDIN'ın idari olarak Karadenize bağlı olunması nedeni ile bu kez Karadenizden bir sanatçının sahne alması gerektiği görüşünü değerlendiren dernek yönetim kurulu, Türkiye'nin her yöresinden ezgileri rahatlıkla söyleyebilen ünlü sanatçı ZEYNEP BAŞKAN ile festival için anlaştı. 1984 Trabzon-Tonya doğumlu olan ve Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumunun gözbebeği olan Zeynep Başkan'ın festivalde sahne alması için Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bayındır yoğun gayret sarfetti.

2004 yılında dünyaca ünlü bağlama virtüözü Arif Sağ'ın organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve ATV Televizyonundan naklen yayımlanan ''Anadolu Ateşi - Bu Toprağın Sesi'' adlı türkü yarışmasında ikinci olan Zeynep Başkan'ın, yarışmada okuduğu eserlerden seçilmiş ilk albümü çıktı. Yarışmanın ilk üçe kalanlarıyla ortak bir albüm çıkardı. Yarışma bittikten bir yıl sonra da Zifin Çiçeği adlı ikinci solo albümünü ve 2009 yılında da AZİZE adlı albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.  2008 yılında TRT’nin kendi bünyesindeki sanatçılarla beraber hazırladığı TÜRKÜLERLE SÜPER GECE adlı programda bir yıl boyunca sahne alan Zeynep Başkan'ın festivale katılacak olması özellikle genç kuşak Çamoluklular arasında heyecan yarattı.

Bu yıl ilk kez Çamoluk Bal Festivalinde Köroğlu Mahallesi Derneği Folklor ekibince "GELENEKSEL USÜLLERLE GELİN ÇIKARMA" oyunu yapılacak....

2 Eylül 2011 Cuma günü Saat 19:00 itibari ile başayacak olan 20. Çamoluk Bal Festivali, 3 Eylül 2011 Cumartesi 19:00'da ikinci gününü yaşayacak. Ve 4 Eylül 2011 Pazar günü muhteşem bir finalle kapanışı yapacak olan Çamoluk Bal Festivalinin final programı öncesi "ÇAMOLUK MESLEK YÜKSEK OKULU" temel atma töreni ve ÇAMOLUK GENÇLİK SPOR HALI SAHA açılış töreni gerçekleşecek.

Çamoluk Kaymakamlığının himayelerinde Çamoluk Belediyesi - Çamoluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Çamoluk Arıcılar Derneğinin ortaklaşa gerçekleştireceği 20. Çamoluk Bal festivalinde her akşam bir assolist sahne alacak.

Cuma akşamı ONUR BOZATLI, Cumartesi akşamı ÇAMOLUKLU SABİT MÜNÜKLÜ, Pazar günü ZEYNEP BAŞKAN VE NURETTİN BAY assolist olarak sahne alacaklar. 

Çamoluk Sarpkaya köyünden Cihan Karagöz'ün sponsorluğunda SAMİ ÇELİK - EZEL ve YAHYA DORAY sahne alacak. Yine Çamoluk Sarpkaya köyünden Ünal SARIDOĞAN'ın sponsorluğunda ENGİN BAY ve SALİM IŞIKLI sahne alacaklar.

Ayrıca Kelkit Vadisi sanaçılarından NAZMİ CAN, FİLİZ AĞAR ile NURETTİN DUYAN sahne alacaklar.

Davul-Zurna ve Kemençe ile geniş horon halkaları kurulacak, Çamoluk ve Çamoluklu el-ele kol-kola Festival coşkusunu yaşayacak.

Cuma ve Cumartesi akşamı yapılacak olan HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ ile görsel bir şölende oluşturulacak.

20. Çamoluk Bal Festivalini her  yıl olduğu gibi bu yıl da Çamoluk Derneği Başkan Yardımcısı Fatih AYDIN, dernek yönetim kurulu üyesi Mustafa BAYINDIR ile birlikte sunacak.

Festival afişlerinin ve pankartlarının kısa sürede İSTANBUL - GİRESUN- GÖRELE- TİREBOLU- DERELİ - ÇAMOLUK -ALUCRA - ŞEBİNKARAHİSAR - ŞİRAN - GÖLOVA - SUŞEHRİ ve AKINCILAR sokaklarını süslemesi bekleniyor.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir