Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7766 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2013 - 09:49

Alucra’da Meydan Otopark Açılışı

Büyüt
Küçült
Alucra’da Meydan Otopark
Giresun da bir ilk olan meydan-otopark projesi Alucra’da törenle açıldı.

100 araçlık otopark, protokolün ve halkın yoğun katılımıyla dün hizmete girdi.

Törene Vali Dursun Ali Şahin’in yanı sıra Milletvekilleri Nurettin Canikli, Mehmet Geldi, İl Jandarma Komutanı J. Albay Selahattin Acara, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Alucra Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu, il genel meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuş yapan Vali Şahin, meydanların önemi vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün bayram günü. Alucra’da bugün çifte bayram yaşanıyor. Şehirler meydanlarıyla anılır. Meydanlar şehirlerin göstergesidir. Meydanlar dinlenme yeridir. Dostların hasbihâl ettiği bir yerdir meydan. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

“İnsanlara hizmet Allah’ a hizmet etmek gibidir.” diye konuşmasına devam eden Vali Şahin; “Proje 1 yılda tamamlandı. Gelme niyetim yoktu ama Alucralı hemşerilerime bir veda edeyim dedim. Projesini gördüm, bittiğini de göreyim dedim. Şu güzel esere eser katan, bizi buraya toplayan değerli Lokman Çağrıcı kardeşimize teşekkür ediyorum. Projede 3.5 milyon, toplamda 5 milyon. Çok yüksek bir meblağ ama bu insanlara yakışır. Onların hakkıdır.  Şehirde ne varsa, büyük şehirde ne varsa onu getirmek lazım. Bu insanlara o imkanı sağlamak lazım.” Dedi,

Vali Şahin konuşmasını şöyle tamamladı; “Sayın Canikli’ye de teşekkür ediyorum. Bu projenim fikir babası o. Eskilerin dediği gibi bir işe vesile olan o işi yapan gibidir. Bu vesileyle emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Bir şehrin meydanı güzelse oranın belediyesi çalışıyor demektir. Alucra’ya layık olan bir meydan, hem de altı otopark olan bir meydan. Doğu Karadeniz illeri arasında olmayan bir meydan ve otopark. Allah böyle güzellikleri hep bu yöreye kazandırsın. Alucralı hemşerilerime hayırlı olsun.”

Törende bir konuşma yapan Ak Parti Grup Başkan Vekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’de; bugün bizim için Giresun için önemli ama en çok da Alucra için önemli bir gün. Bazı güzel şeyleri yapmak için bazen yıkmak gerekir. Gerekirse yıkacaksınız, yerine daha güzel bir yapı yapacaksınız. Biz de bu meydanı bu şekilde yaptık ve bu güzel meydanı Alucra ya kazandırdım.  Alucra da yaz aylarında ilçe merkezlerinde araba çekmekten yollar kapanıyordu ve burası için çok büyük bir ihtiyaçtır.

Şehirler meydanlarıyla anılır diye sözlerine devam eden Canikli konuşmasına şöyle devam etti; “Projenin iki boyutu vardır. Birincisi bu alanın meydan ve otopark yapılabilir hale getirilmesi ve yapılan otoparkın merkezde olmasıydı, ikincisi ise Alucra’ya geldiğinizde dinlenebileceğiniz, alış veriş yapabileceğiniz bir ortam oluşturulmasıydı. Biz bunları sağladığımıza inanıyoruz. Bu şekilde kombine bir meydan otopark Giresun’da dahi yok. Bu nedenle çok önemli bir projedir. Ben bu vesileyle bu projenin bu noktaya gelmesinde en büyük desteği veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı”ya şahsım ve sizin adınıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca taş üstüne taş koyan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve hayırlı olsun diyorum.

Yaklaşık 1 yıl önce Vali Şahin ile birlikte buranın temelini attıklarını ifade eden Canikli, bu güne kadar yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.  Giresun için sıkıntılı olan bütün sorunları cesaretle ve kararlılıkla üstüne giderek çözen Vali Şahin’le arasında bir gönül bağı olduğunu ifade ederek Vali Şahin’e yeni görevinde başarılar diledi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Geldi; Giresun da olmayan bir meydanın Alucra’ya yapılmasından dolayı emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Meydan-Otopark”ın yapımında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hemşerimiz Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da; “Şehirleri yaşanabilir kılan meydanlardır. İnsanlara yapılacak en büyük iyilik yaşam alanı oluşturarak şehirlere meydanlar kazandırmaktır. Bu vesileyle bu meydanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaları ardından kurdelesi kesilerek hizmete giren meydan-otopark protokol tarafından gezildi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir