Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6173 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2013 - 09:08

Bakalım Ne Kadar Ceza Kesilecek?

Büyüt
Küçült
Bakalım Ne Kadar Ceza
Doğankent İlçesi Güvenlik Köyü Doymuşaltı mevkiinde kendisine ait işletme izni olmayan alanda kaçak olarak granit taş çıkartan firmaya, İl Özel İdaresi tarafından ne kadar ceza kesileceği merak konusu oldu.

Bakalım Ne Kadar Ceza Kesilecek?

Doğankent İlçesi Güvenlik Köyü Doymuşaltı mevkiinde kendisine ait işletme izni olmayan alanda kaçak olarak granit taş çıkartan firmaya, İl Özel İdaresi tarafından ne kadar ceza kesileceği merak konusu oldu.

Alınan bilgilere göre; Jandarma 156’ya yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından usulsüz taş alımı olayı yapıldığı ortaya çıkartıldı.

Söz konusu alanda özel bir firma tarafından işletilen taş ocağı ile ilgili daha önceleri Jandarma ekiplerine kendi işletme sahası içerisinde olduğunu belirttikleri alanda çalışma yaptıklarına dair belgeler sunan firma yetkililerinin elindeki belge ile Giresun İl Özel İdaresinin elindeki belgelerin birbiri ile uyuşmadığı ileri sürüldü.

İhbar üzerine çalışma alanına gelen İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından yerinde yapılan tespitlerde; Özkandazoğlu Lmtd.Şti. adlı firmanın çalışma yaptığı sahanın Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılına kadar bu firmaya ruhsatlandırıldığı ancak ilgili firma tarafından 2013 Mart ayında Giresun İl Özel İdaresi ile yapılan Rödovans anlaşması gereğince işletme iznini 100 Bin TL karşılığında  Giresun İl Özel İdaresine devrettiği ve bedelini de peşin olarak aldığı bu durumunda Özel İdare tarafından Maden İşleri Genel Müdürlüğüne bildirildiği, bu anlaşma neticesinde bu alanlarda ilgili firmanın Özel İdarenin izni olmadan hiçbir çalışma yapamayacağı ortaya çıktı.

Bu durumun tutanakla tespitinden sonra Maden Kanunu gereğince ilgili firmaya nasıl bir yaptırım uygulanacağı, bu yaptırımın karşılığının buradan sağlanan haksız kazanç ile orantılı olup, olmayacağı ve yetkililerin bu konunun üzerine ciddiyetle gidip gitmeyeceği merak konusu olurken, bundan sonraki süreçte söz konusu firmaya çalışma yapması için tekrar izin verilip verilmeyeceği de ayrı bir merak konusu oldu.

Yöre halkının gerek bölgedeki çevre kirliliği, gerek bölgenin heyelanlı bir saha olması gerekse doğaya verilen tahribat nedeniyle özel veya kamu sektörü tarafından bu sahada çalışma yapılmasına karşı  olduğu öğrenildi.

Gelişmeler yöre halkı  tarafından yakından takip edilirken, gelişmelere göre adli ve idari yönden de bu olaylara doğrudan müdahil olabilecekleri de gelen bilgiler arasında.

Doğankent Gazetesi




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir